Categorieën: Nieuws

PvdD pleit voor onafhankelijk meldpunt voor aangereden wild

De provincie Drenthe heeft ingestemd met een vernieuwde valwildregeling. Volgens de Partij voor de Dieren gaat deze gelden voor heel Noord Nederland. Het Centrale Meldpunt, de partij die meldingen van aanrijding met wild doorkrijgt van de meldkamer, ligt in handen van de Faunabeheereenheid, de jagersvereniging.

De Partij voor de Dieren wil graag zeker weten of de provincie Groningen zich bij de nieuwe valwildregeling gaat aansluiten. De partij maakt zich zorgen over de overlevingskansen van het aangereden dier. Volgens fractie hebben de Faunabeheerders “geen enkel probleem heeft met het afschieten van dieren en het zelfs tot zijn of haar hobby heeft gemaakt.”

De fractie pleit voor een onafhankelijke deskundige zoals een dierenarts. Daarmee hoopt het dat tegenstanders van de jacht een wild-incident wel willen melden, zodat ze zeker zijn van een onafhankelijk oordeel met betrekking tot het welzijn van het dier.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

 • Contradictie is veel voorkomend probleem bij de PvdD, Provincie Drenthe beslist iets en dat geldt dan voor het gehele noorden volgens PvdD, terwijl de Provincies Groningen en Friesland helemaal geen beslissing heeft genomen.

  Overigens leef ik als jager veel groener dan ieder lid van de PvdD dan wel een veganist, ik schiet beesten af voor consumptie en zorg tevens direct voor minder uitstoot in allerlei gassen en gewasbeschadigingen.

  Betaald de PvdD de kosten voor het oplappen van het dier, dacht het van niet hé.

  Evertje kom er maar in met je nietszeggende gekleurde rapportjes en uitspraken, pak je breinaalden erbij en probeer dit maar eens recht te breien.

 • Doe wat een aannames allemaal. Jij leeft groener? Zeker als je met je 4x4 door het landschap sjeest op zoek naar dieren om af te knallen. Er is ook veel overlast van jagers in het buitengebied. Een dorpsgenoot van mij kan het inmiddels al niet meer navertellen, hij werd voor een vos aangezien in 2012 in Zwiggelte.
  Deze hobbyisten moeten we maar eens tot stoppen brengen. We leggen de natuur in handen van zelfbenoemde natuurspecialisten. Vreselijk.

 • Beter zou je de maximum snelheid voor autos op niet-hoofdwegen om laag brengen naar 40kpu dan zullen er ook een stuk minder aanrijdingen met wild zijn. Uiteraard moet je dit wel handhaven, dus gps gebaseerde snelheidscontrole/-begrenzers voor alle gemotoriseerd verkeer.

 • Nou Doe, wat goed van je dat je zo groen leeft. Misschien moet iedereen die vlees wil eten dan maar een jacht geweer kopen en het bos in gaan om zelf wat te eten te schieten. Dit zou, als ik uw reactie lees, ultiem "groen" moeten zijn en "de"oplossing waarna we al zo lang zoeken! Ben zeer benieuwd hoe dit zou uitpakken!

 • @Doen, ik rij amper auto, hooguit 1500 KM per jaar.

  En ja ook bij jagers heb je idioten en daarvan was je dorpsgenoot slachtoffer, de desbetreffende idioot ( is voor mij geen jager ) schoot het slachtoffer op dik 300 meter met een BRNO enkelloops geweer dat een nauwkeurigheid van hooguit met een meter of 80 a 90 heeft. ( en schoot met lichtbundel vanuit de auto ) De idioot werd overigens veel te laag gestraft .

  Ik doe overigens niet aan plezier, drijfjacht, en zeker niet vanuit een auto zitten te wachten op wild zoals de hierboven beschreven idioot jager, wat ik schiet eet ik.

 • Doetje, 'vegan' is weer verweven in je reactie (goh, wie had dát nou verwacht) maar deze keer niet de h-woorden 'hypocriet' en 'hilarisch'??
  Die laatste 2 begrippen zijn overigens wel van toepassing op je zinsnede "overigens leef ik als jager veel groener". Mijn complimenten voor zoveel humor, top.

 • Evertje, je kunt simpel gezegd de feiten niet weerleggen en ik had dan ook niets anders verwacht dan een puberale reactie.
  Ook de late reactie had ik verwacht aangezien je reactie eerst gekeurd moet worden door het dieren politbureau van de sekte van de Thieme.

 • Al die reeën en hazen en konijnen. De hele tijd vieze scheten laten en ook nog aan groene blaadjes knabbelen. Foei! Rotbeesten. Blijf van de natuur af. Gelukkig loopt doe er rond en jaagt ze een schot hagel in de donder!

Recente berichten

Nat begin en eind van de week van de week, temperatuur blijft hangen onder de 23 graden

Een opvallend verschijnsel deze week: vijf dagen zal het maximaal 22 graden worden. Alleen woensdag…

2 uur geleden

Bouw van Dierenbeschermingscentrum Noord Nederland in Groningen in volle gang

Groningen krijgt eind dit jaar een nieuw Dierenbeschermingscentrum aan de Aalborgweg. Na het ontginnen van…

2 uur geleden

Politie zoekt getuigen van insluipingen in Stad

De politie ziet een toename van insluipingen in woningen in Groningen, voornamelijk in de wijk…

3 uur geleden

UMCG ontvangt bijna 1,5 miljoen euro van KWF voor onderzoek

Twee onderzoekers van het UMCG hebben een subsidie ontvangen van KWF Kankerbestrijding. Het gaat om…

4 uur geleden

Politie zoekt overlastgevende bestuurders van crossmotoren

De politie heeft beelden vrijgegeven van vijf bestuurders van crossmotoren die al enige tijd voor…

7 uur geleden

Coureur uit Hoogkerk crasht tijdens Speedweekend op Texel

De zondagmiddag van Bert Smit verliep afgelopen weekend iets anders dan hij gehoopt had. De…

8 uur geleden