Categorieën: Nieuws

Zwemplek honden Noorderplantsoen binnenkort ontoegankelijk (update)

Er komen geen alternatieve zwemplekken voor honden in het Noorderplantsoen en de huidige plek wordt ontoegankelijk gemaakt. Dat meldt de vereniging Hondvriendelijk Groningen.

In het Noorderplantsoen is  achter restaurant Zondag een  ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes. Meerdere honden zwemmen er, maar het is zeldzaam dat een zwemmende hond tegelijk blaft.  Wel zijn er klachten uit de Grachtstraat over geblaf.

De gemeente dacht twee alternatieve zwemplekken in het park gevonden te hebben, maar bij nader inzien ziet zij er toch vanaf om op die plekken het zwemmen van honden te faciliteren.

Wel gaat de gemeente door met het plan de oorspronkelijke zwemplek ontoegankelijk te maken voor honden. Nu is de plek nog open, maar het plan is deze winter de plek dicht te planten met bomen en struiken. Om beschadiging van de nieuwe aanplant te voorkomen zal er tijdelijk een natuurlijke afscheiding rondom de nieuwe aanplant gemaakt worden.

Enkele jaren geleden had de gemeente hier ook  aanplant aangebracht, maar die is in de loop van de tijd ook weer verdwenen.

 

Update maandag 16 december:

Deze maandag is de gemeente begonnen met het planten van nieuwe struiken en boompjes. Woensdag wordt het werk afgerond door er een wilgentenenhekwerk voor te plaatsen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Het is zeer vervelend al die 2-voeters met hun 4-voeters in het plantsoen! Veel 2-voeters laten hun hond(en) loslopen en het komt zo nu en dan ook voor dat loslopende honden uit spontaniteit tegen mensen op springen of langs je lopen waarna je broek vol haren zit en dan heb ik het nog niet over alle stront wat niet wordt opgeruimd door 2-voeters aldaar met als resultaat dat na een wandeling in het plantsoen mijn schoenen 5 van de 10 keer onder de stront zitten! Mijn inziens moet de gemeente hier beter handhaven en 2-voeters verbieden hun honden los te laten lopen!! Géén loslopende honden meer in het plantsoen! Ga maar lekker met je viervoeter naar het hondenuitlaatveld in het stadspark!!

  • Guttegut, daar loopt een loslooproute. Honden die niet zwemmen blaffen niet? Het plantsoen is altijd in zomer rumoerig. Wat een zeikstralen aan de grachtstraat. Ga lekker in een dorp wonen. En haal die picknickbanken dan ook even weg die de hele stoep blokkeren, of is dat geen overlast.

  • Hondenbezitters en niet hondenbezitters moeten het samen rooien. Zo gaat dat in een stad. Mopperen op elkaar schiet niks op. Verreweg het grootste deel van het Noorderplantsoen is geen losloopgebied http://groningen.maps.arcgis.com/apps/StoryMapBasic/index.html?appid=abd6db705f3c45e4957d2dc6d947eb9b Als er al eens een hond spontaan tegen je opspringt -hoe vaak gebeurt dat eigenlijk?- dan kun je ook voor een paadje verder kiezen. Persoonlijk zie ik geen kans om op de helft van mijn wandelingen hondenpoep onder mijn schoenen te krijgen...
    Overigens heb ik geen hond, maar ben er wel dol op.

  • @Danny Grunn.
    Wat doe je in vredesnaam in een stad als je zo onverdraagzaam bent.
    In een stad is altijd wel wat om over te zeuren, het is er lawaaiig, mensen laten overal een teringzooi achter want afval in een prullenbak dumpen hebben ze nog nooit van gehoord.
    Junks laten spuiten e.d. achter met alle risico's van dien en doen hun behoeftes in het groen, want denk nou niet dat alle stront komt van een hond.
    Spelende kinderen maken herrie, dat irriteert zeker ook net als de blaffende hond?

    Ben je misschien een van de zeurders die aan de Grachtstraat woont?

  • Tja, dat is jouw ervaring Merel! Ik ben blij voor je dat jij, wanneer je in het plantsoen loopt, geen tot zelden stront aan je schoenen hebt... Mijn ervaring van opspringende honden + de shit die ze droppen die door de 2-voeters niet wordt opgeruimd is toch écht wél reëël...! Hoe vaak springen honden tegen me op of wanneer honden langs me lopen waardoor mijn broek onder de haren zit?? Vaak genoeg Merel! Veel (niet alle) hondenbezitters hebben schijt aan de regels! Gewoon je honden aangelijnd uitlaten óf speciale hondenuitlaatplekken opzoeken!! De gemeente MOET gaan handhaven!! Weg met loslopende honden in het mooie plantsoen!!

  • Het plantsoen is geen hondenschijthok! Al denken veel hondenbezitters daar blijkbaar anders over..!

  • Ben jíj misschien een van de zeurders die aan de Grachtstraat woont Blaffertje en die z'n honden graag laat loslopen en rondschijten in het plantsoen??

Recente berichten

Leutje Festival is voor en door bewoners: “Laagdrempeligheid en gemoedelijkheid is onze missie”

Het Leutje Festival dat zondag op het Bernoulliplein plaatsvond is een groot succes geworden. Leonie…

37 minuten geleden

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

1 uur geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

3 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

3 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

3 uur geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

5 uur geleden