Categorieën: Nieuws

Noorderzijlvest verhoogt waterschapsbelasting in 2020 met 5,4 procent

De waterschapsbelasting voor huishoudens vallend onder waterschap Noorderzijlvest stijgt in 2020 gemiddeld met 5,4 procent. Dit komt neer op een stijging van circa € 21 per huishouden.

Dat doet het waterschap, naar eigen zeggen, omdat het meer vorm en inhoud aan toekomstgericht én klimaatbestendig waterbeheer in een aardbevingsgevoelig gebied moet geven. “We zijn genoodzaakt te investeren in projecten die inspelen op de effecten van bodemdaling, als gevolg van gaswinning en klimaatverandering. Deze projecten kosten veel geld, maar zorgen ervoor dat onze inwoners droge voeten houden,” zo schrijft het waterschap in een persverklaring.

Een alleenstaande huurder betaalt volgend jaar ongeveer € 157. Een gezin met een huurhuis betaalt volgend jaar ongeveer € 288. Een meerpersoonshuishouden met een eigen huis met een WOZ-waarde van € 200.000 betaalt in 2020 ongeveer € 410. Een agrariër met circa 80 hectare landbouwgrond in eigendom betaalt in 2020 ongeveer € 6.768. Een eigenaar van een MKB bedrijf betaalt in 2020 ongeveer € 1.876. De kwijtscheldingsregeling voor inwoners met een laag inkomen blijft onverkort gelden.

 

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Klimaatverandering? Met CO2 als thermostaat?

    Milieugekkies (complete partijkartel) zorgen voor absurd hoge inflatie en daarmee sloop van middenklasse en zij die nog minder te besteden hebben. Ten bate van de duistere bovenklasse van de 1%.

    # bananenland.

  • ook bij het waterschap streeft men er naar om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een laag inkomen te bezorgen.
    straks moeten ze met de gemeente de strijd aan wie het eerste recht heeft om de kale kip te mogen plukken.

  • Denk dat veel mensen door deze asociale en ordinaire verhoging zullen overstappen op de veel goedkopere concurrent. Hetzelfde geldt voor de gehele belastingdienst, te duur, te afperserig en te dwingend, dus ook daarvoor geldt: overstappen op de concurrent.

  • Einde van NL probeert te zeggen. Als je het niet bevalt verhuis je maar. Indien nodig naar het buitenland. VSH probeert te zeggen Ik ben rijp voor het gesticht, help me asjeblieft mensen! Joop hoopt dat hij met VSH mee mag, maar daar is waarschijnlijk geen geld voor.

  • Het is echt belachelijk, nutsvoorzieningen/eerste levensbehoeften zouden maximaal met inflatiecijfer verhoogt mogen worden.

  • Waarom moet de Groningse burger eigenlijk betalen voor de extra kosten veroorzaakt door gaswinning? Moet die rekening niet volledig naar de NAM ?
    Ook is er binnen het waterschap sprake van machtsmisbruik door dat bedrijven meer macht hebben dan de rest van de burgers. (Een deel wordt niet aangesteld door de waterschapsverkiezingen) Nogal wiedes dat daardoor de waterschapslasten van de burgers tov bedrijven meer verhoogd worden ?
    En overigens dat laag inkomen kwijtschelding krijgt klinkt leuk, maar dat geldt alleen voor het allerlaagste inkomens en dan ook nog met bijna geen vermogen. Zelfs voor de bijstand mag je bijna 4 keer meer vermogen hebben!

  • @Marc

    De waterschappen en de belastingdienst zeggen: als de verhogingen niet bevallen, heb je pech gehad. Het is slikken of stikken. En anders, inderdaad, donder je maar op, eventueel zelfs maar naar een ander land. Mooier kunnen ze het niet maken. Het leuke is dat degene die vertrekt zo
    wel ruimte maakt voor iemand die net binnenkomt en die geheel vrijgesteld is van enige heffing en alleen maar ontvangt. Dit betekent voor autochtone blijvers, zoals jij(?), dat ze meer gaan betalen en zo het ontstane hiaat opvullen.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

9 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

10 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

14 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

15 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

16 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

17 uur geleden