Zwemplek honden Noorderplantsoen binnenkort ontoegankelijk (update)

nieuws
Twitpic: Gemeente Groningen

Er komen geen alternatieve zwemplekken voor honden in het Noorderplantsoen en de huidige plek wordt ontoegankelijk gemaakt. Dat meldt de vereniging Hondvriendelijk Groningen.

In het Noorderplantsoen is  achter restaurant Zondag een  ontmoetingsplek voor honden en hun baasjes. Meerdere honden zwemmen er, maar het is zeldzaam dat een zwemmende hond tegelijk blaft.  Wel zijn er klachten uit de Grachtstraat over geblaf.

De gemeente dacht twee alternatieve zwemplekken in het park gevonden te hebben, maar bij nader inzien ziet zij er toch vanaf om op die plekken het zwemmen van honden te faciliteren.

Wel gaat de gemeente door met het plan de oorspronkelijke zwemplek ontoegankelijk te maken voor honden. Nu is de plek nog open, maar het plan is deze winter de plek dicht te planten met bomen en struiken. Om beschadiging van de nieuwe aanplant te voorkomen zal er tijdelijk een natuurlijke afscheiding rondom de nieuwe aanplant gemaakt worden.

Enkele jaren geleden had de gemeente hier ook  aanplant aangebracht, maar die is in de loop van de tijd ook weer verdwenen.

 

Update maandag 16 december:

Deze maandag is de gemeente begonnen met het planten van nieuwe struiken en boompjes. Woensdag wordt het werk afgerond door er een wilgentenenhekwerk voor te plaatsen.

Deel dit artikel: