Categorieën: Nieuws

GroenLinks-jongeren sarcastisch over ‘mannelijke, blanke VVD-burgemeester’

De jongerenorganisatie van GroenLinks in Groningen, DWARS, kwam maandagavond met een van sarcasme doordrenkte reactie op de bekendmaking van Koen Schuiling als nieuwe burgemeester van Groningen. Schuiling staat volgens hen symbool voor “de meest onderdrukte groep in Groningen.”

In een reactie laat de jongerenorganisatie weten: “Na jarenlang strijden voor diversiteit zijn wij als progressieve en internationale stad er eindelijk in geslaagd om de meest onderdrukte groep in onze stad representatie te geven: de blanke VVD’er.”

Elte Hillekens, vice-voorzitter van DWARS Groningen, voegt daar aan toe: “Als er een groep is die al tijden stelselmatig wordt onderdrukt, moet je voor elkaar opkomen. Het is fijn dat ik als vrouw mijn bevoorrechte positie kan gebruiken als platform daarvoor.”

Ook bij voorzitter Bram Tánczos druipt het sarcasme er vanaf: “Ik heb er vol vertrouwen in dat de nieuwe burgemeester een stem zal geven aan deze uitgebuite groepen en dat hij het Groningse politieke landschap op zijn grondvesten zal doen schudden. Denk aan hoogopgeleide ondernemers, mensen in de financiële sector en de NAM.”

 

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Misschien dat bij Groen Slinks nu eindelijk het besef gaat komen dat gratis geld niet bestaat, maar dat zal nog wel enige tijd vergen, daar de gemiddelde Groen Slinkser niet moe wordt van werken ansich, maar meer door het leven wat deze om het werken heen leiden.
    Trouwens, een homoseksueel als burgemeester, een nog altijd onderdrukte groepering in onze samenleving, zou men als Groen Slinks aanhanger toch enkel toe kunnen juichen?

  • Vervang wit voor zwart en man voor vrouw bij witte man en je weet hoe grof racistisch en seksistisch er gedacht wordt bij GroenLinks. Dat betekent dus ook dat ze van een eventuele zwarte, vrouwelijke burgemeester een vooringenomenheid hadden gehoopt jegens groeperingen waarmee ze zich eventueel wel of juist niet zou identificeren.
    En bij Schuiling dus ook bij voorbaat wordt verondersteld. Ongelooflijk.

  • Groen Links en vooroordelen is net zoiets als VVD en integriteit. Het blijft lastig.

  • zelden zo'n gedesinformeerde club gezien, of is dit 'nieuwe politiek'? zo ja, succes met je toekomst!

  • @ Middenweg Bestaat gratis geld niet? Werk bij een groot bedrijf en zie dagelijks hoe een hele groep managers met hele dagen niks doen een erg goed belegde boterham binnen sleept....

  • Ik zou het ook wel aardig hebben gevonden wanneer er geen oude witte man benoemd zou worden.

  • Middenweg klets als een kip zonder kop. Verliest totaal de realiteit uit het ook wat Groningen aangaat van oudsher. Middenweg zou eens kritiek moeten spuien op de lokale politiek in het algemeen, waardoor allerlei mensen aan de kant zijn komen te staan. Ook politiek Den Haag is debet aan de situatie in Groningen. We halen nu allerlei nieuwkomers , waardoor er krapte is ontstaan op de woningmarkt en bovenal een drukte en vervolgens met drogen ogen ons vertellen alsof de economie in Groningen als een tierelier draait.

    Persoonlijk ben ik het zat, dat ik als inwoner van de stad Groningen, geboren en getogen en inmiddels gepensioneerd alsmaar alert moet zijn om de politiek te controleren, terwijl de politiek zichzelf moet controleren.

    En dat de politiek er alsmaar is voor zijn inwoners is NIET waar. Dat fabeltje horen we als decennialang!

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

2 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

3 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

5 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

6 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

7 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

8 uur geleden