Categorieën: Nieuws

“Honderden mensen de dupe door falen UWV”

Honderden mensen zijn zwaar de dupe door een tekort aan verzekeringsartsen. Dat stelt de vakbond FNV. Minister Koolmees moet dan ook ingrijpen bij het UWV.

174 mensen verliezen hun volledige inkomen als gevolg van een onjuist uitgevoerde arbeidsongeschiktheidskeuring door het UWV, district Noord. Daarnaast krijgen 301 mensen hierdoor een lagere IVA-uitkering. ‘Het is schandalig wat er met deze mensen in Groningen gebeurt door onjuist handelen van de overheid. Er moet echt werk worden gemaakt van het opleiden en aanstellen van nieuwe verzekeringsartsen’, aldus FNV-bestuurder Erica Hemnes.

“Ze zijn door het tekort aan artsen jaren aan hun lot overgelaten, kregen vervolgens te horen dat ze volledig arbeidsongeschikt zijn en nu horen ze dat ze helemaal geen of nog een heel kleine uitkering krijgen,” zegt Erica Hemmes. ‘Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet orde op zaken stellen bij het UWV. Wij onderzoeken nu of we hiervan een rechtszaak maken.’

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Algemene malaise door toenemende incompetentie. Dat zie je overal. Mensen hebben de aandacht niet meer bij hun werk. Gaat allemaal nog veel erger worden.

  • dat zijn nou oplichters eerste klass alles papier werk wat zoek raakt waar de mensen de dupë van zijn en WORDEN en NOOIT hun FOUTEN toegeven
    DIE UWV MOET OP SCHOP DAN KOMEN ZE ACHTER HEEL VEEL DINGEN!!!!!! LICHTERS

  • Ok, wat is er nou eigenlijk aan de hand?
    Puinhoop bij de UWV, dat lijkt me duidelijk en dat graag snel oplossen.
    Daarnaast een aantal (honderden? als ik het goed begrijp) mensen die van die puinhoop hebben kunnen profiteren door onterecht een periode blijkbaar onterecht een uitkering te hebben mogen ontvangen.
    Goed.
    Laat ze dat dan maar lekker houden, en nu graag weer over tot de orde van de dag.

  • Ik vind het ernstig dat de mensen van het UWV oplichters worden genoemd. Niets zo veranderlijk als sociale wetgeving. Steeds weer moeten aanpassen. Kost ook tijd en geld. Daarnaast is 't niet mogelijk om zomaar 'n blik artsen open te trekken. Hou eens op met schelden. Er gaan dingen fout maar er gaat ook heel veel goed. Dat mag ook weleens gezegd worden.

  • Dit speelt al heel lang, met een objectiveerbare Whiplash, na twee aanrijdingen werd ik gewoon weer goedgekeurd. Geen normale werkgever had nog interesse. Veel geklooi, beroep ingesteld, UWV kwam niet opdagen en een normaal dossier lag niet bij de rechter. Rechter ging helemaal mee met het UWV. Dus al kwamen ze niet eens, ik redde het niet.

    Leven gaat door, ik wilde een baan op normaal niveau. Overal kregen de werkgevers subsidie maar ik werd geacht 40+ en soms 60+ uren te werken. Niet vol te houden. Crisis, geen werkgever die het ook maar durfde. Zelfs.schoonmaakwerk werd ik voor afgewezen. Uiteindelijk voor mijzelf begonnen, het mantra destijds van het UWV.

    Met niets beginnen, alles zelf doen, boekhouding bijhouden, resulteerde in een hersenbloeding.

    Slim gespeeld van het UWV, hoe betaal je mensen zo weinig mogelijk uit. Naar de filestijnen gaan in de oude WAO regeling met een uitkering die gelijk is aan de bijstand. Gescheiden inmiddels. Ex geeft niets meer om onze kinderen.

    Machteloos naar de kloten gaan. Hoe komt het dat een organisatie als UWV met mensenlevens bepalend om gaat maar geen zorgplicht heeft?

  • Deze mensen zijn niet de dupe als ze er geen recht op hadden en hebben. De belasting betaler was de dupe en nu wat minder.

  • Dat Uwv moet eens flink met de bezem doorheen

    En welk bedrijf heeft nu eigen medewerkers die't bezwaar en beroep doen.
    Ik kan er echt met m'n hoofd niet bij.
    Lekker dan Slager keurt z'n eigen vlees

    Ik zelf ben voor mijn Wia keuring gekeurd door vz arts in opleiding zonder enige supervisie.
    Dit mag wettelijk al helemaal niet in feite is dit rapport ongeldig.
    Er staan ook nog eens echt wat fouten in wat niet strookt met de werkelijkheid.

    Daarbij ook nog eens een arbeidsdeskundige die mijn opleidingsniveau op papier omhoog heeft gebracht en mijn gewerkte uren omlaag gezet. Resultaat geen Wia
    Ook dit is geknoei en door dit geknoei een valse uitkomst
    In feite is dit knoeien in iemands dossier, wat mogelijk nog strafbaar is ook.
    Onzorgvuldige tot stand koming dossier.

    Eind deze maand alweer de zoveelste hoorzitting
    Eerder al een rechtszaak gehad waarbij de rechter uwv een paar keer flink op de vingers tikte.Omdat ik met een hoop Feiten aankwam. Rechters zijn er langzaam ook echt klaar mee.

    Vele burgers zijn flink de dupe

  • Ik heb een arbeidsongeschiktheids pensioen in Spanje al 2 jaar en mag maar 25% werken. En Nederland heeft me afgewezen voor een WIA uitkering .heb een bezwaarschrift ingediend en nu 17 weken wachten of ik toch recht heb op wia uitkering. En aan de Polen geven ze een uitkering en aan een Nederlander niet hoe is dat mogelijk

  • Het enige wat wij willen is erkenning. Hulp en voldoende financiële draagkracht om rond te komen.... wij kiezen hier niet voor. Niet korten maar helpen

Recente berichten

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

13 minuten geleden

Ronald IJpma eerste wijkdichter van Lewenborg

Lewenborg heeft een wijkdichter gekregen: Ronald IJpma. De 39-jarige buschauffeur is hiermee de eerste dichter…

25 minuten geleden

Europaweg vrijdag anderhalf uur dicht voor corteo FC-supporters (update)

De Europaweg is aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van vrijdagavond dicht. De…

1 uur geleden

FC Groningen krijgt voorwaardelijke straf voor vuurwerk tijdens wedstrijd in Dordrecht

FC Groningen krijgt slechts een voorwaardelijke straf van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk…

1 uur geleden

Verkeersdrukte toegenomen na omzettingsweek ringweg, nog meer auto’s verwacht als vakantieperiode voorbij is

Het blijft 'wennen' voor het verkeer aan de nieuwe situatie op de zuidelijke ringweg en…

2 uur geleden

Maaslaan deels gesloten voor auto’s tijdens komende werkweek

De Maaslaan is vanaf komende maandagochtend bijna vijf dagen dicht voor alle autoverkeer. Alleen voetgangers…

2 uur geleden