Categorieën: Nieuws

GasTerra gaat verdwijnen, 165 banen weg

GasTerra, het verkoopkantoor van Gronings gas, wordt de komende jaren geleidelijk afgebouwd. Dit vanwege het stopzetten van de gaswinning in Groningen. Dat meldt minister Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer.

GasTerra is maandagmorgen geïnformeerd. Bij GasTerra werken 165 mensen. Voor hen wordt een sociaal plan opgesteld.

De gezamenlijke aandeelhouders hebben de directie van GasTerra gevraagd een plan op te stellen voor een zorgvuldige afbouw waarbij de onderneming haar verplichtingen kan blijven nakomen.

GasTerra is onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van het door NAM geproduceerde Groningengas. De onderneming is een publiek-private samenwerking tussen de overheid en de oliemaatschappijen Shell en ExxonMobil. De Staat bezit de helft van de aandelen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Spuuglelijk gebouw slopen alstublieft. Ongelooflijk dat Ypke hier ooit voor wethouder heeft mogen spelen. Maak er een mooi plantsoentje van. Komt Glaude ook beter tot zijn recht. Het geld uitgegeven voor de recentelijk upgrade/renovatie, maar als 'sunken costs' beschouwen.

    Zal wel niet gebeuren. GroenLinks is anti-boom en anti-monumenten.

  • Mooi om te zien dat ze dus wel kunnen anticiperen bij het ministerie. Waren ze ook maar zo voortvarend bij het afhandelen van schade.

  • Jammer dat ze zoveel geld in de verbouw van dat voormalige ABN-AMRO kantoor hebben gestopt. Hopelijk levert het nog wat op. Het moet natuurlijk niet sloopt worden. Dat zou onverantwoorde verspilling zijn. In VSH's openluchtmuseum vol krotten en wederopbouwmeuk wil helemaal niemand wonen. Laat dat dus maar achterwege.

  • Slopen de boel, en herstel het zoals het vroeger was. Knap Glaude panden op, en maak er een (Glaude) museum van.

    Herstel de erker, zulke mooie panden moet je niet slopen .

  • Heuglijk nieuws! Dat complex is het summum van begin-jaren-negentigse lelijkheid, dus onverwijld tegen de vlakte graag. We zullen dan wel een herdenkingsdienst mét slachtofferopvang organiseren voor de gemeentelijke juichaapjes, om aan te tonen dat Groningers die van hun stad houden ook heel humaan kunnen zijn.

  • Maak er studentenwoningen van, daar zijn er nog veel te weinig van in deze eens zo mooie stad. Grijp toe meneer Westerhof, dan heeft u beide uiteinden van de Stationsweg in handen.

  • Wat een goed idee middenweg. Zo dicht bij het station dat ze hun fiets ook niet onder het stadsbalkon hoeven te zetten in het weekend. Scheelt weer. Wellicht er nog een paar verdiepingen bij op dan passen er meer in. Veranderen we de naam in Brainterra.

  • En het grijze gebouw ernaast is van de Gasunie als een investeringsproject voor het pensioenfonds. En dus ook een beetje van GasTerra

  • @ Evert Jan.

    Zijn ook andere waarden dan geld. Daarbij hebben (vermogende) mensen een voorkeur voor het wonen in mooie historische steden.

    Sloop al de troep tussen Herewegviaduct en Emmaviaduct (inclusief stadsbalkon). Zet er enkelen torens (75 meter) met woonfunctie en -kantoorfunctie voor terug, en maak van de rest een mooi plantsoen met bomen en grindpaden en het hoeft niets te kosten. Denk dat de meeste jaren tachtig/negentig bagger die er staat wel afgeschreven is.

    Arm Groningen. Op Cascadecomplex prachtige kakafonie aan karaktervolle huisjes? Weg. Pakhuis aan Marwixkade? Weg? Emmasingel? Weg.

Recente berichten

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag, samen met leerlingen van basisschool De…

35 seconden geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

1 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

2 uur geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

2 uur geleden

Rienk Mast (22) moet NBA-droom jaar uitstellen vanwege knieoperatie

Basketballer Rienk Mast heeft besloten om zich te laten opereren aan een slepende knieblessure. Daardoor…

3 uur geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt…

4 uur geleden