Categorieën: Nieuws

Groninger Arno Rutte verlaat Tweede Kamer

De Stad-Groninger Arno Rutte vertrekt half oktober uit de Tweede Kamer. Hij gaat werken bij het adviesbureau Vintura en wil bovendien meer tijd vrijmaken voor zijn thuissituatie.

Het 47-jarige VVD-lid – geen familie van premier Mark Rutte – zit sinds zeven jaar in de Tweede Kamer. Hij was voornamelijk woordvoerder over zaken die betrekking hebben op de gezondheidszorg en veiligheid. Eerder was hij gemeenteraadslid in Groningen.

Op de website van de VVD zegt hij: “De afgelopen zeven jaar heb ik getracht een balans te vinden tussen thuis en werk. Soms lukte het, te vaak niet. Daarom heb ik besloten te vertrekken.” Rutte maakt in oktober plaats voor zijn partijgenoot Bart Smals.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Arno Rutte komt uit de achterhoek.

    Dat zie je ook terug in zijn beleid en heeft zich gekeerd TEGEN Groningen mbt de gaswinning!

  • Dan is die toch geen Groninger. Welke definitie hanteer je dan Gert?

    Dus als je lang genoeg infiltreert in de Groningse samenleving dan is een dergelijk beleid, wat deze Arno uitricht mbt Groningen legitiem!

    Mijn voorouders hadden de grootse hekel aan het kapitalisme.

    • Volgens Van Dale is een Groninger iemand uit Groningen. Als je al 30 jaar in de stad woont, dan ben je gewoon een Groninger. Je noemt iemand die al zo lang in de stad woont, geen infiltrant of import. Dat riekt naar xenofobie. Je doet alsof alles wat jouw goedkeuring niet kan dragen, te wijten is aan mensen die niet in de stad geboren en getogen zijn. We leven in 2019, en bijna niemand blijft zijn hele leven wonen in de gemeente waar hij of zij geboren is.

  • Gert, Deze man is iemand uit de Achterhoek! Maar jullie als media zijn zo uitgesproken, irritant zelfs, door telkens een kwalificatie daaraan te hangen van 'Groninger'. En Groningen is een verhaal apart! Als de lokale politiek uit allemaal rasechte Groningers zou hebben bestaan, dan was het gasdossier allang gesloten geweest! En waren we wellicht autonoom! En was het gedrocht van een Forum nooit op zijn huidige plek gebouwd. Waren er nooit geen optoppingen in de binnenstad. Geen Nijesteegebouw aan het Damsterdiep. En kregen de Grunnigers het als eerste goed! Ipv de buitenlandse student te lokken en vervolgens doen alsof het goed gaat in Groningen wegens de drukte! Integendeel, het heeft krapte veroorzaakt op de woningmarkt en de prijzen doen stijgen. Oftewel een koopkrachtdaling voor menigeen. Doordat al onze huizen zijn opgekocht door huisjesmelkers als een gat in de markt via deze buitenlandse student!

    Prima dat je hier woont. maar de lokale politiek hoort van ons te zijn!

    • Ik zeg maar zo: het gaat er niet om waar je vandaan komt, maar waar je naar toe gaat.
      Jouw idee is: alles wat er ooit niet goed is gegaan in Groningen (en toegegeven, dat is best wel veel), is de schuld van mensen die niet in Groningen geboren zijn. Dus alles was goed verlopen als we in de middeleeuwen maar alle stadspoorten hadden gesloten. De laatste in de stad Groningen geboren burgemeester was Willem de Sitter, in 1820. Tja, en daarna is het mis gegaan......

      Dan nog even het dubieuze begrip “rasechte Groninger”. Mijn beide ouders en alle vier mijn grootouders werden geboren in de stad Groningen. Behalve de eerste vijf jaar (in Winschoten) heb ik mijn hele leven op maximaal vijf kilometer van de Martinitoren gewoond. Volgens jouw definitie ben ik dus geen Groninger..... Waar een mens zich al niet druk om kan maken.

  • Sjoerd kan er gewoon niet tegen dat er ook mensen die niet in de stad geboren zijn in Groningen wonen. Arno Rutte komt overigens niet uit de Achterhoek Topografisch wonder, maar uit Twente. Een Tukker dus, een Groningse Tukker :p

  • Het is totaal irrelevant waar de man vandaan komt. Je moet hem op zijn daden beoordelen, de rest is flauwekul van beperkten van geest.

  • Die reactie stond er nog niet Sjoerd maar met 'ons' bedoel je waarschijnlijk de het superieure oergroningersras. Ouwe fascist van me.

  • Het is lachen, gieren en brullen met deze Arno Rutte.

    Al jaren is Venezuela voor hem een wrok als het gaat om het socialisme.

    Via twitter https://twitter.com/search?q=arnorutte%20venezuela&src=typd

    Dit bederf is de schuld van de Amerikanen. Venezuela is nogal rijk aan grondstoffen. En deze Arno Rutte bedrijft politiek met Groningen als zijn thuishaven. Doodeng! Als je geen pragmatisch kennis hebt over dat geen.

    Het beleid van Chavez was nooit socialistisch. Het was een verder zetting van het economische beleid van zijn voorgangers, mét als enig verschilpunt een betekenisvolle sociale correctie. Chavez was immers een Venezolaans nationalist met een groot hart voor de gewone Venezolaan, maar socialistisch? Hij gebruikte de term ‘socialisme van de eenentwintigste eeuw’ pas na de mislukte staatsgreep van 2002 en de economische boycot van 2003.

    Op de steun van de grote media moet Venezuela alvast niet rekenen. Het is geen nieuw fenomeen. Mainstream media zijn verworden tot spreekbuizen van de status quo, de evidenties, soundbites. “Wij goed, Russen slecht”, om maar één voorbeeld te geven.

    Verleden week de melding dat het aantal daklozen is verdubbeld in een stinkend rijk land als de onze,. Om maar eens iets te noemen. Jongeren zijn hun toekomst niet meer zeker. De schuldenlast van vele gezinnen is groter dan ooit! Dit tijdens het neoliberale beleid door de partij van Arno Rutte.

    Doe mij maar het socialisme! Ook vanwege mijn afkomst. Als je als Groningen te weinig krijgt toebedeeld vanuit de Staat Der Nederlanden, dan is het socialisme (helaas) het enig alternatief

  • @RealJack .. Je geeft een oordeel alsof wij elkaar kennen. Een vooringenomenheid. Dank voor je bijdrage, maar ik kan er niks mee.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten (update)

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

9 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

12 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

12 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

13 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

13 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

14 uur geleden