Piekopvang: 300 bedden voor nieuwe internationale studenten

Voor de opvang van nieuwe studenten die na de zomervakantie naar Groningen komen heeft de gemeente 300 bedden beschikbaar. Dat meldt het stadsbestuur.

Het gaat om 120 kamers in de Esdoornflat, 80 kamers in The Village aan de Peizerweg en 100 bedden in een voormalige school aan de Metaallaan. De laatste locatie dient als flexibele noodopvang. Bij de start van het studiejaar is er sprake van een piekperiode. Nieuwe studenten komen aan, terwijl afgestudeerden vaak nog niet vertrokken zijn.

Vorig jaar leidde de grote toestroom aan nieuwe studenten tot een chaos. Daarom zijn de gemeente, RUG en Hanzehogeschool aan de slag gegaan om dit te voorkomen. Probleem is dat RUG en Hanze nu nog niet kunnen aangeven hoeveel internationale studenten naar Groningen komen. Dat is pas op 1 oktober duidelijk.

Verder komt er dit jaar nog veel huisvesting voor jongeren en studenten bij, zoals de Woldring-locatie (435 kamers), de Zonnelaan (207 kamers) en de locatie Oostersingel/Nieuwewe (275 kamers).

Deel dit artikel:

  1. Houdt dit dan in dat er komend jaar nóg meer internationale studenten naar Groningen komen? Zitten er grenzen aan de groei van de RUG? Hoe is dit eigenlijk geregeld en wie controleert? Of heeft de universiteit carte blanche?

  2. Esperanto !

    Welkom alle nieuwe studenten in Groningen. Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor je huisvesting in Groningen. Het is maar dat je het weet. Jullie zijn ook verantwoordelijk voor jullie eigen toekomst. Ik hoop dan ook dat jullie voor je studie in Groningen goed op http://www.studieperspectief.nl of op http://www.studiekeuze123.nl hebben gekeken. Anders kan je straks na je afstuderen in Groningen van een koude kermis thuiskomen. Kijk maar op http://www.studieperspectief.nl of op http://www.studiekeuze123.nl bij de studies in Groningen: bestuurskunde, sociologie, psychologie, politicologie, sociale geografie (spatial sciences, ruimtelijke wetenschappen, human geography), filosofie et cetera. Zoals je ziet, is het vooruitzicht op een betaalde baan bij vele universitaire studies in Groningen niet zo heel groot. En zo makkelijk krijg je in Groningen tegenwoordig niet meer een bijstandsuitkering… En zo gemakkelijk is het ook niet meer om in Groningen een bijstandsuitkering te houden… Na je universitaire studie kan je altijd nog een cursus ‘Esperanto’ in een zogenoemd ‘Luftkurort’ gaan volgen. (Over gebakken lucht gesproken…) Het is altijd goed om iets te leren! Welkom in Groningen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *