Categorieën: Nieuws

Brief van Lefier bewijst eigen ongelijk; kerk moest woning worden

In een brief van Lefier aan de bewoners van het Pepergasthuis staat dat de koper de kerk en eetzaal wil bewonen. Lefier ontkent dit zelf stellig.

Margriet Drijver, directeur van Lefier, zei dinsdag nog tegen OOG: “Ik heb allerlei verhalen gehoord. Dat zijn geen dingen die hij bij ons heeft gemeld. We hebben het niet met hem gehad over hoe hij het wil gebruiken.” En dat is vreemd. Want uit deze brief van Lefier aan de bewoners blijkt dat dit gewoon met de koper besproken is.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Een fragment van de brief van Lefier aan de bewoners.

 

Ook in de brief aan de raad van het college staat vermeld dat de koper deze plannen heeft met het Pepergasthuis. Daarnaast meldt Lefier in een recente brief nogmaals dat het hofje ” “grotendeels openbaar blijft”, waaruit op te maken valt dat er een gedeelte afgesloten gaat worden. Dat Lefier stellig blijft ontkennen dat deze afspraken gemaakt zijn en zegt niet te snappen waardoor deze geruchten in de wereld zijn gekomen, is hoogst opmerkelijk.

Onderstaande video bevat de uitspraken van Lefier-directeur Margriet Drijver.

Casper Slotboom

Bekijk reacties

  • Lefier heeft al vaker bewezen een volledig geldbeluste onderneming te zijn, waar menselijkheid wel zo ongeveer op de laatste plaats komt.

  • Dit heet ook wel liegen.
    En dat leidt in hoge bestuurlijke functies meestal tot opstappen of gedwongen vertrek.

  • Totaal geen begrip voor eerlijke bewoners. Ik heb al 2 x (13jr)met hen te maken gehad ivm met Buren overlast. Je mail word niet of te laat beantwoord en je word niet teruggebeld. Gelukkig ben ik nu van ze af, ik ben verhuisd naar een Drenthe dorpje. Ik heb er echt grijze haren van. Klote onderneming!

  • Wat een walgelijk bedrijf is Lefier met hun handelswijze toch!! Bah!! Ik ben blij dat ik geen woning huur van deze boevenbende (en dan laat ik me er hier nog netjes over uit)!! Die Margriet Drijver moet opstappen ben ik van mening, want monumenten blijf je simpelweg met je poten van af!!

    Danny Grunn

  • Als dit waar is kan deze dame in elk geval zonder probleem wethouder in deze gemeente gaan worden, ook daar neemt men het met enige regelmaat niet zo nauw met de waarheid

  • Anton schreef "Lefier heeft al vaker bewezen een volledig geldbeluste onderneming te zijn, waar menselijkheid wel zo ongeveer op de laatste plaats komt." Misschien dat Anton en medestanders dit met harde feiten zouden willen onderbouwen.

    De woordvoerster van Lefier zegt al in haar eerste zinnen dat Lefier niet met de koper over het gebruik van de kerk heeft gesproken, maar de brief zegt duidelijk wat anders. Een spelletje welles en nietes van Lefier, dat is duidelijk. Het begrip zorgplicht lijkt Lefier vreemd, want de brief staat vol met algemeenheden. Geen concrete doelen, maar visies, en dat betekend dat de koper alle vrijheid gekregen heeft.

    De koper beoogd het openbare karakter van het complex GROTENDEELS te willen behouden. Dat betekend gewoon dat hij slechts een drogreden (overlast, drugs en drankgebruik) nodig heeft om het complex te sluiten. Het complex niet (deels) te willen verkopen, maar dat is slechts een visie en geen enkele harde garantie, enz..
    Alle punten in die brief lijken bewust zijn bedoelt om de bewoners in slaap te sussen, dat is voorlopig de enige echte conclusies die we hier uit kunnen opmaken.

    Nu heb ik ook de koper het voordeel van de twijfel willen geven, maar ik besef ook dat dit nogal naïef is, de koper is een ervaren vastgoed handelaar, en tracht zich nu maar al te graag als een onwetend slachtoffer te profileren, dus als hij een boete moet betalen, dan hoeven we daar geen medelijden over te krijgen.

  • Als directrice niet weten wat er allemaal wel en niet is gezegd is lachwekkend en zegt veel over niveau binnen de bestuurlijke laag van Lefier.
    Zij staat gewoon glashard te liegen, maar we zullen later op de dag wel horen dat er binnen Lefier een mis communicatie heeft plaatsgevonden, maar daar komt deze bestuurlijke knurft niet mee weg.
    Over het gasthuis is gewoon een dossier bij Lefier, 100 procent zeker.

    P.S. je zal met knurft Drijver maar de kerst moeten door brengen

  • @Wassermann, kijk bv. eens op de vele reviews over dit bedrijf, op Google. Niets aan toe te voegen!

  • De tijd begint te dringen voor interim-bestuurder met-de-botte-bijl Drijver. Volgens haar LinkedIn profiel is ze op 1 januari 2020 beschikbaar als commissaris bij woningcorporaties. Dus dat is haar exit-datum bij Lefier. Voor die tijd wil ze haar lijst met opdrachten voltooien, waaronder de verkoop van het Pepergasthuis. Iets waar de vaste Lefiermensen hun handen niet aan willen branden. En als je haast hebt, ga je fouten maken. Geen smetteloze staat van dienst meer voor deze interim-bestuurder en mogelijk niet de volle vertrekbonus. Hoe spijtig.

Recente berichten

GIJS neemt afscheid van Csaba Kercso-Magos als hoofdcoach

Csaba Kercso-Magos is niet langer de hoofdcoach van de Heren 1 van de ijshockeyers van…

1 uur geleden

Engelse voetbal-YouTuber maakt vlog over promotiewedstrijd FC: “Community here is absolutely amazing”

De Engelse voetbal-YouTuber Josh Cordeschi, die op YouTube bekend is onder de naam Fusion Josh,…

2 uur geleden

Ook komende avond en nacht kansen op noorderlicht

Het noorderlicht zal ook zaterdagavond en in de nacht naar zondag zichtbaar zijn. Dat verwachten…

3 uur geleden

D66 wil weten hoeveel geld en subsidies de gemeente krijgt vanuit de Europese Unie

De fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College weten hoeveel geld en…

5 uur geleden

Wedstrijd PKC’83/Team Amoeri in Gouda gestaakt na ‘wanordelijkheden’

De zaalvoetbalwedstrijd in Gouda tussen GZV Watergras en PKC'83/Team Amoeri is vrijdagavond vijf minuten voor…

6 uur geleden

Markt in Haren voor het goede doel: “Perkplanten, geraniums en leuke cadeauartikelen”

Rond de Gorechtkerk aan de Kerkstraat in Haren vindt zaterdag een actie plaats voor het…

7 uur geleden