Categorieën: Nieuws

Tien procent van Groningers gelooft niet in klimaatverandering

Tien procent van de inwoners van de gemeente Groningen gelooft niet in klimaatverandering. Dat blijkt uit een onderzoek van OIS Groningen,de onderzoeksafdeling van de gemeente Groningen.

Vijfenzeventig procent van de Stadjers geeft daarentegen aan zelf maatregelen te hebben getroffen om effecten van klimaatverandering te voorkomen of te verminderen.

Rond de 3.500 inwoners hebben de enquête ingevuld. Oudere inwoners lijken sceptischer tegenover klimaatverandering te staan dan jongere inwoners. De meeste inwoners zeggen echter de effecten van klimaatverandering zelf op te merken in hun buurt.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de meeste inwoners vinden dat de Rijksoverheid en de gemeente hoofdzakelijk of volledig verantwoordelijk zijn voor het voorkomen en verminderen van de effecten van klimaatverandering. Ze dichten een kleinere rol toe aan zichzelf of buurtgenoten. Uit verdere reacties blijkt dat respondenten vinden dat ook bedrijven en de industrie hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Uit de cijfers blijkt dat met name huiseigenaren de maatregel(en) hebben genomen. Iets minder dan de helft van de respondenten heeft de tuin vergroend, heeft het huis geïsoleerd en/of heeft zonwering geïnstalleerd. Ongeveer één op de vijf respondenten heeft een geveltuin of regenton. Slechts een aantal respondenten heeft een vijver of groen dak.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • We zijn de kikker in de pan die langzaam naar het kookpunt wordt gebracht. Het goede nieuws is dat 90% van de respondenten wel in de klimaatverandering gelooft. Aangezien deelname aan de enquête vrijwillig is denk ik niet dat ie echt representatief is, maar veel uitmaken doet dat niet. Klimaatverandering is een wetenschappelijk feit. Niet iets waarover je democratisch kunt gaan stemmen.

  • Deze Gemeente van de Vrijgemaakte Verstandsverbijstering is sinds de private openbaring van de Trumpverschijning
    in de USA mateloos populair aan het worden...

    Volgens deze gelovigen is de aarde niet plat trouwens.

  • Ja, de aarde is plat. Dat weet iedereen toch.
    En in Area 51 zitten aliens.
    9-11 was een inside job.
    De maanlanding? Heeft nooit plaatsgevonden.
    En de zwaartekracht bestaat niet, is ook een complot (van de linkse elite uiteraard).

  • De stelling "Tien procent van de inwoners van de gemeente Groningen gelooft niet in klimaatverandering" dekt de lading niet. Het onderzoek voldoet niet aan de zelfs minimale wetenschappelijk gestelde eisen die aan een dergelijk onderzoek mag worden gesteld. Op dit panel kan iedereen meerdere accounts aanmaken. simpel een email-adres opgeven en de gemeente kiezen en je bent klaar. https://oisgroningen.nl/panels/aanmelden-stadspanel/

  • Klimaat is altijd aan het veranderen. Of CO2 een thermostaat daar zijn de wetenschappers het niet over eens. We gaan nu richting de eindfase van een interglaciale periode.

    Dat een beetje opwarming ook vele voordelen met zich mee brengt is evident. Als de de voordelen minder opbrengen dan wat de nadelen kosten, os het de vraag of dit verschil in de buurt komt van de 100 biljoen (100.000.000.000.000) die de energietransitie mondiaal kost. Waarschijnlijk niet.

    Wat duidelijk is dat een economisch systeem gebaseerd op schulden, moet blijven groeien. Vandaar klimaathoax. Geld dat rolt. Van arm/middenklasse naar de één promille. Wat ook duidelijk is dat de ijsberenpopulatie weer groeit, en dat dankzij windmolenparken in Noordzee, deze zee een bruut slachthuis voor walvisachtigen wordt. Door herrie vernietigde sonar gaan ze massaal een marteldood sterven op stranden en kusten. Tenslotte is duidelijk dat bomen planten en kerncentrales bouwen maakt dat wij de eeuwen ongestraft op fossiele brandstoffen kunnen blijven draaien. Bewezen reserves zijn er.

  • Het "geloven" in klimaatverandering is alles zeggend, het is een religie waarbij wetenschappers functioneren als predikanten (useful idiots en gold-diggers) die met hun milieubijbel aantonen dat hel en verdoemenis zal komen als de portemonnee niet wordt getrokken waarmee de schaapjes het schuldgevoel kunnen aflossen.

  • Natuurlijk verander het klimaat, dat gebeurd al miljoenen jaren. Dat wil niet zeggen dat het aandeel van de mens zo groot is. En als dat wel het geval is, dan zullen al die kostbare projecten geen zier helpen. Dan kun je beter nucleaire technieken gebruiken in plaats van die zogenaamde groene energie. Windmolens met giftig gas die insecten en vogels fijnmalen en het uitzicht bederven. Of met oogkleppen op doorgaan met biomassa. Of de veestapel verkleinen, terwijl duitsland steeds meer auto's produceert en exporteert, al dan niet met sjoemel software. Dat mensen het huis aanpakken komt niet zozeer dat ze de groene mafia geloven, maar omdat ze zien dat dat beter is voor de portemonnee, want dan kunnen we gewoon 3 keer er jaar met het vliegtuig op vakantie.

  • Het staat onomstotelijk vast dat de huidige klimaatopwarming veroorzaakt wordt door het massaal verbranden van fossiele brandstoffen. Als je dat ontkent ben je wat mij betreft een crimineel.

  • @Marc Laat ze maar onzin praten. Je hebt nu eenmaal mensen die altijd eigenwijs willen zijn, en in een soort van reflex - vaak zelfs tegen beter weten in - altijd de antithese aanhangen. Hoe hard de cijfers en de onderzoeksresultaten ook zijn. Wel jammer en zelfs gevaarlijk dat deze mensen ook stemrecht hebben en hun stem net zo zwaar telt als die van een weldenkend persoon.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

7 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

8 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

10 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

11 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

13 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

13 uur geleden