Categorieën: Nieuws

Geliquideerde advocaat studeerde in Groningen

Derk Wiersum, advocaat van kroongetuige Nabil B., is vanochtend in Amsterdam op straat doodgeschoten. Hij studeerde in Groningen en was sinds 2003 als advocaat in Amsterdam werkzaam.

Hij is 44 jaar geworden en laat twee jonge kinderen achter. De advocatenwereld is geschokt: ‘Dit is een aanslag op de rechtsstaat’ en ‘Wie zal de verdediging nu nog op zich durven te nemen?’, luiden enkele reacties.

Derk Wiersum was ook penningmeester van Stichting Rechtshulp Terdoodveroordeelde, die zich inzet in de strijd tegen de doodstraf en werkte hij voor een stichting die rechtshulp biedt aan Nederlanders die gevangen zitten in het buitenland.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Verschrikkelijke gebeurtenis en staat haaks op de onzin wat er wordt geroepen dat Nederland veiliger zou zijn geworden. Maar goed, je kon er vanzelfsprekend op wachten, als logisch gevolg dat de georganisseerde misdaad meer en meer laat zien boven de wet te staan en lacht om politie en justitie.

    Ben benieuwd wanneer de eerste openbare liquidatie hier in Groningen plaats zal gaan vinden.

  • Gerard Spong zei ooit als jonge strafpleiter in een talkshow van Sonja Barend dat hij de redactie niet zou waarschuwen als een van zijn cliënten een bom zou hebben geplaatst in de tv-studio. Hij zou er wel voor zorgen dat hij zelf niet als gast aanwezig zou zijn. https://www.nrc.nl/nieuws/2010/11/03/hoe-kun-je-misdadigers-verdedigen-11964535-a802132.

    De aasgieren in deze beroepsgroep staan inmiddels al klaar om de dader van deze moord met alles wat ze in hun vermogen hebben te gaan verdedigen, niet met het doel om de dader te behoeden voor een onrechtvaardige straf, maar om als de mogelijkheid zich voordoet deze moordenaar zelfs vrij te krijgen.
    De zo hoog aangeschreven ethiek en moraal waar deze beroepsgroep zich maar al te graag op laat voorstaan, is dan ook ver te zoeken. ik zou zeggen het wordt tijd om zichzelf eens een spiegel voor te houden.

  • misschien moeten nederlanders iets minder naief gaan denken over deze zo geheten mocro bende. Het analystisch gelul van rtl boulevard en andere nieuws "bn'rs" (belangerijke nederlanders) moet maar es minder. Een vader van 2 kinderen zou sorry dat ik het zeg beter moeten weten, en niet denken dat als je je als advocaat steekt in deze onderlaag van de hel dat je ongeschonden er uit komt terwijl je juist irritatie opwekt met die smetteloze houding. Deze mensen zijn omringt met alles shit die je maar kan bedenken en dan zou ik me er niet aan wagen. heel erg voor zn familie maar niks erger als de broer van die ene gozer.

Recente berichten

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

6 minuten geleden

Camera’s en schijnwerpers geplaatst bij Academiegebouw RUG vanwege pro-Palestijnse acties

Voor het Academiegebouw op het Broerplein zijn woensdag aan het einde van de middag camera's…

16 minuten geleden

Drentse politiek enthousiast over inzetten studenten als buschauffeur

De politiek in de provincie Drenthe ziet het als een mogelijkheid om studenten in te…

47 minuten geleden

Concerthuis in Poelestraat uitgeroepen tot Nationaal Chemisch Erfgoed; ’s werelds eerste elektrische voertuig werd hier gepresenteerd’

Nu is het vooral een kroeg met een alom bekend terras in de Poelestraat. Wie…

2 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Vandaag begint in de binnenstad de Meikermis. Eerder deze week was de opbouw in volle…

3 uur geleden

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

3 uur geleden