Categorieën: Nieuws

PvdD heeft zorgen over legale wapens

De Partij voor de Dieren heeft zorgen over het hoge aantal legale wapens in de gemeente. Volgens de partij komen veel jagers niet door een, sinds 1 oktober ingevoerde, gedragstest.

Kirsten de Wrede, van de Partij voor de Dieren, is geschrokken omdat zich vorig jaar in de gemeente Groningen 550 schietsportwapens en 440 jachtwapens bevonden. “En wat ik nog beangstigender vind, is dat klaarblijkelijk een groot deel van deze mensen niet door een psychologische test komt, die speciaal is ontwikkeld om te kijken of het veilig is dat deze mensen een wapen thuis hebben”, aldus de Wrede. Sinds 1 oktober kunnen wapenvergunninghouders worden opgeroepen om deze test te doen. Er zijn al 25 mensen die hun vergunning zijn kwijtgeraakt. De jagersvereniging  raadt jagers aan om niet in te gaan op de oproep en heeft een kort geding aangespannen tegen minister Grapperhaus.

De Partij voor de Dieren is fel tegenstander van alle vormen van jacht en beheer. Die zou lijden tot grenzeloos dierenleed en tot verspreiding van dierziektes, risico’s voor de verkeersveiligheid en een verdere aantasting van de biodiversiteit.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Hebben ze echt zorgen daarover, en is Kirsten de Wrede echt hiervan geschrokken, of past dat gewoon in het vragen om aandacht. De leden van deze partij zelf lijken zich echter meer zorgen te maken over de macht die het bestuur meent te mogen misbruiken tegen de wens van partijleden om meer democratie in de partij. De partij is een enge kliek geworden, zo meent columnist Özcan Akyol in een column in het AD. Columnist Niels Markus vroeg zich enige maanden geleden al af in Trouw of er ook plaats is voor mensen in die partij.

  • "De Partij voor de Dieren is fel tegenstander van alle vormen van jacht en beheer"
    Je zal maar systeembeheerder zijn bij de PvdD. Of de kas beheren.

    En om 25 mensen van een groep bestaande uit twee verzamelingen wapenliefhebbers nou "klaarblijkelijk een groot deel" te noemen....of er zijn in totaal 30 mensen met 990 wapens, dat kan natuurlijk ook. Dan is het wel weer veel.
    Zou die test ook ergens online staan? Ik ben ergens wel benieuwd naar de vragen.
    of ben ik nou raar en kom ik meteen niet meer in aanmerking voor een wapenvergunning?

    Trouwens, ik dacht dat jagers ook als doel hadden om o.a. te voorkomen dat ziektes zich verspreidden onder dieren. Wie houdt die verspreiding nou het beste tegen?

  • Doe vindt van niet, want Doe zorgt voor vermindering van de CO2 en de stikstofuitstoot door de dieren af te knallen. Binnenkort ook op test Doe?

  • Wellicht handig voor lokale sekte leider van de net gehalveerde niet democratische partij PvdD om te weten dat de 'e screener' is uitgesteld en voorlopig niet verstuurd wordt.
    M.a.w. Kristen hobbelt achter de feiten aan, dat er goede en scherpe controle moet zijn lijkt me logisch maar dan wel op een betere manier. ( e-screener is een niet werkende online schijn oplossing )

    https://www.jagersvereniging.nl/update-e-screener-22-10-uitnodiging-voor-invullen-e-screener-voorlopig-niet-meer-verstuurd/

    Overigens weten jagers tien keer meer over de natuur dan al die betondorp wonende sekte discipelen.

  • @Bart, voor hoe de natuur werkt moet je niet aan mens vragen die in een hevige identiteitscrisis zitten zoals alle PvdD sekte leden die vraag stel je aan een boswachter,bioloog die niet in identiteitscrisis zitten of een jager.
    Om antwoord te geven op je vraag, een jager schiet bv wild zwijn met pest af, als je die laat leven sterft een gehele populatie af. ( dat zullen die sekte leden die zelf geen mening hebben nooit begrijpen )
    @Marc, inderdaad ja en aantoonbaar een feit, misschien leuk om te weten dat ik Duitsland voor kerst met de vereniging kerstpakketten uitdeel aan de minder bedelen, dus nog minder uitstoot.( ik kan je wel op lijst zetten, proef je ook eens echt vlees)
    @Evertje , is dit enigste wat je mag zeggen van je onrustige politbureau?, ga zelf eens mening vormen i.p.v. de mening laten vormen door de hoogst geplaatste binnen je sekte. En niet vergeten dat je zowel landelijk als lokaal een partijtje in den marge bent, invloed nihil tot niets.

  • @Kirsten de Wrede, Een interessant verhaal van Dirk Draulans , maar wat is de associatie met de inhoud van het artikel, waarin je zegt nogal bezorgt te zijn over de psychische toestand van de jagers ten aanzien van hun wapenbezit. Noem nou eens een gebeurtenis met dodelijk wapengeweld waar jagers bij betrokken zijn geweest, want daar lijk je namelijk duidelijk aan te appelleren.

  • https://nos.nl/artikel/2304601-schietverenigingen-waarschuwen-voor-computertest-bij-afgifte-wapenvergunning.html

    Hoewel ik het oneens ben met de opvattingen van mw. de Wrede als het over de jacht gaat, respecteer ik haar opvattingen wel. Zolang zij tenminste weet waar zij over praat. Als het over de e-screener gaat, lijkt dat niet het geval en ondergraaft ze haar eigen geloofwaardigheid.
    De geestesgesteldheid van een verlof- of jachtakte houder vaststellen met een computertest is een schijnveiligheid. Je hoeft geen psycholoog te zijn om te kunnen bedenken dat zoiets ouderwets mensenwerk is.

  • Overigens, als veiligheid een thema voor de PvdD zou zijn, waarom dan geen woord over alle illegale vuurwapens in circulatie? Die zijn doorgaans niet in handen van de meest stabiele personen.
    Of is een discussie buiten het dierenbos (nog) geen optie?
    Of is het wegzetten van wetsgetrouwe burgers als potentiële gevaarlijke gekken gewoon te verleidelijk?

Recente berichten

Inschrijving KardingeRun geopend

De inschrijving voor de tiende editie van de KardingeRun is geopend. De grootste obstakelrun van…

43 minuten geleden

Getuigen gezocht van mishandeling Wilgenpad

De politie zoekt getuigen van een mishandeling langs het Wilgenpad in Selwerd, nabij het basketbalveldje.…

1 uur geleden

KEI-week in augustus ook voor alle mbo-studenten

De KEI-week keert na een jaartje Vismarkt terug naar de Grote Markt. De KEI-week is…

1 uur geleden

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

12 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

12 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

13 uur geleden