Categorieën: Nieuws

Recreatief gebruik van lachgas wordt verboden

Er komt een verbod op het recreatieve gebruik van lachgas. Dat zegt staatssecretaris Blokhuis. Lachgas is ook in het Groninger uitgaansleven erg populair.

Volgens Blokhuis zijn de gezondheidsrisico’s onaanvaardbaar groot. Ook overlast en verkeersongevallen worden aan het gebruik van lachgas toegeschreven: “Een ‘ballonnetje’ is echt niet zo onschuldig als het lijkt”, zegt Blokhuis.  “Het recreatief gebruik van lachgas heeft zich ontwikkeld tot een drugsprobleem en daarmee is de opiumwet de juiste route om dit aan te pakken”.

Lachgas wordt niet helemaal verboden zegt Blokhuis: “We willen de aanbieders en gebruikers van lachgas, zoals het eigenlijk bedoeld is, hiermee niet onevenredig benadelen. Het moet immers gewoon blijven om een toef slagroom bij je appeltaart te kunnen bestellen.”

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Goedzo. Zorg er ook voor dat de slagroompatronen een ander drijfgas krijgen, zodat die troep niet vrij verkrijgbaar is.

  • Verbieden, verbieden, verbieden. Drank en sigaretten maken veel meer slachtoffers, maar de heren regenten willen hun borreltje en hun bolknak niet laten staan, dus dat mag dan wel.. Maar goed, waarom niet gewoon álles verbieden, en dan selectief weer zaken gaan toestaan? Dan zijn de regels misschien weer te overzien.
    Zelf nog nooit lachgas gebruikt maar een overheid die maar met het vingertje blijft zwaaien en doet alsof ze weet wat goed voor ons is, terwijl ze intussen toestaat dat (chemische) bedrijven de grootste troep lozen in de lucht die we inademen.....

  • "Er komt een verbod op het recreatieve gebruik van lachgas."
    Ik betwijfel het. Het zal eerder een verbod op verkoop voor recreatief gebruik zijn. Een verbod op gebruik is immers niet te handhaven.
    Het blijft hoe dan ook onderbuik-wetgeving: lachgas is niet schadelijker dan alcohol, en dat is overal vrij verkrijgbaar.

  • Lachgas is aangetoond schadelijk. Bovendien is er een sociale druk om het te gebruiken onder jongeren. Dat is zeer ongewenst. Los daar van is het een broeikasgas en komen er weer allerlei capsules en ballonnetjes in het milieu terecht.

Recente berichten

Concerthuis in Poelestraat uitgeroepen tot Nationaal Chemisch Erfgoed; ’s werelds eerste elektrische voertuig werd hier gepresenteerd’

Nu is het vooral een kroeg met een alom bekend terras in de Poelestraat. Wie…

1 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

2 uur geleden

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

2 uur geleden

Ronald IJpma eerste wijkdichter van Lewenborg

Lewenborg heeft een wijkdichter gekregen: Ronald IJpma. De 39-jarige buschauffeur is hiermee de eerste dichter…

2 uur geleden

Europaweg vrijdag anderhalf uur dicht voor corteo FC-supporters (update)

De Europaweg is aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van vrijdagavond dicht. De…

3 uur geleden

FC Groningen krijgt voorwaardelijke straf voor vuurwerk tijdens wedstrijd in Dordrecht

FC Groningen krijgt slechts een voorwaardelijke straf van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk…

3 uur geleden