Categorieƫn: Nieuws

Partij voor de Dieren herdenkt omgekomen kippen

De Partij voor de Dieren hield zaterdagmiddag op de Grote Markt een herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen dieren in Groningen.

Aanleiding was de brand in een kippenschuur in Kiel Windeweer, vorige week zondag, waarbij 100 duizend kippen werden gedood. Er werd een minuut stilte gehouden en er waren enkele toespraken waaronder van Kirsten de Wrede, die namens de PvdD in de Groninger gemeenteraad zit.

De PvdD is er tegen dat dieren als massa consumptieproduct gebruikt worden. Ook werd door de demonstranten opgeroepen om meer plantaardig te eten.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De volgende keer aan het Paterswoldsemeer de gevangen vissen herdenken e !
    DE WERELD OP ZIJN KOP!!

  • Moedig protest. Er moet nog veel gebeuren om mensen ervan bewust te laten zijn wat dieren wordt aangedaan. Gelukkig is het doorgedrongen dat je mensen, katten, honden en paarden niet mag mishandelen. Hopelijk dringt het tot meer mensen door dat ook kippen, varkens en alle andere dieren rechten hebben.

  • Wat is daar nou voor wereld op de kop aan? Er zijn steeds meer mensen die moeite hebben met de intensieve (pluim-)veehouderij waarbij dierenwelzijn en klimaat er flink van langs krijgen. En die mensen uiten dat ze moeite hebben met het feit dat er honderdduizend kippen op een kluitje worden gehouden die geen schijn van kans hebben bij een brand. Ze laten hun stem horen, dat is hun goed recht. Moeten ze zelf weten.
    Andere mensen laten hun stem horen bij de slager of de visboer. Moeten ze zelf weten.

  • In het begin leek de PvdD nog wel een sympathieke partij. Maar na de ronde goudviskom zijn ze doorgeslagen naar een wereldvreemde, welhaast extremistiche kant. Jammer, want met wat meer gematigdheid en realiteitszin hadden ze een hoop goeds kunnen bereiken. Nu bereiken ze niks meer, behalve hoon.

  • Het zou gewoon verboden moeten worden om nog langer zo grootschalig dit soort Pokon kippen te mogen houden. Het zijn niet enkel de barre omstandigheden waar in dit geval kippen moeten opgroeien, bij varkens gaat het niet veel anders, het is ook de minimale weerstand welke dit soort dieren hebben, wat zich op den duur ook in het menselijk lichaam zal gaan wreken. De keerzijde van kopers van dit waterig op vlees lijkend produkt is dat men het als "grondrecht" is gaan beschouwen om betaalbaar (dagelijks) dit soort vlees mag eten. Maak dit soort vlees nu eerste eens een keer tot anderhalf keer zo duur, dan ga je zien dat er betere levensomstandigheden gaan komen en men automatisch minder van dit soort fabrieksvlees, want anders kun je dit nu toch niet noemen, gaat eten.

  • als antwoord op Kort
    (quote uitspraak kort) "Hopelijk dringt het tot meer mensen door dat ook kippen, varkens en alle andere dieren rechten hebben."

    beste kort. ben het gedeeltelijk best wel met je eens, kippen, varkens en andere dieren verdienen het recht om op mijn bbq, grill of braadpan te mogen liggen. Hopelijk dringt het tot meer mensen door dat ook kippen, varkens, etc, dat Recht hebben. :)
    ik daar in tegen zal die dieren dat recht niet ontnemen.

  • Het is nu eenmaal zo, dat alle leven op aarde (in ieder geval alle leven dat uit meerdere cellen bestaat) afhankelijk is van de dood van andere levens. Dat is de harde werkelijkheid, hoe graag wij het anders zouden willen. Ook wij zullen op een gegeven moment worden opgegeten.

    Maar er is helemaal niets mis met stilstaan bij de onnodige dood van honderdduizenden levende wezens die levend verbrand zijn door het toedoen van mensen. Het is inderdaad, zoals @Kort hierboven schrijft, een moedig protest.

  • Citaat, van hierboven:
    "Zootje ongeregeld dat vergeten is de antidepressiva te slikken."

    En dat zegt meneer die anderen verwijt op de man te spelen... ROFL!
    Marcus, je valt voor de zoveelste keer weer eens keihard door de mand.

  • Ik heb de foto gezien Evert Jan. Daar wrijft de gemiddelde psycholoog zich bij in de handen. Dat zegt inderdaad wat over mij.

Recente berichten

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

2 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

2 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

3 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

3 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

4 uur geleden

Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

12 uur geleden