Categorieën: Nieuws

Populieren ‘rücksichtlos’ plat aan Peizerweg

De gemeente maakt haast met het kappen van 46 populieren aan de Peizerweg in verband met de kerstmarkt van Tuinland, stelt de werkgroep Bomen Groningen.

‘Langs de Peizerweg bij de Tuinland en Gamma wil de gemeente Groningen de hele rij machtige reuzen, waaronder zes van deze fantástische gezonde Italiaanse populieren uit het filmpje (hieronder) kappen. Zowel de Bomenridders als een omwonende hebben bezwaar aangetekend maar de Gemeente heeft haast i.v.m. een kerstmarkt en gaat gewoon rücksichtlos vanaf deze maandag deze enorme bomen kappen. Ongelooflijk. Laat van je horen als je het niet eens bent met de kap van gezonde bomen en deze gang van zaken’, aldus de werkgroep Bomen Groningen.

De gemeente heeft in augustus vergunning verleend voor het vellen van 46 populieren aan de Peizerweg.

‘De Italiaanse populieren zijn gezond volgens het bomenonderzoek dus we snappen er niets van dat de dit zomaar mag, zonder eerst de bezwaarschriften te behandelen’, schrijft de werkgroep op Facebook.

 

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • CO2-gehalte in atmosfeer moet snel omgeving van het volk dat door klimaathoax nog rijker wordt. Snelste manier is door bomen te kappen en in biomassacentrale te verbranden.

  • @VSH Onduidelijk wat je precies wilt zeggen, maar overduidelijk (weer) gebrabbel van iemand die last heeft van psychoses.

    Het gemeentelijk kapbeleid is niet anders dan absurd te noemen. Wie volgt dit nog? Een links college dat zich laat leiden door de commerciële belangen van een grote keten.
    Had de gemeente niet aangegeven alle gekapte bomen te vervangen door nieuwe? Waar komen die jonge sprietjes dan te staan? Of is dit net als het PAS, valse toezeggingen en boekhoudkundige trucjes om de boel te flessen? Het structureel slachtofferen van natuur ten bate van commercie is niet alleen weerzinwekkend, het is op termijn ook onhoudbaar. Daar gaan we de gevolgen zeker van merken. Goed dat De Bomenridders dit aankaarten. Overigens zag ik dat de gemeente ook voornemens is een kapvergunning te verlenen voor het kappen van 91 bomen tbv de herinrichting van de Zernikelaan. Het houdt niet op, niet vanzelf.

  • Vakantie periodes bieden de gemeente (Groningen) nu eenmaal de ideale mogelijkheid om te voorkomen dat er bezwaar wordt aangetekend waar het om dit soort vergunningverlening gaat.

  • @ Appie.

    Zelf nooit psychoses gehad.

    Maar wellicht kun jij uitleggen als de huidige 400 ppm (parts per million) CO2 zo catastrofaal is, waarom er dan in de Westerse Wereld zo massaal gekapt wordt?

  • Wat een ontzettend groene gemeente toch, hè? Althans op papier. Uiteraard zal men met de welbekende smoes van nieuwe aanplant komen. Echter deze nieuwe aanplant is niet het rekensommetje -1 boom +1 boom. Het is -1 boom, verplaats 1 boompje en hoop dat de kweker er een nieuwe voor stekt/kweekt. En dan reken ik de verloren decennia nog niet eens mee van de grote bomen. Links groene symboolpolitiek. Ik zou me kapot schamen als ik in de gemeenteraad zat.

    Maar oh wee als ik een diesel heb, of ik ben boer.

  • @VSH Nee, dat kan ik niet. Overigens is veel beleid moeilijk uitlegbaar, vaak omdat de belangen van enkelen zwaarder worden gewogen dan die van de meerderheid.

    Iedere samenleving krijgt de leiders die zij verdient.

  • VSH is de weg kwijt.
    Klimaatprobleem, stikstofprobleem etc? VSH heeft in Zijn Almachtige Wijsheid besloten dat dat er allemaal niet is, dus het is gewoon niet zo. Allemaal gezeur, simpel toch. Hij dronk een glas, deed een plas, alles bleef zoals het was en gaat u allen rustig slapen mensen.

    Bomen in biomassacentrales verbranden is wel zo ongeveer het slechtste voor het milieu dat je maar kan verzinnen (dat behoeft hopelijk geen nadere uitleg).
    En gemeenten gebruiken bij bomenkap vaak de overvaltactiek: snel de procedure erdoorheen jassen en kappen, bezwaar en protest hebben dan immers toch geen zin meer.
    Kappen met kappen!

  • Hier ligt een schone taak voor de journalistiek om uit te zoeken wat er nou aan de hand is.

    Dit bericht is veel te nietszeggend en is vanuit een tegenstandersperspectief geschreven. Eenzijdig belicht, dus. Dat zie je aan het ontbreken van informatie. Waarom worden deze bomen überhaupt gekapt? Als we dat weten, laten we er daarna eens iets van vinden met z'n allen.

  • Als de bomenkap op verzoek van Tuinland is, dan blijft er maar één ding over: BOYCOT TUINLAND en koop er geen planten, bloemen en al helemaal geen kerstversiering meer!!

Recente berichten

UMCG doet met darm-on-a-chip onderzoek naar auto-immuunziekte: “Het werkt net als in het echt”

Wat gebeurt er in de darmen van patiënten die overgevoelig zijn voor gluten? Dat is…

25 minuten geleden

Koningsdag zonder problemen verlopen in Stad

Koningsdag is gezellig, soepel en zonder grote problemen verlopen in Stad. Dat laat de gemeente…

1 uur geleden

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding (opgelost)

Het treinverkeer richting Meppel is hervat. Door een aanrijding in Assen was er zondag een…

3 uur geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

5 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

5 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

6 uur geleden