Categorieën: Nieuws

PvdD pleit voor onafhankelijk meldpunt voor aangereden wild

De provincie Drenthe heeft ingestemd met een vernieuwde valwildregeling. Volgens de Partij voor de Dieren gaat deze gelden voor heel Noord Nederland. Het Centrale Meldpunt, de partij die meldingen van aanrijding met wild doorkrijgt van de meldkamer, ligt in handen van de Faunabeheereenheid, de jagersvereniging.

De Partij voor de Dieren wil graag zeker weten of de provincie Groningen zich bij de nieuwe valwildregeling gaat aansluiten. De partij maakt zich zorgen over de overlevingskansen van het aangereden dier. Volgens fractie hebben de Faunabeheerders “geen enkel probleem heeft met het afschieten van dieren en het zelfs tot zijn of haar hobby heeft gemaakt.”

De fractie pleit voor een onafhankelijke deskundige zoals een dierenarts. Daarmee hoopt het dat tegenstanders van de jacht een wild-incident wel willen melden, zodat ze zeker zijn van een onafhankelijk oordeel met betrekking tot het welzijn van het dier.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Contradictie is veel voorkomend probleem bij de PvdD, Provincie Drenthe beslist iets en dat geldt dan voor het gehele noorden volgens PvdD, terwijl de Provincies Groningen en Friesland helemaal geen beslissing heeft genomen.

    Overigens leef ik als jager veel groener dan ieder lid van de PvdD dan wel een veganist, ik schiet beesten af voor consumptie en zorg tevens direct voor minder uitstoot in allerlei gassen en gewasbeschadigingen.

    Betaald de PvdD de kosten voor het oplappen van het dier, dacht het van niet hé.

    Evertje kom er maar in met je nietszeggende gekleurde rapportjes en uitspraken, pak je breinaalden erbij en probeer dit maar eens recht te breien.

  • Doe wat een aannames allemaal. Jij leeft groener? Zeker als je met je 4x4 door het landschap sjeest op zoek naar dieren om af te knallen. Er is ook veel overlast van jagers in het buitengebied. Een dorpsgenoot van mij kan het inmiddels al niet meer navertellen, hij werd voor een vos aangezien in 2012 in Zwiggelte.
    Deze hobbyisten moeten we maar eens tot stoppen brengen. We leggen de natuur in handen van zelfbenoemde natuurspecialisten. Vreselijk.

  • Beter zou je de maximum snelheid voor autos op niet-hoofdwegen om laag brengen naar 40kpu dan zullen er ook een stuk minder aanrijdingen met wild zijn. Uiteraard moet je dit wel handhaven, dus gps gebaseerde snelheidscontrole/-begrenzers voor alle gemotoriseerd verkeer.

  • Nou Doe, wat goed van je dat je zo groen leeft. Misschien moet iedereen die vlees wil eten dan maar een jacht geweer kopen en het bos in gaan om zelf wat te eten te schieten. Dit zou, als ik uw reactie lees, ultiem "groen" moeten zijn en "de"oplossing waarna we al zo lang zoeken! Ben zeer benieuwd hoe dit zou uitpakken!

  • @Doen, ik rij amper auto, hooguit 1500 KM per jaar.

    En ja ook bij jagers heb je idioten en daarvan was je dorpsgenoot slachtoffer, de desbetreffende idioot ( is voor mij geen jager ) schoot het slachtoffer op dik 300 meter met een BRNO enkelloops geweer dat een nauwkeurigheid van hooguit met een meter of 80 a 90 heeft. ( en schoot met lichtbundel vanuit de auto ) De idioot werd overigens veel te laag gestraft .

    Ik doe overigens niet aan plezier, drijfjacht, en zeker niet vanuit een auto zitten te wachten op wild zoals de hierboven beschreven idioot jager, wat ik schiet eet ik.

  • Doetje, 'vegan' is weer verweven in je reactie (goh, wie had dát nou verwacht) maar deze keer niet de h-woorden 'hypocriet' en 'hilarisch'??
    Die laatste 2 begrippen zijn overigens wel van toepassing op je zinsnede "overigens leef ik als jager veel groener". Mijn complimenten voor zoveel humor, top.

  • Evertje, je kunt simpel gezegd de feiten niet weerleggen en ik had dan ook niets anders verwacht dan een puberale reactie.
    Ook de late reactie had ik verwacht aangezien je reactie eerst gekeurd moet worden door het dieren politbureau van de sekte van de Thieme.

  • Al die reeën en hazen en konijnen. De hele tijd vieze scheten laten en ook nog aan groene blaadjes knabbelen. Foei! Rotbeesten. Blijf van de natuur af. Gelukkig loopt doe er rond en jaagt ze een schot hagel in de donder!

Recente berichten

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

27 minuten geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

2 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

2 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

2 uur geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

4 uur geleden

Bevrijdingsvuur brandt in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

4 uur geleden