Categorieën: Nieuws

Vechtpartijen in Herestraat: “Charges uitgevoerd, belaagd met flessen en stenen”

In de Herestraat hebben zaterdagavond verschillende vechtpartijen plaatsgevonden. Toen de politie tussen beide wilde komen werden agenten belaagd met flessen en stenen. Drie mensen werden aangehouden.

“Het gaat om een groep van zo’n zestig personen”, vertelt een politiewoordvoerder. “De groep was in het begin van de avond vervelend. Op verschillende plekken in de Herestraat ontstonden vechtpartijen. We zijn met diverse eenheden ter plaatse gegaan en werden daarbij belaagd met flessen en stenen. Om de orde te herstellen hebben we een charge uitgevoerd. Daarbij verspreidde de groep zich maar even later kwamen ze terug.”

Over de oorzaak van de ruzies is niets bekend. “Eén agent is bij de vechtpartijen gewond geraakt. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden. Twee werden aangehouden voor belediging. Eén persoon werd gearresteerd voor vernieling van een politiewagen.” In de Herestraat is op dit moment de rust wedergekeerd.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Maar liefst twee hele aanhoudingen las ik. Onze politie is echt veel en veel te soft. Dit hoeft je in Frankrijk of Italië echt niet te flikken zo.

  • Tja, Tammo80, dat ben ik met je eens! Kijk de Amerikaanse versie van Politie-optredens zoals in de serie 'COPS' of 'Politie USA Live'.. Dat gaat er daar in politie-optreden-opzicht een 'stuk' geörganiseerder en harder aan toe!! Zelfs de Engelse Police in the UK doet het nog beter dan in Nederland.. Series als 'de handhavers' en 'in overtreding' en 'team parate eenheid' op rtl5 en sbs6, dat ons wil doen geloven dat we over een 'geweldig en machtig' politie en handhavingssysteem beschikken... Wat dat betreft kan de Nederlandse Politie wat beter en geörganiseerder en vooral harder optreden zoals de Politie in eerder genoemde landen oproer en criminaliteit aanpakt...! Dat is mijn mening!

  • De politie had veel harder moeten optreden, 2 arrestaties is toch bedroefend voor deze vechtersbazen. Kijk maar op YouTube naar het filmpje van 112Groningen wat voor personen dit waren. De volgende keer gewoon met de wapenstok er op los slaan, dan leren ze het wel, nu lachen ze de politie gewoon uit

  • Gewoon de lange stok erop, anders leren ze het nooit. Wij zijn te tolerant, ze lachen om de staf die ze krijgen.

  • De onaangename waarheid is dat de politie in Nederland nog amper functioneert. De schade die afgelopen decennia is aangericht door talloze bezuinigingsrondes, zal niet binnen afzienbare tijd worden hersteld. De (spaarzame) acties tegen de georganiseerde criminaliteit, die publicitair worden uitgemolken, moeten ons laten geloven dat de politie nog altijd paraat en opgewassen is tegen de dagelijkse praktijk. Maar in werkelijkheid moeten we als burgers blij zijn dat ze überhaupt nog naar hun werk komen. En daar moeten we het mee doen.

  • Achterlijke straattaal, helemaal als het blanke Nederlanders zijn die dat nep accentje nadoen, het zijn net apen. Bij voorbaat een sorry als ik de apen beledig.

  • Verenigde staten vind ik nou niet een goed voorbeeld van een goed politie systeem. Bovendien hebben ze daar met heel andere problemen te maken met voornamelijk vuurwapens en hogere straffen waardoor er veel mensen zijn met een alles of niets mentaliteit. Nou ga je leven maar eens wagen als laagbetaalde politie agent met die twee cocktails.

    Wat mij betreft mogen ze meer naar de guardia civil in Spanje kijken. Dat oogt wel respect en weinig kans dat je die in het gezicht uitscheldt/uitdaagt zonder direct een stok in je nek te krijgen.

  • Het wordt tijd om als burger de politie in dit soort situaties bij te staan. Handen af van hulpverleners!

  • En de bezorger van thuisbezorgd gaat gewoon door. Die fietsen wel vaker tegen de stroom in..... dat is een vertrouwd gezicht. Relschoppers niet. Leeftijd gezien mogen ze nergens naar binnen, gaan ze rotzooien en via whatsapp zijn het zo 40 extra. Valt me op dat meisjes met net bestelde pizza er nog tussenlopen. Het was een relletje, meer niet en zo te zien prima opgelost door de politie. Fijn dat ze er zijn.

Recente berichten

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

35 seconden geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

40 minuten geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

1 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

3 uur geleden

Tussenstand gestaakte wedstrijd zaalvoetballers PKC’83/ Team Amoeri ook eindstand

De vorige week vrijdag gestaakte zaalvoetbalwedstrijd tussen GZV Watergras uit Gouda en PKC'83/Team Amoeri wordt…

4 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad werd gedood door haar man

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg is gedood door haar man. Die conclusie…

4 uur geleden