Categorieën: Nieuws

Publiek geniet met volle teugen van paardenkeuring op Vismarkt

Het publiek genoot woensdagochtend met volle teugen van de traditionele paardenkeuring die dit jaar op de Vismarkt werd gehouden. De keuring is één van de vele evenementen in het kader van Groningens Ontzet.

Ondanks dat het voor de meeste mensen gewoon een werkdag is, zijn er flink wat mensen op de wedstrijden afgekomen. “Dat vinden we ontzettend mooi”, zegt Jan Peutz van de organisatie. “We zijn om half tien begonnen met de wedstrijden voor tuigpaarden aan de hand. Daarna hebben we de aangespannen paarden.”

“Ik vind dit echt heel mooi”, zegt een jonge toeschouwer. “Vooral dat de paarden zo hard kunnen rennen en ook hoog kunnen springen.” Een mevrouw is het daar mee eens. “Ik vind het knap hoe de menners de paarden in bedwang weten te houden. Heel knap en mooi om te zien.”

Winnaar bij zowel de tuig- als aangespannen paarden is Richard Hofstra. “Dat je alle rubrieken wint, dat is wel heel uniek. Ik had dit ook niet verwacht. Het paard is best wel slecht begonnen aan het seizoen en dat het zich dan vandaag zo goed manifesteert, dat is dan wel heel bijzonder.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Waarom geen Hongaarse Post op OOG?

    Waarom had OOGTV geen spectaculaire beelden van de Hongaarse Post op ’T Peerdespul in het stadspark? Een amazone, speciaal uit Frankrijk, die wijdbeens en rechtopstaand op drie galopperende grote paarden tegelijk rijdt, dat zie je toch niet dagelijks in de stad Groningen!

    We hebben ook speciaal genoten van de tuigpaarden voor de boerenwagen, de eenspannen tuigpaarden Fries Ras ereklasse en de tuigpaarden in klavertje 3 aanspanning. Ook hier had OOGTV helaas geen beelden van in het nieuws.

    Wat Gronings Onzet - tend jammer dat OOGTV geen beelden uitzond van ’T Peerdespul in het stadspark!

    • OOG TV heeft (zeker in de zomerperiode) maar een beperkt aantal verslaggevers en cameramannen tot zijn beschikking, en kan dus niet de hele dag opnames maken van het Peerdespul. Er is bovendien ook nog ander nieuws op een dag als 28 augustus. De redactie moet elke dag keuzes maken.

  • Wel consequent blijven Sebastiaan. Eerst 'Gronings ontzet'. Later in het beeldverslag 'Groningens ontzet'. Het is wennen .. LOL. Hoewel dat laatste zooooo fout is.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden