Categorieën: Nieuws

Piekopvang: 300 bedden voor nieuwe internationale studenten

Voor de opvang van nieuwe studenten die na de zomervakantie naar Groningen komen heeft de gemeente 300 bedden beschikbaar. Dat meldt het stadsbestuur.

Het gaat om 120 kamers in de Esdoornflat, 80 kamers in The Village aan de Peizerweg en 100 bedden in een voormalige school aan de Metaallaan. De laatste locatie dient als flexibele noodopvang. Bij de start van het studiejaar is er sprake van een piekperiode. Nieuwe studenten komen aan, terwijl afgestudeerden vaak nog niet vertrokken zijn.

Vorig jaar leidde de grote toestroom aan nieuwe studenten tot een chaos. Daarom zijn de gemeente, RUG en Hanzehogeschool aan de slag gegaan om dit te voorkomen. Probleem is dat RUG en Hanze nu nog niet kunnen aangeven hoeveel internationale studenten naar Groningen komen. Dat is pas op 1 oktober duidelijk.

Verder komt er dit jaar nog veel huisvesting voor jongeren en studenten bij, zoals de Woldring-locatie (435 kamers), de Zonnelaan (207 kamers) en de locatie Oostersingel/Nieuwewe (275 kamers).

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Houdt dit dan in dat er komend jaar nóg meer internationale studenten naar Groningen komen? Zitten er grenzen aan de groei van de RUG? Hoe is dit eigenlijk geregeld en wie controleert? Of heeft de universiteit carte blanche?

  • Esperanto !

    Welkom alle nieuwe studenten in Groningen. Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor je huisvesting in Groningen. Het is maar dat je het weet. Jullie zijn ook verantwoordelijk voor jullie eigen toekomst. Ik hoop dan ook dat jullie voor je studie in Groningen goed op http://www.studieperspectief.nl of op http://www.studiekeuze123.nl hebben gekeken. Anders kan je straks na je afstuderen in Groningen van een koude kermis thuiskomen. Kijk maar op http://www.studieperspectief.nl of op http://www.studiekeuze123.nl bij de studies in Groningen: bestuurskunde, sociologie, psychologie, politicologie, sociale geografie (spatial sciences, ruimtelijke wetenschappen, human geography), filosofie et cetera. Zoals je ziet, is het vooruitzicht op een betaalde baan bij vele universitaire studies in Groningen niet zo heel groot. En zo makkelijk krijg je in Groningen tegenwoordig niet meer een bijstandsuitkering... En zo gemakkelijk is het ook niet meer om in Groningen een bijstandsuitkering te houden... Na je universitaire studie kan je altijd nog een cursus 'Esperanto' in een zogenoemd 'Luftkurort' gaan volgen. (Over gebakken lucht gesproken...) Het is altijd goed om iets te leren! Welkom in Groningen!!

Recente berichten

Temperatuur stijgt tijdens Koningsdag, maar kans op regen blijft bestaan

Groningen kan na een koele vrijdag op een grotendeels droge Koningsnacht rekenen. Dat zegt OOG-weerman…

8 uur geleden

Vermiste Stadjer (35) in goede gezondheid aangetroffen

Een 35-jarige man die sinds afgelopen woensdagavond vermist werd, is donderdagavond in goede gezondheid aangetroffen.…

9 uur geleden

Stroomstoring legt treinverkeer tussen Groningen en Assen plat (update)

Het treinverkeer tussen Groningen Europapark en Assen lag donderdagmiddag en -avond een paar uur plat.…

10 uur geleden

Lewenborg komt met primeur: Ronald IJpma is de eerste eigen wijkdichter

Lewenborg heeft een wijkdichter gekregen: Ronald IJpma. De 49-jarige buschauffeur is hiermee de eerste dichter…

10 uur geleden

Student Katie (18) wint Noorderpoort Jaarprijs 2024

Student Katie Wijbenga uit Groningen heeft de Noorderpoort Jaarprijs 2024 gewonnen. De student kreeg de…

10 uur geleden

Promotiekraker voor FC Groningen: ‘We moeten die druk koesteren’

Rondom Koningsnacht spelen tegen een club die de naam van een voormalig koning draagt: Willem…

11 uur geleden