Categorieën: Nieuws

Werknemer Sandd: ‘Vragen van ons worden weggewuifd door PostNL’

Werknemers van postbedrijf Sandd Groningen hebben donderdagochtend een bijeenkomst gehad gezien de overname van Sandd door PostNL. PostNL was aanwezig om in gesprek te gaan met werknemers van Sandd.

Werknemers van Sandd zijn bang dat er banen zullen verdwijnen binnen het bedrijf na de overname van PostNL. ‘Het zou zo kunnen zijn dat werknemers van veertig naar zes uur in een week gaan’, laat een werknemer van Sandd Groningen aan OOG weten.

De werknemer licht toe: ‘Bij de bijeenkomst vanochtend waren er mensen van PostNL aanwezig om ons te informeren. Bij het stellen van vragen kregen wij eigenlijk niet echt een duidelijk antwoord. Het werd praktisch gezien weggewuifd. Het leek allemaal een mooi communicatiepraatje vanuit PostNL.’

 

Maarten Siepel

Bekijk reacties

  • Staatssecretaris Mona Keijzer, die, tegen het advies in van het ACM, toestemming gaf voor deze overname, zal na haar politieke carriere wel een mooi baantje krijgen bij Postnl.

  • Mona Keijzer kiest voor beschikbaar, betrouwbaar en betaalbaar houden zodat de post 5 dagen per week kan worden blijven bezorgd? Tegenover 3500 werknemers via franchisers, kantoorpersoneel,chauffeurs en sorteerders, nog eens 3000 werknemers en 70% van de postbezorgers die het aanbod niet accepteert van post.nl, is 7000 werknemers. Totaal aantal mensen die hun baan kwijt zijn : 13.500 !!! Want dat is het gevolg van haar goedkeuring.

  • De vraag was waar mijn voorkeur naar toe ging. Ik gaf dinsdag en vrijdag aan, 2 dagen, zoals bij Sandd. Het aanbod was, zonder overleg, 3 dagen, die 2 gevraagde PLUS de ZATERDAG, die ik er niet bij kan nemen. Maar het is slikken of stikken, 2 buttons, als je klikt op > ik neem het aanbod NIET aan, staat er > U treedt NIET in dienst van PostNL. En dat was het dan.

  • Ik liep bij sand altijd met me kindjes 3 jaar lang nooit een probleem bij post nl dus wel probleem dus moet maar weigeren ze plaatsen je gewoon aan de andere kant van je woonwijk houden er totaal geen rekening mee

  • Ik had 3 voorkeursdagen opgegeven.
    Dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik kreeg dinsdag en zaterdag en op zaterdag kan ik niet . Heb contact opgenomen met postnl en gevraagd of het veranderd kon worden. Nee, dat kon niet meer. Dit was het definitieve aanbod. Ik zei toen dat ik een klacht in wilde dienen. Dat kon. Ze heeft mijn gegevens genoteerd en ze zouden mij terugbellen. Heb niks meer gehoord.

  • Ik heb een buiteneijk met de auto heb mijn knieën kapot waardoor ik niet kan fietsen. Heb een cobtrackt gekregen van post nl voor 3 dagen op de fiets en net als die andere ook op zaterdag. De mevrouw van post.nl beweerde dat ze in buitengebied niet met autos rijden dat doen ze wel bij ons sterker nog rijssen krijgt er 4 autos bij. Wij worden gewoon op straat gezet. En ga er 200 euro in de maand op achteruit. Heb nee gezegd voor zo waardelooze onpersoonlijke organisatie als post.nl wil ik niet eens werken. Bah

  • Zelfde probleem heeft mijn man Yvonne wil ook naar postnl hoort ook niks en als hij zelf belt doet zo n mens aan de telefoon of hij achterlijk is zit alleen maar een emailadres te gillen joke

  • Natuurlijk gaf ik ook mijn voorkeurdagen aan, dinsdag en vrijdag, net als nu bij Sandd. Ik kan vrijdag en zaterdag krijgen? Gaat niet gebeuren dat ik op zaterdag ga werken, waardoor Post nl gemakkelijk van een werknemer af komt. Bivendien zou ik bij Post nl minder uren kunnen werken waardoor mijn inkomen een stuk minder wordt. Liever geen inkomen meer dan dat ik me in een keurslijf laat dwingen.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

1 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

2 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

4 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

5 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

7 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

7 uur geleden