Categorieën: Nieuws

Garagehouder baalt van krakers

Aan de Rouaanstraat in Groningen wordt een deel van het pand van garagebedrijf Carfit bezet door krakers. De krakers hebben intrek genomen in het voorste deel van het gebouw.


De krakers zitten er sinds begin december. Volgens Taco Muntjewerf, beheerder van het pand, zijn de krakers weggestuurd uit het pand van Raab Karcher aan de Koningsweg. En hebben de krakers daarom een maand geleden onderdak gezocht in het pand van Carfit.

Het voorste deel van het pand heeft een tijd leeg gestaan. Het andere deel, de garage, is wel in gebruik geweest. Na de verkoop begin vorig jaar was volgens Muntjewerf ook het voorste gedeelte weer in gebruik. De garagehouder was namelijk bezig met verbouwen. Hij begrijpt daarom ook niet waarom de krakers voor zijn pand hebben gekozen.

De afgelopen maand heeft de garagehouder veel overlast gehad van de krakers. Er zouden al een aantal keer vechtpartijen zijn geweest tussen medewerkers van Carfit en de krakers. “Dat ging tot bloedens aan toe, waarbij zelfs de ambulance moest komen. De politie komt wel, maar alleen om de opstootjes te sussen en dat is op lange termijn geen oplossing.” Aldus Muntjewerf. De garagehouder begrijpt ook niet waarom de krakers niet uit het pand worden gezet. Daarnaast is hij van mening dat het absoluut niet geschikt is als woonruimte.

Het openbaar ministerie laat weten met de zaak bezig te zijn.

Jan Harm Baard

Bekijk reacties

  • krakers hebben alle macht bij de gemeente groningen de burgermeester doet ze niets joh maar als iemand anders wat doet nauw dan ben je de haasje bij de overheid maargoed zo werkt het als het in de binnenstad is gelijk de drie hoek overleg maar bij deze actie emdenweg in nu rouaanstraat acht is ver weg voor opstootje laat ze lekker zitten dan he maar kraken is verboden dus aanhouden in de eigenaar helpen in niet afwachten wandt dan komen er nog meer actie van de krakers of zijn ze bang voor de krakers de burgermeester van de stad

  • Kinderen als levend schild. Nu ben ik toch benieuwd hoe sommigen dit soort terreur gaan goedpraten.

  • Moet je iets roepen dat je ze wat aan gaat doen. Dan komt de letter van de wet wel zsm in actie. Maar goed Groningen stad is ondertussen een groen bolwerk de provincie nog erg rood dus snelle actie verwachten is een beetje hopeloos dat zou men toch moeten weten. Het zijn in de regel wel de zieltjes die deze partijen moeten hebben dat krakerstuig.

  • Dit is toch niet te geloven zeg. Gemeente Groningen heeft vanavond even een nieuwjaarsfeestje in ons Forum, maar ik mag toch aannemen dat ze hier morgen onmiddellijk een einde aan maken......

  • Wat een eenzijdige journalistiek! Oogtv kijk verder dan jullie neus lang is. (Doe onderzoek naar meer kanten aan dit
    verhaal en of het geen beweerd wordt daadwerkelijk de waarheid is), want mr. Muntjewerff weet de waarheid goed te verdraaien. Je ziet zijn neus langer worden namate het verhaal vordert. Oogtv doe je werk.

  • Ik voel mee met de garagehouder.
    Maar ... journalistiek is toch altijd hoor en wederhoor? Dit is nu een wel erg eenzijdig verhaal. Voer voor de rechts-conservatieve reaguurders van de law-and-order partijen...

    • Zowel de krakers als het Openbaar Ministerie en politie wilden (nog) niet reageren op het verzoek van OOG om een interview of andere reactie
      (redactie OOG)

  • Raar verhaal.

    Vernielingen, vechtpartijen, maar de politie komt alleen om opstandjes te sussen?
    Kan hij dan geen aangifte doen van vernieling en mishandeling? Dan is het toch zo klaar?

    De krakers zitten er al twee weken in, maar de garagehouder was al begonnen met verbouwen?

    Kinderen kunnen er niet spelen vanwege de bedrijvigheid, maar er staat maar één auto op de brug.
    (zul je nog zien ook dat die van 'm zelf of een gelieerd bedrijf is). Het zou vakantie kunnen zijn, maar hij heeft er wel 4 man lopen (er is blijkbaar ook genoeg personeel om mee te vechten)

  • De algemene trend in de reacties is dat de garagehouder ongeloofwaardig is, en Oogtv wordt eenzijdige journalistiek verweten, waardoor de heer van Akkeren zich geroepen voelt te vermelden dat Oogtv wel degelijk de krakers heeft uitgenodigd om hun verhaal te doen. Overbodig mijnheer van Akkeren, ik ben er direct van uitgegaan dat Oogtv dit principe standaard uitvoert.
    Appie gaat nog een stapje verder, hij schrijft "Dit is nu een wel erg eenzijdig verhaal. Voer voor de rechts-conservatieve reaguurders van de law-and-order partijen" Dat is recht voor de raap Appie, zo ken ik de linkse reactie weer.
    In een ander artikel schrijf Appie "Ik heb nog nooit iemand, uit welke kring dan ook, horen goedpraten dat wie dan ook kinderen als schild gebruikt." Logisch natuurlijk, dat zou niet slim zijn, en vooral schadelijk voor de beeldvorming van terroristen. Maar tussen het niet benoemen en wel doen, zit een dunne grens. Laten we hopen dat de krakers met een geloofwaardig verhaal komen, want anders zullen sommigen hier toch wat duidelijker moeten zijn met wat ze daarvan vinden.

  • Sorry hoor! Maar de heer Muntjewerff en zijn handlangers weten zelf donders goed dat ze te ver zijn gegaan, door met geweld voor eigen rechter te gaan spelen. Tuurlijk probeert hij zijn geweld acties goed te praten en de krakers van van alles te betichten.

  • Waarom niet simpel alle ramen en deuren eruit halen? Zonder geweld met enige dwang, een eenmalige actie waardoor deze ratten een ander hok om te vervuilen op kunnen gaan zoeken. Kunnen dit soort lieden niet gaan werken om zo met het vergaarde inkomen gezamenlijk een groot huis ergens rond Drieborg in deze provincie te gaan kopen?

Recente berichten

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

32 minuten geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

1 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

2 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

4 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

4 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

6 uur geleden