De Rijksuniversiteit Groningen en de universiteit van Wageningen onderzoeken hoe transparante productinformatie gezonde en duurzame keuzes in de supermarkt kan stimuleren. Daarvoor werken ze samen met supermarkten zoals Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Superunie.
Het onderzoek ‘Transparant gezond & duurzaam’ richt zich op interventies om productinformatie te verduidelijken en consumenten te ondersteunen bij het maken van gezonde en duurzame keuzes.
Hoogleraar Koert van Ittersum: “We onderzoeken bijvoorbeeld de effectiviteit van voedselkeuze-logo’s en schapindelingen die gebaseerd zijn op de voedingswaarde van producten. Maar je kunt ook denken aan toekomstige interventies als het informeren van consumenten over duurzamere alternatieven met behulp van slimme winkelwagens.
Ondanks de monsterzege van PKC'83/Team Amoeri op ZVV Zwaag (10-1) grijpen de zaalvoetballer toch naast…
Bij een verkeersongeluk op de Schuitemakersstraat is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…
Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalclub Drs. Vijfje is uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs…
Een 29-jarige automobilist uit Groningen is vrijdag aangehouden en heeft zijn auto moeten inleveren bij…
Op verschillende plekken in de gemeente wordt zaterdag stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt door…
Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…
Bekijk reacties
Wat een hypocrisie als je bedenkt dat voedsel, ook zogenaamd 'gezonde', verpakt wordt in kunststof die stoffen bevatten die schadelijk zijn en bijv. sterk hormoonverstorende stoffen bevatten die door het voedsel worden geabsorbeerd. De industrie en supermarkten zouden kunnen proberen verpakkingen op de markt te brengen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Het is compleet zinloos voedsel- en gezondheidsonderzoeken te doen en het feit van schadelijk stoffen in verpakkingen daar buiten te houden.