Categorieën: Nieuws

PVV wil fotowand met noordelijke sporthelden in “subsidiebunker” Groninger Forum

De raadsfractie van de PVV wil dat er een eregalerij met noordelijke sporthelden wordt opgesteld in het Groninger Forum. Hiermee wil de partij “het beste ervan maken” in het gebouw, die ze omschrijft als de “dissonant is in het historische stadscentrum van Groningen”.

“We hebben wereldkampioenen (danwel finalisten), Europese kampioenen en Olympische kampioenen voortgebracht. We kunnen trots zijn op de 11-stedentochten, etappeoverwinningen in de Tour de France, en de start van de Giro d’Italia in Groningen”, zo stelt fractievoorzitter Ton van Kesteren in een persbericht. “Voor veel Groningers is het project Groninger Forum nog steeds krankjorum en geen porem omdat deze meer dan 160 miljoen euro aan gemeenschapsgeld kostende subsidiebunker een dissonant is in het historische stadscentrum van Groningen. Nu het Groninger Forum echter een feit is moeten we er toch maar het beste van zien te maken.”

Naast de fotogalerij wil de PVV een leestafel installeren in het Forum, waar bezoekers internationale sportlectuur in kunnen zien en uitzendingen van spraakmakende internationale sportwedstrijden van weleer terug kunnen zien.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • veel soeps is het niet, die pvv, maar de introductie van het woord 'subsidiebunker' is een goeie samenvatting van dit gebouw en de totstandkoming er van.

  • De PVV raakt de kern niet. En het forum blijkt ineens een noordelijk aangelegenheid in plaats van Gronings met zijn 11-stedentocht. Hebben de Friezen dan ook betaald?

    Het geld is gewoon verkeerd besteedt na het afblazen van de snelheidstrein. Dat is het eiereten. Het was voor andere doeleinden bestemd.

    En nu hebben we 1. nog steeds een hoge werkloosheid 2. en een verwachte lastenverzwaring op zijn inwoners door het Forum. 3. Hebben zijn inwoners netto minder te besteden. 4. Raakt het straks ook de werkgelegenheid met minder 5. Doordat de ondernemers minder inkomsten krijgen. Door deze lastenverzwaring.

    Het Forum zal uiteindelijk averechts werken.

    En de inwoners van de Groningen behoren al tot de laagste inkomens van het land.

    Een averechtse werking met hetgeen wat In de jaren 90 is afgesproken!

  • Er zijn al verschillende namen voor dit grdrocht in de loop van de tijd voorbijgekomen.
    Subsidiebunker vind ik een goeie.
    Zelf houd ik het op HET MONSTRUM.

  • Als ze dit ding nou effe eerst ge-photoshopped hadden, hadden ze het hele idee direct als volslagen belachelijk en absurd af kunnen doen. Dit ding heeft inderdaad alleen maar deze proporties omdat ze het zelf zelfs niet geloofwaardig vonden om 140 miljoen in een gebouw van normale proporties weg te smijten. Prima naam, dus. Dit gaat ook nog exploitatietekort van 1,5 miljoen per jaar opleveren.

  • Ik zou daar de foto's willen ophangen van alle bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het forum.
    Op een witte muur. Met een paar dikke stiften er bij

  • De fascisten krijgen weer een artikeltje op OOG en maken zich weer volstrekt belachelijk. Hard roepen dat ze het hele forum niks vinden maar wel de invulling willen bepalen. Dat is uitermate kinderachtig gedrag. Dan weet je dat ze niets bij te dragen hebben en er alleen maar zijn om te teren op onvrede en misère.

  • @Marc, In fatsoenlijk Nederlands, bedoel je eigenlijk, Wij linkse mensen hebben het monopolie op wat goed en slecht is. Wij hebben altijd gelijk, ook als we geen gelijk hebben. Wij zijn de hoeders van de democratie, en wie een ander mening als ons heeft die deugt niet, en is een fascist.

  • @marc, niets bijgedragen.... was het maar waar dat al die linkse susbidiebunkers alleen maar door linkse rakkers werden betaald. Dan was er ook geen probleem.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

6 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

7 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

9 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

10 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

12 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

12 uur geleden