Categorieën: Nieuws

KNVB onderzoekt bom bij Harkemase Boys

De KNVB begint een officieel onderzoek naar de ongeregeldheden rond het bekerduel van woensdagavond tussen Harkemase Boys en FC Groningen.

Tijdens de wedstrijd ontplofte een forse bom vlakbij de doelman van Harkemase Boys. Daarna volgde een knokpartij achter dat bewuste doel. De wedstrijd werd een half uur stilgelegd. De politie greep vervolgens in, maar er werd niemand aangehouden. De ongeregeldheden werden vermoedelijk veroorzaakt door hooligans uit Groningen.

Volgens de voetbalbond zal de onafhankelijke aanklager alle verklaringen opvragen en vervolgens een onderzoek instellen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Vermoedelijk is geen bewijs, de zogenaamde kuddeschaapjes (hooligans) van de FC zijn net zo schuldig als de kuddeschaapjes uit Harkema en omstreken.
    Harkema heeft in het amateur voetbal een zeer slechte reputatie ( dus niet alleen het eerste elftal ), net zoals een gedeelte van de FC aanhang een zeer slechte reputatie heeft.

    De voetbalbond mag en kan overigens helemaal geen verklaringen opvragen van de politie, zij zullen een eigen onderzoek moeten doen dat in een rechtbank geen stand zal houden aangezien het is afgenomen door niet gekwalificeerde personen.

    Voor mij mogen ze al die kuddeschaapjes een levenslang verbod geven om zich te begeven op een sport evenement, zij vergallen voor veel mensen het plezier om naar een sportwedstrijd toe te gaan.

  • Ik denk dat het onderzoek zich voornamelijk zal richten op de tweede bom die naar de keeper werd gegooid. En dat waren dus echt wel Groningen hooligans die die bom gooiden. Diskwalificatie voor de FC zou een passende straf zijn.

    Wel ironisch, een week geleden nog een hoop gejank om een combi naar Heerenveen.

  • @Kees, achter de goal stonden alleen Harkemase Boys fans, Groningen fans stonden in een gesloten vak met hekken voordat vak is de FC Groningen verantwoordelijk.
    Buiten dat vak is de verantwoordelijke de organiseerde club in dit geval Harkemase Boys, dat er Groninger kudde schaapjes buiten het uit-vak stonden is ook waar maar je kunt niet zeggen dat de vuurwerk bom door een Groningen schaap is gegooid aangezien er geen aanhoudingen daarvoor zijn verricht.
    U speculeert zonder kennis van zaken.

  • In het interview gaf Buijs aan dat het om supporters van FC Groningen ging.
    Ik vond het goed om te horen dat Buijs zeer krachtig afstand nam van dit absurde gedrag. Direct een levenslang stadionverbod voor dit soort gekken die in de buurt van kinderen met dit soort onzin bezig zijn.

  • Nee Doe, ik speculeer niet. Ik was in Harkema en weet wat er gebeurt is en ook dat de groep van waaruit de tweede bom gegooid is daarna geïsoleerd is en dat waren FC fans.

Recente berichten

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

4 minuten geleden

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

2 uur geleden

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

2 uur geleden

Start Rui Mendes in de basis tegen Telstar? ‘Ik denk dat hij mooi in ontwikkeling is’

Er breekt een zeer spannende speelronde aan voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dick…

3 uur geleden

Gronings whiskyplatform European Whisky Auctions bestaat drie jaar

Begonnen als lokale start-up, uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van online whiskyveilingen. European…

5 uur geleden

Wielrenner gewond na aanrijding door vrachtwagen

Een wielrenner is donderdagochtend gewond geraakt na een aanrijding aan de Duinkerkenstraat. Dat meldt RTV…

5 uur geleden