Categorieën: Nieuws

‘Leraren, verpleegkundigen en politie-agenten kunnen niet meer wonen in de stad waar ze werken’

EenVandaag besteedde zaterdag aandacht aan de woonproblematiek in grote steden. Wethouder Roeland van der Schaaf zegt daar: ‘We hebben écht hulp nodig, de wooncrisis bedreigt onze stad’.

De wethouder is het gedrag van vastgoedbeleggers in Groningen meer dan zat. ‘Het is de hoogste tijd voor onorthodoxe maatregelen om de crisis op de woningmarkt aan te pakken. Eén van de zaken die meteen geregeld moeten worden is dat er een woonplicht wordt ingesteld’.

‘Leraren, verpleegkundigen en politie-agenten zijn de dupe. Zij kunnen niet meer wonen in de stad waar ze werken. Dit zijn de mensen die de samenleving dragen. Laten we ervoor zorgen dat er niet zoveel geld weglekt naar beleggers die toch al genoeg verdienen’.

Lees hier het bericht van EenVandaag over dit onderwerp.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Dat jij dit uit durft te spreken van der Schaaf, immers de woningnood daar heb jij en je voormalige collega Frank de Vries zelf voor gezorgd. De PvdA wilde vanaf het jaar 2000 20.000 extra studenten, toen is de trammelant met woningnood ook begonnen. Het is begonnen met het opkopen van eensgezinswoningen door ouders van studerende kinderen, later gevolgd en voortgezet door wat men nu huisjesmelkers is gaan noemen. Desolate straten en dito woningen, alles opzij voor de student, nu heb jij je doel bereikt en nu ga je krokodillentranen huilen.
    Toon nu dan eens dat je daadwerkelijk wethouder bent, dat je er zit voor autochtone inwoners in deze stad oor aan te gaan kondigen dat het aantal studenten in deze eens zo mooie stad significant moet en zal gaan dalen, om er zo voor te zorgen dat er enkele duizenden eensgezinswoningen weer vrijkomen om bewoond te gaan worden door gezinnen, iets waar deze woningen ooit ook voor gebouwd zijn.

    • In het hele land heerst woningnood en het is allemaal de schuld van de PvdA...............

  • Lekker partijkartel blijven stemmen.

    Marrakesh-akkoord zorgt behalve voor neerwaatse druk op lonen, atomisering van burgerlijke samenleving ook voor opwaartse druk op huizenprijzen en huren.

  • De heren Middenweg en VSH zien weer eens complotten om de autochtonen te benadelen.
    Deze heren zijn niet erg ‘woke’.

  • gewoon nergens meer op stemmen stelletjes prutsers !!! zulke figuren maken heel nederland kapot en wij maar boeten ....nog meer inport aantrekken nog heel even is groningen geen groningen meer een land van alles walgelijk !!!

  • Beter lezen Sjaak, het gaat mij er juist om dt de autochtine inwoner in deze stad op de 2e plaats komt, waar alles opzij wordt gezet voor studenten, het resultaat zie je de laatste jaren meer en meer om je heen. Mooie (vooroorlogse) woonwijken zijn nu verworden tot studentengetto`s met dito uitstraling. Jammer dat lieden als jij daar hun ogen voor blijven sluiten. Ger van Akkeren, wie wilden er vanaf 2000 20.000 extra studenten bij? Diezelfde PvdA bij monde van Frank hp de Vries. Ik heb het over de woningnood in deze stad welke er voor die 20.000 extra studenten niet of nauwelijks was. Dat jij er heel Nederland bij betrekt is voor jou rekening en kan ik niet plaatsen in deze discussie.

  • De stad is vol geplet met studenten en statushouders. Ik heb mijn stad Groningen zie veranderen de laatste 20 jaar.
    En helaas niet ten goede.
    Dit zeg een 60 jarige ras echte stadjer.

  • Het is nu eenmaal de realiteit en geen complot dat er misstanden zijn veroorzaakt van bovenaf. Men vergeet gemakshalve daarbij te vermelden dat de ECB met z'n nul/negatieve rente en duizenden miljarden euro's uit het niets -illigale politiek- de woningmarkt heeft opgeblazen. De schuldenberg met over de top financieringen is daarbij een onbeheersbare tijdbom geworden

    De politiek zou in deze zich kunnen voorbereiden op een grote aanstaande crisis of verdere inflatie-crisis., alle andere maatregelen is symptoombestrijding en te laat ingezet.

    Men kan beter aandringen op het laten stijgen van de rentes en bidden dat er een omvangrijke en gezonde correctie zal komen.

  • Ach ja van der Schaaf je hebt toch een samenwerkingsverband met Nijestee vooral mensen onterecht ontruimen, en er is ook geen toezicht op de wooncorporatie,dus een beetje schijnheilig net doen of je wat om de mensen geeft in jou stad,er zijn in èèn keer allemaal nieuwe mensen gekomen iedereen gaat zich opnieuw indekken valt wel op hè,als je de burgemeester wilt spreken
    dan heeft hij geen tijd om met het volk te praten hij is toch onze burgervader ,maar als je hem wil spreken wijst U het af valt wel op niemand in deze stad wordt geholpen ook het WIJ Team laat mensen in de steek HULP WAAR????????????????????????

  • Dat de studenten de veroorzakers van de woningnood zijn is natuurlijk flauwekul. Dan zou er in steden zonder noemenswaardige studentenpopulatie dus niks aan de hand zijn?
    Ben wel benieuwd naar de bron van Middenweg voor het PvdA standpunt over de gewenste groei van het aantal studenten.

  • leraren, verpleegkundigen en politie-agenten: ik mis henk & ingid en hardwerkend nederland..

Recente berichten

Willeke Alberti keert terug op het podium tijdens Roze Zaterdag in Stad

'Homomoeder' Willeke Alberti keert bij uitzondering terug op het podium. Op zaterdag 22 juni staat…

35 minuten geleden

De Onlanden wordt toneel voor grote internationale kunsttentoonstelling

In 2026 komt de grote internationale buitententoonstelling van Into Nature naar De Onlanden met uitgebreid…

1 uur geleden

Bejaarde Stadjer (82) die psychiater op het hoofd sloeg met vleeshamer blijft achter de tralies

Een 82-jarige man uit Groningen, die verdacht wordt van poging tot moord, mag zijn proces…

2 uur geleden

Olivier de Bruijne stopt na bijna zes jaar als directeur bij het IMG

Algemeen directeur Olivier de Bruijne zwaait, per 1 oktober, na bijna zes jaar af bij…

2 uur geleden

Ook in Groningen delen niet alle agenten bekeuringen uit voor lichte overtredingen

Zwartrijders, fietsers zonder licht en wildplassers in Groningen zouden er vanaf dinsdag wel eens zonder…

2 uur geleden

Ingrijpende verbouwing studentenflat Van Heemskerckstraat begonnen

De studentenflat aan de Van Heemskerckstraat wordt flink verbouwd. Verhuurder Lefier gaat de kamers in…

3 uur geleden