Categorieën: Nieuws

Regenboogvlag niet op Martinitoren maar op Stadhuis door harde wind

De jaarlijkse traditie van het hijsen van regenboogvlaggen  voor Coming-Out Day verliep dit jaar iets anders. Door de harde wind was het niet mogelijk om de vlaggen te hijsen op de Martinitoren. Daarom werd besloten de vlag te hijsen op het Stadhuis.

Vandaag hijsen alle gemeenten in de Provincie in estafette de Regenboogvlag. In Groningen deden burgemeester en wethouders dat samen met lhbti-inwoners en belangstellenden. De meeste van hen vonden de switch naar het Stadhuis begrijpelijk, want de vlag zou door de harde wind zeker kapot scheuren: “Eigenlijk is het Stadhuis ook mooier,” zo stelt één van de aanwezigen.”De Martinitoren is een symbool van de Stad, maar het Stadhuis is een symbool van de hele gemeente.”

Na het hijsen van de vlag gingen burgemeesters en wethouders in gesprek met lhbti-inwoners. Later op de ochtend werd de vlag ook op het provinciehuis gehesen.

Foto: Casper Slotboom

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Lhbti inwoners? Seksuele geaardheid is iets bijzonders en afwijkends en hoort niet langer thuis tussen de lakens en de eigen vier muren? Of gaat dit over hoe sterk intolerantie in een maatschappelijk vrij en geëmancipeerd Nederland onder (nieuwe) verschillende vlaggen de laatste jaren is toegenomen? Waarom draait men zo om de hete 'realiteit' en bedekt met leugens de waarheid?

    Bijna soortgelijks met Nederlandse inwoners die zich door de (dwingende) politiek en overheid hebben aan te passen aan niet integrerende of religieuze inwoners. De religie/religieuzen worden daarbij vooral tot iets bijzonders gemaakt, waarbij niet-religieuzen als discriminerende, intolerante en normafwijkende inwoners worden weggezet. Graag ziet de overheid religieuzen in gesubsidieerde gebedsruimtes bijeenkomen waar ze met symbolen, vlaggen en toeters en bellen anderen en de omgeving informeren over hun aanwezigheid en waar ze hun afwijkende ideeën en onderscheid vorm geven(?).

  • @Merel

    Je interpreteert niet juist.

    Het is moeilijk te vertellen dat men homoseksueel is, met schaamte enzo erbij? Of is het steeds moeilijker zichzelf te zijn, omdat we terug in de tijd gaan met (conservatief) gelovigen en andere culturen die homoseksualiteit altijd nog als een grote zonde ervaren of als vieslapperij zien? De hypocrisie spat er bij mensen af en gaat men, ook de overheid, met een grote boog om het echte probleem heen en probeert men zachtjes intolerantie bij te sturen richting meer tolerantie. Homoseksualiteit is toch niets anders, minder of meer dan heteroseksualiteit en gaat niemand anders ook maar een 'flikker' aan. En de homo vlaggetjes en homo parades zijn te idioot voor woorden, omdat men juist zo homoseksualiteit tot iets afwijkends en abnormaals maakt.

  • Wat een onzin de vlag te hijsen. Elke dag is het wel weer 1 of andere dag met een thema. De gays en lesbiennes moeten wel heeeeeel erg speciaal en iets aparts zijn dat ze zelfs een eigen dag hebben. Ze zijn dus heel anders dan alle andere inwoners begrijp ik hieruit? Wat een onzin.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten (update)

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

9 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

11 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

12 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

13 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

13 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

13 uur geleden