Categorieën: Nieuws

PvdD wil verbod levende dieren op feestjes van Vindicat

De Partij voor de Dieren is niet blij met berichten dat nog steeds levende dieren worden gebruikt op feestjes van studentencorps Vindicat. De partij wil daarom dat er een verbod op het gebruik van levende dieren voor feestjes wordt opgenomen in de voorwaarden voor de accreditatie van het corps.

Fractievoorzitter Kirsten de Wrede, wil onder andere van het college weten of zij bereid is om met de Raden van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool in gesprek te gaan, met als doel een verbod op het gebruik van levende dieren ter amusement tijdens feestjes op te nemen in de voorwaarden voor accreditatie van het corps. “Het vermaak van een groep studenten mag nooit ten koste gaan van anderen, dat geldt voor mens én dier,” aldus fractievoorzitter Kirsten de Wrede.

Penny Nienhuis, entertainer en danseres uit Leeuwarden, bracht het nieuws over de dieren op de feesten van Vindicat begin december naar buiten. Onder andere tijgerwelpjes, een alligator en pony’s waren hier van de partij om de feestjes op te leuken.

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren vraagt het college van B&W vrijdagmiddag, middels schriftelijke vragen, zich hiervoor in te zetten.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Ongewenste overregulering. Laat de PvdD maar met Vindicat in gesprek gaan in plaats van allerlei overbodige regels in het leven proberen te roepen. Als Vindicat dierenwelzijnsregels overtreedt kunnen ze daar gewoon aangifte van doen.

  • dit is dieren mishandeling ze zitten in viese drank lucht rook lucht en wie weet wat er nog meer mee gebeurt als het zootje dronken is kunnen ze die hele tent niet sluiten

  • Verbaas me nergens meer over als het om Vindicat gaat.
    En dat moeten onze toekomstige rechters, wetenschappers, politici e.d. worden... succes.

    • Nou nou Wasserman, het gaat bij de zogenoemde misstanden bij Vindicat niet om muggen, maar om tijgerwelpjes, alligators en pony's. Geen idee wat de studenten ermee doen, maar als er sprake is van dierenmishandeling, dan moet er ingegrepen worden. We kennen allemaal de recente geschiedenis van Vindicat.
      Bovendien: het is wel heel makkelijk om de 350 duizend mensen die twee jaar geleden op de PvdD hebben gestemd, allemaal gek te noemen. Hoewel er, toegegeven, vast wel mensen tussen zitten die in meer of mindere mate doordraaien. Die vind je echter bij elke partij.....

  • @Gert van Akkeren, Ik ben niet degene die de kwalificatie "religieuze sekte" heeft bedacht, maar ik deel die mening. Als je als journalist nu nog niet weet wat de studenten bij Vindicat werkelijk met deze dieren doen, dan doe je je werk gewoon niet goed. Misschien zijn de feiten niet schokkend genoeg, en dan suggereer je gewoon iets, en laat het over aan de fantasie van de lezer. Een verbod op het doodslaan van muggen door dit soort fanatici lijkt onschuldig, maar het feit dat academici dit serieus nemen, en overwegen daar de morele en ethische normen menen voor te mogen aanpassen, moet de alarmbellen bij normaal denkende mensen doen afgaan.

Recente berichten

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

1 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

2 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

3 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

4 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

5 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

5 uur geleden