Categorieën: Nieuws

Hondeneigenaren laten honden in basten van bomen bijten

Eind december zijn twee jonge notenbomen onherstelbaar beschadigd op het Martinikerkhof. Een hondeneigenaar liet zijn hond in de bast van de bomen bijten.

De gemeente heeft hiervan aangifte gedaan en de dader is ondertussen bekend. De schade hiervan bedraagt ongeveer € 3000,-.

Afgelopen week was er opnieuw een beschadigde boom op het Martinikerkhof. Deze keer een linde van ongeveer 45 jaar oud. De dader is helaas onbekend, maar ook hiervan heeft de gemeente aangifte gedaan. De schade en vervanging van deze boom bedraagt ongeveer € 10.000,-.

Ook over bomen aan de singels, Sint Jansstraat, Westerhaven en bij een boom in het Noorderplantsoen deden inwoners de afgelopen tijd soortgelijke meldingen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Het is met dieren net als met kinderen, elk en iedereen schaft het tegenwoordig maar aan en verder niemand welke er iets aan kan doen.Toont wederom dat normen en waarden ook in dit zich beschaafd noemend land, meer en meer zijn verdwenen.

  • Absurd dat dit soort honden niet onder de wapenwet vallen. Maakt niet uit of een Tokkie een strafblad, verslaving en/of geestelijke gestoord is, met zo'n moordwapen mogen ze rondlopen.

    Je zou haast gaan vermoeden dat de theorie van "gecontroleerde chaos", werkelijkheid is geworden in het gave land van die verschrikkelijke enge Rutte.

  • VSH denkt dat Rutte schuldig is aan het vernielen van deze bomen? Of de schade is veroorzaakt door een gevaarlijke hond is ook nog onduidelijk. Dat is alleen maar gespeculeer.
    Hopelijk wordt de dader gevonden en de schade verhaald. Daarnaast ook nog een strafrechtelijke sanctie.

  • Er staat duidelijk dat de dader bekend is en dat dit door een hond gebeurd is. Martinikerkhof, kom je daar wel eens? Dan weet je ook wat voor types daar rond hangen, types die schijt hebben aan de wereld en geen cent te makken, zich dood zuipen en vechthonden hebben waar ze onverantwoord mee om gaan. Bijzonder toch dat er nog steeds geen wetgeving hebt dat je bepaalde mensen kunt verbieden een dier te hebben. O en de schade verhalen, het zal wel weer een kale kip zijn waar niks te halen valt. Dus schade verhalen, vergeet het maar.

  • @Joop
    Volgens het artkel is de dader van de recente schades op Martinikerkhof, st Janstraat, plantsoen en westerhaven niet bekend.
    @K. Vaak
    10000 euro schade voor een linde van 45 jaar oud lijkt mij heel reeel. Die kom je niet tegen bij de gemiddelde boomkweker.

  • Bedrijp niet dat je je hond laat bijten in een boom. Zou nooit bij me opkomen. Koop een balletje in de dierenwinkel en laat je hond daar lekker in bijten.

  • De 'bevriende bedrijfjes' @K.Vaak
    U suggereert maar weer een eind raak....

    Ja, een boom van dezelfde grootte en kwaliteit terugplaatsen met een kraan, graafmachine etc. kost 10000 euro.
    Als u het goedkoper kunt en wilt doen dan kunt u zich melden op het Stadhuis.

  • Ik zie regelmatig edn jongeman met edn mechelse herder. Zwart/zandkleurige Reu. Deze hond hoor ik van verre aankomen vanwege het hysterische geblaf. Deze jongeman laat zijn hond voor de lol de grote boom 'aanvallen' bij de doorgang naar vd boteringe naar de moesstraat.
    Zelf ben ik nogal onder de indruk daarvan.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

6 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

6 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

8 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

8 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

8 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

9 uur geleden