Vechtpartijen in Herestraat: “Charges uitgevoerd, belaagd met flessen en stenen”

In de Herestraat hebben zaterdagavond verschillende vechtpartijen plaatsgevonden. Toen de politie tussen beide wilde komen werden agenten belaagd met flessen en stenen. Drie mensen werden aangehouden.

“Het gaat om een groep van zo’n zestig personen”, vertelt een politiewoordvoerder. “De groep was in het begin van de avond vervelend. Op verschillende plekken in de Herestraat ontstonden vechtpartijen. We zijn met diverse eenheden ter plaatse gegaan en werden daarbij belaagd met flessen en stenen. Om de orde te herstellen hebben we een charge uitgevoerd. Daarbij verspreidde de groep zich maar even later kwamen ze terug.”

Over de oorzaak van de ruzies is niets bekend. “Eén agent is bij de vechtpartijen gewond geraakt. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden. Twee werden aangehouden voor belediging. Eén persoon werd gearresteerd voor vernieling van een politiewagen.” In de Herestraat is op dit moment de rust wedergekeerd.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

 1. Maar liefst twee hele aanhoudingen las ik. Onze politie is echt veel en veel te soft. Dit hoeft je in Frankrijk of Italië echt niet te flikken zo.

 2. Tja, Tammo80, dat ben ik met je eens! Kijk de Amerikaanse versie van Politie-optredens zoals in de serie ‘COPS’ of ‘Politie USA Live’.. Dat gaat er daar in politie-optreden-opzicht een ‘stuk’ geörganiseerder en harder aan toe!! Zelfs de Engelse Police in the UK doet het nog beter dan in Nederland.. Series als ‘de handhavers’ en ‘in overtreding’ en ‘team parate eenheid’ op rtl5 en sbs6, dat ons wil doen geloven dat we over een ‘geweldig en machtig’ politie en handhavingssysteem beschikken… Wat dat betreft kan de Nederlandse Politie wat beter en geörganiseerder en vooral harder optreden zoals de Politie in eerder genoemde landen oproer en criminaliteit aanpakt…! Dat is mijn mening!

 3. De politie had veel harder moeten optreden, 2 arrestaties is toch bedroefend voor deze vechtersbazen. Kijk maar op YouTube naar het filmpje van 112Groningen wat voor personen dit waren. De volgende keer gewoon met de wapenstok er op los slaan, dan leren ze het wel, nu lachen ze de politie gewoon uit

 4. De onaangename waarheid is dat de politie in Nederland nog amper functioneert. De schade die afgelopen decennia is aangericht door talloze bezuinigingsrondes, zal niet binnen afzienbare tijd worden hersteld. De (spaarzame) acties tegen de georganiseerde criminaliteit, die publicitair worden uitgemolken, moeten ons laten geloven dat de politie nog altijd paraat en opgewassen is tegen de dagelijkse praktijk. Maar in werkelijkheid moeten we als burgers blij zijn dat ze überhaupt nog naar hun werk komen. En daar moeten we het mee doen.

 5. Achterlijke straattaal, helemaal als het blanke Nederlanders zijn die dat nep accentje nadoen, het zijn net apen. Bij voorbaat een sorry als ik de apen beledig.

 6. Verenigde staten vind ik nou niet een goed voorbeeld van een goed politie systeem. Bovendien hebben ze daar met heel andere problemen te maken met voornamelijk vuurwapens en hogere straffen waardoor er veel mensen zijn met een alles of niets mentaliteit. Nou ga je leven maar eens wagen als laagbetaalde politie agent met die twee cocktails.

  Wat mij betreft mogen ze meer naar de guardia civil in Spanje kijken. Dat oogt wel respect en weinig kans dat je die in het gezicht uitscheldt/uitdaagt zonder direct een stok in je nek te krijgen.

 7. En de bezorger van thuisbezorgd gaat gewoon door. Die fietsen wel vaker tegen de stroom in….. dat is een vertrouwd gezicht. Relschoppers niet. Leeftijd gezien mogen ze nergens naar binnen, gaan ze rotzooien en via whatsapp zijn het zo 40 extra. Valt me op dat meisjes met net bestelde pizza er nog tussenlopen. Het was een relletje, meer niet en zo te zien prima opgelost door de politie. Fijn dat ze er zijn.

 8. Gerda, goed opgelost? Een politie agent gewond, gooien met voorwerpen naar de hulpverleners omdat ze volgens jou nergens naar binnen mogen. Krijg de indruk dat jij het dus goed vindt als ze nergens naar binnen mogen ze wel even rotzooi mogen schoppen. De politie had direct harder moeten optreden.

 9. Ronald dat heb ik niet geschreven en is het vervelden van een reactie plaatsen. Ik geef een verklaring maar keur het zeker niet goed. Geweld naar de politie en naar elkaar en anderen. Het optreden van de politie, de-escaleren ging goed. Het was een reactie van mij op eerdere berichten van slaan met wapenstok ed. Wanneer ze dit zouden doen kun je dat elk weekend doen bij voetbalgeweld bijv,. vroeger had je ook gevechten tussen jongeren van verschillende dorpen. Daarmee is het niet goed hoor. En geweld tegen wie dan ook is nooit goed. Ik vind gewoon goed dat de politie rustig bleef. Dat is niet slap of onderbezet maar bewust denk ik. En als je mening geeft wil niet zeggen dat je dat en dat ook denkt, maar goed dat is ook social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *