Categorieën: Sport

FC Groningen neemt El Messaoudi en Asoro over

FC Groningen voegt per direct Ahmed El Messaoudi toe aan de eerste selectie. De FC huurt bovendien Joel Asoro voor de rest van het seizoen.

De 24-jarige in Brussel geboren Marokkaan Ahmed El Messaoudi heeft een contract voor drie seizoenen getekend. Hij begon zijn profcarrière bij Lierse SK. Daarna speelde hij voor Standard Luik en KV Mechelen. Vorig seizoen werd El Messaoudi door KV Mechelen verhuurd aan Fortuna Sittard. Hij speelde bijna 140 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij zes keer scoorde en goed was voor negen assists. El Messaoudi heeft één interland namens Marokko achter zijn naam staan.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft El Messaoudi veel voetballend vermogen en fysieke kracht. Hij kan controlerend spelen op het middenveld, maar ook belangrijk zijn in het meepikken van doelpunten en assists.

Joel Asoro is een 20-jarige Zweedse aanvaller met Nigeriaanse ouders. Hij komt over van Swansea City. De FC heeft een optie tot koop bedongen bij de club uit Wales, uitkomend in het Championship in Engeland. Joel Asoro is een aanvaller, die als buitenspeler en als spits uit de voeten kan. Als Zweedse jeugdinternational scoorde hij veelvuldig. Volgens Fledderus is Asoro een enorm snelle voetballer die diepte heeft in zijn spel.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Hij scoorde veel, dat klopt maar dat dat was allemaal onder de 17, daarna scoorde hij nog amper. Bij zijn debuut in de Premier League en tevens z'n enigste wedstrijd aldaar was hij net 17 en dat was bij Sunderland.
    Championship - 40 wedstrijden in twee seizoenen en 3 goals en 4 assist en dat is niet veel voor een aanvaller, maar goed hij is nog jong en komt bij de FC Groningen wel aan spelen toe althans dat is te hopen.

    Ahmed El Messaoudi was veruit de beste speler bij Fortuna afgelopen seizoen en is zeker een aanwinst als hij dat niveau weer aantikt.

    Veel nieuwe jonge spelers erbij en een paar relatief gezien routiniers, als de helft daarvan vaste basis spelers worden heb je het goed gedaan. Kortom samengevat er zit muziek in de FC Groningen.

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

3 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

5 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

5 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

6 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

6 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

7 uur geleden