Categorieën: Nieuws

Rijkswaterstaat treuzelt bij herstel Paddepoelsterbrug

Elf maanden na de aanvaring met de Paddepoelsterbrug lijkt een oplossing ver weg. “Het lijkt er op dat er bewust getreuzeld wordt.”

Afgelopen weekend ontvingen buurtbewoners een brief van Rijkswaterstaat. In deze brief wordt te kennen gegeven dat men nadenkt over het inzetten van een fietspontje en dat men onderzoek gaat doen naar een tijdelijke fietsbrug van negen meter hoog. Deze fiets- en voetgangersbrug zou in 2021 in gebruik kunnen worden genomen. “Deze data liggen veel verder dan waar we eigenlijk op gehoopt hadden”, zegt raadslid Tom Rustebiel van D66. “Rijkswaterstaat geeft hiermee aan dat ze de verbinding helemaal niet belangrijk vinden. Ze vinden de scheepvaart belangrijker dan de route die omwonenden gebruiken. Wij als partij zetten ons juist in voor de omwonenden, het wordt tijd dat Rijkswaterstaat dat ook eens gaat doen.”

Tegenstrijdige communicatie
Stephan Bauman is van het actiecomité Paddepoelsterbrug Terug. “Je zou kunnen zeggen dat het herstel van de verbinding getraineerd wordt. Er is in ieder geval sprake van een hoop tegenstrijdige communicatie. In het voorjaar werd bijvoorbeeld door Rijkswaterstaat gezegd dat men een aantal offertes ging aanvragen om een pontje in te zetten. Nu zegt men dat men gaat kijken naar het idee. Dat is heel gek.”

Huidige brug terug plaatsen
In dezelfde brief wordt ook aangegeven dat er vanaf volgend jaar zomer nagedacht gaat worden over een structurele oplossing. Rustebiel en Bauman vinden het jammer dat dit niet eerder gebeurt. “Voor ons is er maar één oplossing”, vertelt Bauman. “Dat is de huidige brug terug plaatsen zodat er weer een verbinding is. Vanaf dat moment kun je na gaan denken over een structurele oplossing. Dat is volgens ons de weg die bewandeld moet gaan worden.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • De huidige brug komt niet terug. Waarschijnlijk gaat rijkswaterstaat binnenkort de oude brughoofden slopen. Er lag van de week al een RWS boot aangemeerd ter hoogt van de brug. Waarom dat allemaal zo lang moet duren? Tja procedures en bureaucratie.

  • leuk dat het raadslid nog even z'n medeleven komt betuigen, maar dat helpt natuurlijk niks. rws heeft juist zijn doel bereikt nu deze brug op weinig goedschikse wijze van de aardbodem is verdwenen en dat willen ze zo houden.
    rustebiel had er waarschijnlijk beter voor kunnen zorgen dan de minister het proces verbaal van de aanvaring (wellicht met enige toelichting) onder ogen had gekregen. nu heeft ze van rws een voorstel voor vervanging door een mallotig staketsel van 9m hoog te ondertekening onder de neus gekregen en zo is alles weer gladgestreken en niemand echt blij. er zou zelfs nog een kans kunnen bestaan dat de nieuwe brug geweigerd wordt wegens horizonvervuiling.

Recente berichten

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

16 minuten geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

54 minuten geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

1 uur geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad vaker door naar Eemshaven voor veer naar Borkum

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag vaker helemaal door naar de Eemshaven. (meer…)

1 uur geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

2 uur geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft de verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst…

2 uur geleden