Categorieën: Nieuws

Gemeente wil keukentafelgesprekken na brandbrief FNV

De Gemeente Groningen neemt de brandbrief die vakbond FNV stuurde over de huishoudelijke hulp in de thuiszorg serieus. Dat laat de woordvoering weten in een schriftelijke reactie.

“Ook wij hebben de brandbrief van de FNV ontvangen en gelezen”, laat de woordvoering weten, “Hieruit valt op te maken dat er mensen zijn die ongerust zijn en zich misschien zorgen maken. Wij willen aangeven dat wij zorgvuldig te werk gaan en dat wij naast de mensen staan. De insteek is om de zorg meer op maat aan te bieden.”

De gemeente wil daarom contact zoeken met de mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben: “Hiervoor worden er in het najaar gesprekken aan de keukentafel gevoerd bij de mensen thuis. De gesprekken stellen ons in staat om gezamenlijk met de inwoner te kijken wat de beste manier is om te voorzien in de ondersteuningsbehoefte. Met de maatwerkvoorziening kunnen wij de huishoudelijke ondersteuning dan beter laten aansluiten bij de behoefte van kwetsbare inwoners.”

Casper Slotboom

Bekijk reacties

  • n 2015 besluit de Gemeente Groningen het WMO-beleid aan te passen. Iedereen krijgt standaard 2,5 uur huishoudelijke hulp zonder te kijken naar de persoonlijke situatie van de inwoners. Dat mag niet, oordeelt de rechter, want hulp is een maatwerkvoorziening. Maar de gemeente houdt vol dat ze niks verkeerd doen.

    Luister en huiver ..
    https://www.nporadio1.nl/reporter-radio/onderwerpen/453861-misstanden-in-de-maatschappelijke-ondersteuning-korting-op-huishoudelijke-hulp-in-groningen

  • Nog geen maand geleden zei wethouder Jongman met uitgestreken smoelwerk dat het hier echt niet om een bezuiniging gaat. Maar om maatwerk. Maatwerk met 8,5 ton minder budget! Blijkt opnieuw dat je als politicus-bestuurder vooral een beroepsmatige leugenaar bent. Maar hé, gooi maar nog wel tientallen miljoenen extra in het warmtenet. En over 10 jaar zal blijken dat deze warmte-technologie nog zo in de kinderschoenen stond, dat men miljoenen had kunnen besparen door te wachten. Maar GroenLinks wil zo graag dat Groningen hiermee voorop loopt, dus dat mag wel wat extra kosten.

  • Vele inwoners met een wmo voorziening hebben in 2015 al aan de keukentafel gemerkt hoe onbetrouwbaar deze gemeente is. Veel mensen met een wmo voorziening hebben maandenlang zonder hulp gezeten toen TSN failliet ging. Veel mensen hebben, dankzij o.a de FNV hun uren weer terug die in 2015/2016 door de gemeente, zonder het wettelijke verplichte onderzoek zijn afgepakt.
    En net als de rust een beetje is weergekeerd eist de gemeente opnieuw toegang tot de woning, kennelijk is iedereen verplicht de deur wagenwijd open te zetten op elk moment dat de gemeente toegang eist.
    Wat een ongelofelijke aso gemeente ben je als je wel geld hebt om (opnieuw) al die ambtenaren/wmo consulenten met een bezuiniging opdracht op pad te sturen, maar al jaren geen geld om een fatsoenlijk zorg beleid te maken.
    En ondertussen met een gladgestreken smoel beweren dat men maatwerk gaat leveren terwijl tegelijk bezuinigingen worden doorgevoerd.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

8 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

9 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

9 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

10 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

11 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

12 uur geleden