Categorieën: Nieuws

Tweejarige is honderdduizendste bij Forum

Een tweejarige is in iets meer dan een week de honderdduizendste bezoeker van het Forum geworden.

Vince werd deze zaterdag gefeliciteerd met dit onverwachte feit.

‘De 2-jarige Vince was onze 100.000ste bezoeker?! 100.000 bezoekers in iets meer dan een week tijd, dat vraagt om een cadeautje! De komende tijd hoeven Vince en zijn familie zich niet te vervelen met vrijkaartjes voor de film en onze eerste expo. Gefeliciteerd Vince!’, twittert het Forum.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Misschien let ik niet goed op maar het lijkt er een beetje op dat al die verzuurde klagers over het Forum even met stomheid geslagen zijn.
    Of in 2020 ook daadwerkelijk het bezoekersaantal wordt gehaald dat wordt verwacht moeten we nog even afwachten maar de voortekenen zijn gunstig.

  • Ik hoop dat het er meer dan 2.000.000 bezoekers op jaarbasis gaan worden,. O ja, klein vraagje, hoeveel entree betalen al deze bezoekers eigenlijk? Denk dat je met € 10,00 entree per persoon aardig uit de kosten gaat komen. Het is toch niet de bedoeling dat deze bezoekers allemaal kosteloos naar binnen mogen?

  • Uiteraard moet je entree betalen voor de bieb Middenweg. Kennis is macht. Dat kun je niet aan iedere pauper beschikbaar stellen. :p

  • @Realjack: Valt wel mee hoor, met die stomheid. De critici wachten rustig af of het beloofde succesverhaal waargemaakt gaat worden. Tot die tijd amuseren zij zich vooral over het voortdurende venijn t.a.v. diezelfde critici door een bepaalde triomfantelijke voorstander — zich afvragend hoe ongenietbaar een dergelijk persoon wel niet moet zijn als verliezer.

    Overigens is er nu al een plaatselijke stedebouwkundige die claimt dat het Forum niet heeft gefaald als het over vijf jaar een enorm winkelcentrum wordt. (Bijenkorf weer terug naar Groningen?) Kortom, het worden interessante jaren voor het Forum.

  • Ik weet niet onder welke steen jij bent weggekropen Marc, begrijpend lezen gaat je moeilijk af merk ik nu. Er schrijf toch duidelijk: of alle bezoekers gratis naar binnen mogen, als lid van een bibliotheek, loop je sowieso gratis naar binnen, het is maar dat je het weet.
    Of begin jij `em nu al te knijpen dat je straks de tekorten mee moet gaan financieren, zoals ik ooit eens heb geopperd aan alle voorstanders van dit bouwwerk, welke nog voor de bouw wisten te melden dat het ook financieel een groot succes zou gaan worden.

  • Met alle respect, dit gebouw en de exploitatie daarvan kan nooit en te nimmer kostendekkend zijn. Het gebouw heeft 140 miljoen euro gekost, en om de exploitatiekosten voor de eerste 5 jaar kostendekkend (!!) te krijgen moet de gemeente Groningen over die periode 3,3 miljoen euro per jaar bijleggen. Kijk nu eens naar de economische mogelijkheden in het gebouw zelf. De helft van het Forum bestaat letterlijk uit lucht. Er bestaat ook geen enkele bibliotheek, die kostendekkend is. Laten we aannemen dat het Forum een A locatie is, vergelijkbaar met de Herestraat, dan is de huurprijs per vierkante meter om en nabij de €1200 per maand. Elke ondernemer die daar bedrijfsruimte huurt, moet elke maand een vermogen opbrengen om enkel nog maar de huur te kunnen betalen, laat staan zelf er iets aan te verdienen.

  • Merkwaardig dat sommigen menen dat er entree betaald zou moeten worden. Bij de bibliotheek kan uedereen altijd gratis binnenlopen. Overal in Nederland en ook in het buitenland
    Bij de Albert Heijn of de Hema betaal je voor de produkten en niet om naar binnen te mogen.
    Het zou gek zijn wanneer je entree zou moeten betalen en dan ook nog eens voor een bioscoopticket betaalt.
    Dat het gebouw niet rendabel is lijkt me vanzelfsprekend, iedere bibliotheek kost gemeenschspsgeld.
    In hoeverre het geld waard is dat er een prachtig publiek gebouw is gerealiseerd dat op veel aandacht en waardering mag rekenen laat ik aan ieders eigen oordeel over.

Recente berichten

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

47 minuten geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

3 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

3 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

4 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

4 uur geleden

“Het was leuk, het was gezellig; we weten weer waar we het allemaal voor doen”

Koningsdag 2024 zit er op. Hoe wordt er in de verschillende wijken en dorpen op…

5 uur geleden