Categorieën: Nieuws

“Gemeente moet marktkooplui zekerheid bieden”

Marktkooplieden moeten voor onbepaalde tijd hun waren op de Groninger markten kunnen blijven verkopen. Dat vindt de PvdA in Groningen.

Veel verkopers dreigen straks hun standplaats en dus inkomsten te verliezen, vanwege een recente uitspraak van de Raad van State. Op de Groninger markten gelden standplaatsvergunningen voor onbepaalde tijd, maar het hoogste rechtscollege van ons land heeft nu bepaald dat dit niet meer mag.

Volgens raadslid Jan Pieter Loopstra kunnen kleine ondernemers hun standplaats straks gemakkelijker kwijtraken en dan hebben zij en hun werknemers geen inkomsten meer. Ook zullen ze wel drie keer uitkijken voordat ze gaan investeren in personeel en nieuw materiaal. De PvdA wil dat het gemeentebestuur samen met de verkopers een langjarige oplossing zoekt, bijvoorbeeld door bestaande overeenkomsten voor onbepaalde tijd in stand te houden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • lijkt een puur administratief iets. er zal wel de nodige extra leges aan de strijkstok blijven hangen.

  • Mag iemand nog op een goede manier zijn brood met beleg verdienen, zonder te struikelen over de regelgeving? Geef ze langdurig een vaste plek op de markt en maak van de klant geen spoorzoeker. Daar zijn wij en ons broodje kaas bij gebaat: snel de markt over, naar je vaste plek.

  • zullen vast en zeker ook andere frietbakkers zijn die eens een tijdje hun patatje-curry op de grote markt willen verkopen, toch?

  • Marktkooplui hebben altijd iets, en de markt is altijd slecht in verkoop volgens hen, toch investeren ze in deze 'bodemloze put' en eet ondertussen de gehele familie van de opbrengsten.
    Laat die marktkooplui eerst maar eens hun belastingwerk volgens de regels doen, je wilt niet weten hoeveel er 'gerommeld' onder de marktkooplui.( ik heb het dus niet over iedereen maar over een groot gedeelte )

    De enigste zekerheid die je hebt in dit leven is dat je belasting betaald en eens sterft, dat geldt ook voor de marktkooplui.

  • Beste Doe,

    Je schrijft in je betoog dat je er niet iedereen mee bedoelt, toch begin je er heel nadrukkelijk mee.

    Ik wil je van harte binnen mijn “kleine markt bedrijf” uitnodigen. Hier is alles vrij ter inzage en transparant.

    We krijgen ons inkomen niet cadeau en dagen vanaf 3.30 zijn heel gewoon.

    Mvg Jan Koelewijn.

  • Volledig mee eens jan Koelewijn er wordt gepraat als een kip zonder kop! Ze beseffen niet dat marktkoopman /vrouw een volwaardig beroep is en echte bedrijven zijn ! We zijn Geen avonturiers maar ondernemers die eerlijk de klant willen bedienen en de kost willen verdien voor ons gezin !!!

  • Ziek wordt je er van.. Net als iedere ondernemer werk je hard voor je toekomst.. En soms vraag je je af waarvoor je het nog doet. Zoveel regels om aan te houden.. Maar het is je vak, je passie dat die je het voor.. Maar dit slaat alles..

    Ik denk dat veel mensen er geen besef van hebben. Ach die kooplui, kraampje, beetje handel. Klaar. Maar zo werkt het niet. Het zijn nogal wat investeringen die je doet. En het kost tijd om te laten zien aan de klant wie je bent en wat je doet. Dit wordt door deze regel onmogelijk gemaakt.
    Je zult maar een winkel hebben, de boel een beetje voorelkaar en je huurbaas zegt. Nou stop er maar mee, want ik wil wat anders in dat pand.. Te gek voor woorden

  • Wat een discriminatie zeg, moet je bij winkeliers ook doen. U mag maximaal voor 1 jaar een plaats of een winkel daarna opzouten want Karel of Mehmet willen ook ff ondernemen!!!!???

  • Een standaard huurcontract voor een winkel of Horecapand is 5 jaar. Toch wordt er nog geïnvesteerd in winkels en horeca.

Recente berichten

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

30 minuten geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

1 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

2 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

2 uur geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad nog vaker door naar Eemshaven

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag nog vaker helemaal door naar de Eemshaven.…

2 uur geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

3 uur geleden