Tweejarige is honderdduizendste bij Forum

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Een tweejarige is in iets meer dan een week de honderdduizendste bezoeker van het Forum geworden.

Vince werd deze zaterdag gefeliciteerd met dit onverwachte feit.

‘De 2-jarige Vince was onze 100.000ste bezoeker🎉! 100.000 bezoekers in iets meer dan een week tijd, dat vraagt om een cadeautje! De komende tijd hoeven Vince en zijn familie zich niet te vervelen met vrijkaartjes voor de film en onze eerste expo. Gefeliciteerd Vince!’, twittert het Forum.

Deel dit artikel:

 1. Misschien let ik niet goed op maar het lijkt er een beetje op dat al die verzuurde klagers over het Forum even met stomheid geslagen zijn.
  Of in 2020 ook daadwerkelijk het bezoekersaantal wordt gehaald dat wordt verwacht moeten we nog even afwachten maar de voortekenen zijn gunstig.

 2. Ik hoop dat het er meer dan 2.000.000 bezoekers op jaarbasis gaan worden,. O ja, klein vraagje, hoeveel entree betalen al deze bezoekers eigenlijk? Denk dat je met € 10,00 entree per persoon aardig uit de kosten gaat komen. Het is toch niet de bedoeling dat deze bezoekers allemaal kosteloos naar binnen mogen?

 3. @Realjack: Valt wel mee hoor, met die stomheid. De critici wachten rustig af of het beloofde succesverhaal waargemaakt gaat worden. Tot die tijd amuseren zij zich vooral over het voortdurende venijn t.a.v. diezelfde critici door een bepaalde triomfantelijke voorstander — zich afvragend hoe ongenietbaar een dergelijk persoon wel niet moet zijn als verliezer.

  Overigens is er nu al een plaatselijke stedebouwkundige die claimt dat het Forum niet heeft gefaald als het over vijf jaar een enorm winkelcentrum wordt. (Bijenkorf weer terug naar Groningen?) Kortom, het worden interessante jaren voor het Forum.

 4. Ik weet niet onder welke steen jij bent weggekropen Marc, begrijpend lezen gaat je moeilijk af merk ik nu. Er schrijf toch duidelijk: of alle bezoekers gratis naar binnen mogen, als lid van een bibliotheek, loop je sowieso gratis naar binnen, het is maar dat je het weet.
  Of begin jij `em nu al te knijpen dat je straks de tekorten mee moet gaan financieren, zoals ik ooit eens heb geopperd aan alle voorstanders van dit bouwwerk, welke nog voor de bouw wisten te melden dat het ook financieel een groot succes zou gaan worden.

 5. Met alle respect, dit gebouw en de exploitatie daarvan kan nooit en te nimmer kostendekkend zijn. Het gebouw heeft 140 miljoen euro gekost, en om de exploitatiekosten voor de eerste 5 jaar kostendekkend (!!) te krijgen moet de gemeente Groningen over die periode 3,3 miljoen euro per jaar bijleggen. Kijk nu eens naar de economische mogelijkheden in het gebouw zelf. De helft van het Forum bestaat letterlijk uit lucht. Er bestaat ook geen enkele bibliotheek, die kostendekkend is. Laten we aannemen dat het Forum een A locatie is, vergelijkbaar met de Herestraat, dan is de huurprijs per vierkante meter om en nabij de €1200 per maand. Elke ondernemer die daar bedrijfsruimte huurt, moet elke maand een vermogen opbrengen om enkel nog maar de huur te kunnen betalen, laat staan zelf er iets aan te verdienen.

 6. Merkwaardig dat sommigen menen dat er entree betaald zou moeten worden. Bij de bibliotheek kan uedereen altijd gratis binnenlopen. Overal in Nederland en ook in het buitenland
  Bij de Albert Heijn of de Hema betaal je voor de produkten en niet om naar binnen te mogen.
  Het zou gek zijn wanneer je entree zou moeten betalen en dan ook nog eens voor een bioscoopticket betaalt.
  Dat het gebouw niet rendabel is lijkt me vanzelfsprekend, iedere bibliotheek kost gemeenschspsgeld.
  In hoeverre het geld waard is dat er een prachtig publiek gebouw is gerealiseerd dat op veel aandacht en waardering mag rekenen laat ik aan ieders eigen oordeel over.

 7. Indrukwekkende aantallen. Ik vraag me alleen af of dit de Martinitoren geen bezoekers gaat kosten. De Martini beklimmen kost 4,50 euro. De 1e trans met uitzicht zit op 39 meter. Forum is 45 meter, met roltrap :) Benieuwd of dat terug te zien is, in de bezoekersaantallen van de Martini.

  Oh noes! Moet er opeens subsidie naar de Martini!

 8. Houston, we have a problem at Forum Groningen!

  De vele roltrappen in het Forum Groningen maken te veel geluid om te studeren, om te werken, om te lezen of om gezellig met elkaar te praten. Check!

  The Eagle has not landed at Forum Groningen!

 9. Het (nieuwe) Groninger Museum was in het begin ook een zeer groot succes. De jaren daarop begon de kentering. De nieuwigheid was eraf. En moest er gigantisch veel geld bij. Dankzij de BOWIE expositie kan het museum weer even verder. Maar is geen garantie voor de toekomst.

 10. Als je al op een toplocatie in de binnenstad, op de plek van het voormalige V&D een supermarkt moet huisvesten met daarboven kantoorruimte, dat is het voor nu en in de toekomst voor de binnenstad zeer somber gesteld en ook als dit doortrekt naar het Forum.

 11. Beste mensen wacht eerst nou maar eens rustig af. De toekomst zal uitwijzen of het gaat lopen of een over de top investering is geweest en een fiasco wordt. 140 miljoen is geen kattepis. De vraag uit welke pot de Gemeente de komende 5 jaar die 3,3 miljoen gaan betalen kan hun toch worden gesteld? Gaan bv de gemeentelijke belastingen nu drastisch omhoog?
  Ik ben het helemaal met Houston eens. Er is veel lawaai in het gebouw. Mijn rustige plekje in de voormalige Centrale bieb ben ik kwijt.

 12. Groninger Museum moest in 2000 en daarna opnieuw in 2012 – 18 jaar na de opening – gered worden van de ondergang. Nu heeft het nog wat vet op de botten dankzij de dood van Bowie. Maar om dan te zeggen dat het prima loopt is wat al te makkelijk. Beetje kort van geheugen, zoals het een trolletje betaamt overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *