Vechtpartijen in Herestraat: “Charges uitgevoerd, belaagd met flessen en stenen”

In de Herestraat hebben zaterdagavond verschillende vechtpartijen plaatsgevonden. Toen de politie tussen beide wilde komen werden agenten belaagd met flessen en stenen. Drie mensen werden aangehouden.

“Het gaat om een groep van zo’n zestig personen”, vertelt een politiewoordvoerder. “De groep was in het begin van de avond vervelend. Op verschillende plekken in de Herestraat ontstonden vechtpartijen. We zijn met diverse eenheden ter plaatse gegaan en werden daarbij belaagd met flessen en stenen. Om de orde te herstellen hebben we een charge uitgevoerd. Daarbij verspreidde de groep zich maar even later kwamen ze terug.”

Over de oorzaak van de ruzies is niets bekend. “Eén agent is bij de vechtpartijen gewond geraakt. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden. Twee werden aangehouden voor belediging. Eén persoon werd gearresteerd voor vernieling van een politiewagen.” In de Herestraat is op dit moment de rust wedergekeerd.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: