Categorieën: Nieuws

Nieuwe beelden Sterren in het Bos opgedoken (update)

Groningen heeft zijn eigen kleine Woodstockjes gehad. Velen koesteren nog warme herinneringen aan Sterren in het Bos. Er zijn nieuwe kleurenbeelden opgedoken.

Het Poparchief Groningen meldt: ‘Sterren in het Sterrebos 1976 met o.a. Maangodin Nico, bekend van de Velvet Underground. Gefilmd door Susannah die destijds een filmcamera kocht voor het geld van haar krantenwijk. Ze verdiende niet genoeg om er eentje te kopen die ook geluid kon opnemen. Het filmpje heeft jarenlang ergens gelegen, maar is nu dus te bekijken. En Susannah heeft er zelf maar een muziekje bij gemaakt’.

 

Update:

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Beste festival dat ooit in Groningen was, geen beveiliging en iedereen kon doen en laten wat hij of zij wilde. De 'banner' op het podium met de tekst Simplon Boterdiep wat toen een echt punk bolwerk was nadat de 'hippies' waren verdreven.

  • aanvulling: Punks namen in de eind jaren 70 de Simplon in feite over van de hippies en zelfverklaarde kunstenmakers, dat zag je ook terug in het Sterrebos waar veel punk bands hebben opgetreden.

  • Mooi hoor. Susannah bedankt. Zijn er ook nog opnames van latere "Sterren in het Bos" gemaakt? Ik herinner me nog opzwepende conserten van o.a. the Sound, Stiff Little Fingers, etc. etc. Mooie tijden waren dat man!

  • Wie waren er nog meer? FF opgezocht. Behalve Nico (neo-Gregoriaanse gezangen), Normaal (simpel volksvermaak), Friday (close-harmony) en Cake (reggae) en niet te vergeten; het poppentheater Midlaren.

  • Sterren in het Bos, Woodstock 1969, Noorderzon 2019

    Vele stadjers verlangen terug naar het geweldige Sterren in het Bos. Dat waren nog eens tijden.

    Op Woodstock 1969 ging het om: de muziek, de idealen, de vrijheid, de vrije seks, het naaktlopen, het drugs gebruiken. Op Noorderzon 2019 gaat het om: kikken, zien en gezien worden, geld, als er maar wat gebeurt, rondhangen, eten en drinken. Dat maakt een wereld van verschil.

    De vele stadjers met (te) weing centjes kunnen gelukkig ook nu weer naar wat gratis optredens op Noorderzon 2019. Die gratis optredens zijn voor vele stadjers met (te) weinig centjes vaak overigens tegelijk het complete culturele seizoen. Hoezo tweedeling in Groningen? De tijden veranderen...

  • Wij gaan naaktlopen op Noorderzon!

    Wij hebben een eigen bedrijf in Groningen. Wij houden onze eigen broek op. Wij vragen geen subsidie aan. Wij ondernemen. Wij willen voor onszelf zorgen. De kunst en cultuur vraagt subsidie aan. De kunst en cultuur krijgt subsidie. Daar zakt onze broek vanaf. En volgend jaar vraagt Noorderzon vast weer subsidie aan? Wie moet nu z’n broekriem aanhalen? Waarom zou je in Groningen eigenlijk nog je broek aandoen?

  • Herman Brood is via 'Sterren in het Bos' in dit jaar 1976 doorgebroken. Dit was het podium waar het voor Herman Brood allemaal begon.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

42 minuten geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

3 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

4 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

5 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

5 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

5 uur geleden