Rijkswaterstaat treuzelt bij herstel Paddepoelsterbrug

Elf maanden na de aanvaring met de Paddepoelsterbrug lijkt een oplossing ver weg. “Het lijkt er op dat er bewust getreuzeld wordt.”

Afgelopen weekend ontvingen buurtbewoners een brief van Rijkswaterstaat. In deze brief wordt te kennen gegeven dat men nadenkt over het inzetten van een fietspontje en dat men onderzoek gaat doen naar een tijdelijke fietsbrug van negen meter hoog. Deze fiets- en voetgangersbrug zou in 2021 in gebruik kunnen worden genomen. “Deze data liggen veel verder dan waar we eigenlijk op gehoopt hadden”, zegt raadslid Tom Rustebiel van D66. “Rijkswaterstaat geeft hiermee aan dat ze de verbinding helemaal niet belangrijk vinden. Ze vinden de scheepvaart belangrijker dan de route die omwonenden gebruiken. Wij als partij zetten ons juist in voor de omwonenden, het wordt tijd dat Rijkswaterstaat dat ook eens gaat doen.”

Tegenstrijdige communicatie
Stephan Bauman is van het actiecomité Paddepoelsterbrug Terug. “Je zou kunnen zeggen dat het herstel van de verbinding getraineerd wordt. Er is in ieder geval sprake van een hoop tegenstrijdige communicatie. In het voorjaar werd bijvoorbeeld door Rijkswaterstaat gezegd dat men een aantal offertes ging aanvragen om een pontje in te zetten. Nu zegt men dat men gaat kijken naar het idee. Dat is heel gek.”

Huidige brug terug plaatsen
In dezelfde brief wordt ook aangegeven dat er vanaf volgend jaar zomer nagedacht gaat worden over een structurele oplossing. Rustebiel en Bauman vinden het jammer dat dit niet eerder gebeurt. “Voor ons is er maar één oplossing”, vertelt Bauman. “Dat is de huidige brug terug plaatsen zodat er weer een verbinding is. Vanaf dat moment kun je na gaan denken over een structurele oplossing. Dat is volgens ons de weg die bewandeld moet gaan worden.”

Deel dit artikel:

  1. De huidige brug komt niet terug. Waarschijnlijk gaat rijkswaterstaat binnenkort de oude brughoofden slopen. Er lag van de week al een RWS boot aangemeerd ter hoogt van de brug. Waarom dat allemaal zo lang moet duren? Tja procedures en bureaucratie.

  2. leuk dat het raadslid nog even z’n medeleven komt betuigen, maar dat helpt natuurlijk niks. rws heeft juist zijn doel bereikt nu deze brug op weinig goedschikse wijze van de aardbodem is verdwenen en dat willen ze zo houden.
    rustebiel had er waarschijnlijk beter voor kunnen zorgen dan de minister het proces verbaal van de aanvaring (wellicht met enige toelichting) onder ogen had gekregen. nu heeft ze van rws een voorstel voor vervanging door een mallotig staketsel van 9m hoog te ondertekening onder de neus gekregen en zo is alles weer gladgestreken en niemand echt blij. er zou zelfs nog een kans kunnen bestaan dat de nieuwe brug geweigerd wordt wegens horizonvervuiling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *