Categorieën: Nieuws

Bewoonster gooit interieur naar beneden: Wielewaalplein afgesloten

Een bewoonster van een flat aan het Wielewaalplein is donderdagmiddag aangehouden nadat zij het interieur van haar woning naar beneden had gegooid.

“Ik kreeg rond 13.50 uur het bericht dat er wat aan de hand was”, vertelt incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Op het Wielewaalplein zag ik dat de straat bezaaid lag met allerlei voorwerpen. Politieagenten waren ter plaatse en hadden het plein met afzetlinten reeds afgesloten.” De spullen werden uit een woning op de dertiende verdieping naar beneden gegooid.

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Er kwam van alles naar beneden”
Martin Nuver van 112groningen.nl is ook ter plaatse. “Er is van alles naar beneden gekomen. Van stoelen tot allerlei spullen die je in een woonkamer tegen komt.” Twee onderhandelaren van een arrestatieteam hebben contact proberen te zoeken met de bewoonster. “Kort daarna kon de vrouw aangehouden worden”, vertelt Ten Cate.

Behalve de politie is ook de Milieudienst van de gemeente Groningen aanwezig. “Zij zijn op dit moment druk bezig om de spullen op te ruimen”, laat Erick Bakker aan de redactie van OOG Tv weten. Waarom de vrouw de spullen naar beneden gooide is onbekend.

Later meer.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Erick Bakker
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Akelig bericht.

    Al zullen er vast mensen (of wat er voor door moet gaan) zijn die hier met een grap op gaan reageren.

  • Alles wat een beetje sfeer maakt is naar beneden gegooid. 'Spreien, kandelaars, servetten, handdoeken, zijden bloemen, kaasschaven, kerstballen, noem het maar op. Alles is naar beneden gegooid. Alles is weg!.

  • Normaliter doe je dat alleen als je je vriendje het huis uit zet. Meer kon ik er niet van maken VSH :p

  • Politie heeft de identiteit volgens het DvhN van de vrouw in kwestie al prijsgegeven .. Het is een Groningse.

  • Had niet anders verwacht Marc. :p

    Zie je wel vaker bij linkse fanatici zoals Volkert van der Graaf. Gebrek aan gevoel/empathie proberen te camoufleren met links poltitieke bombastiek.

    Hoop dat er een plek in de crisisopvang is voor deze arme vrouw is. Zodat het niet op mantelzorgers (als die er al zijn) en wat seroxat (of ander kalmerend middel) aankomt. En daarna goede hulp. Maar ik vrees het ergste. Burgers zijn in het gave land van Rutte niet meer in tel.

    • OOG stopt met het publiceren van reacties op deze zaak. Psychisch ontregelde mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden. Hier is niemand bij gebaat.
      Redactie OOG

  • @Gert, dat is een prima keuze. Maar wat het bijzonder hypocriet maakt is dat je de video met de vrouw duidelijk erop op de site blijft staan en op you tube. Ik zou zeggen weghalen die video.

  • Heel verdrietig dit bericht, ook gezien het hoge Telegraaf-gehalte. Valt me tegen van OOG. Helemaal aangezien er een filmpje is gemaakt. Hoop dat deze offline wordt gehaald. Denk dat jullie (OOG) anders een rechtzaakje kunnen verwachten. Just saying...;)

  • @Mar, het is een journalistieke code om bv verdachten van een zwart balkje te voorzien, echter hoeft dat helemaal niet volgens de wet dus een rechtszaak is uitgesloten aangezien het gefilmd is de openbare ruimte.

    In Engeland hebben ze die journalistieke code niet, daar worden veroordeelden met een scherpe foto zonder balkje geplaatst inclusief woonplaats en adres zonder huisnummer. ( ook op de sites van de politie )

  • @DOE Ook in Amerika; Een 'mugshot' terwijl je nog slechts verdachte bent. En zedendelinquenten raken er nooit meer van verlost. Zelfs nadat ze hun straf hebben uitgezeten, blijven de autoriteiten op hun hielen zitten, door naam en toenaam met foto, de buurt te waarschuwen, waar een ex-veroordeelde zedendelinquent woont.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

1 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

3 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

13 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

13 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

15 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

15 uur geleden