Categorieën: Nieuws

CDA wil cameratoezicht in strijd tegen afvaldumping

Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over cameratoezicht bij vuilcontainers om illegale dumpingen bij vuilcontainers tegen te gaan.

Het plaatsen van camera’s moet het aantal dumpingen tegengaan en moet ervoor zorgen dat er beter gehandhaafd kan worden. Volgens de raadsfractie is bijplaatsen van huisvuil en grofvuil een groot probleem in de Gemeente Groningen.

CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens: “Wij zien nog steeds op bepaalde plekken veel dumpingen van grofvuil en huisvuil. We kunnen ons voorstellen dat extra maatregelen kunnen helpen om dit probleem tegen te gaan. Met name op plekken waar extreem veel bijplaatsingen zijn, zou cameratoezicht een oplossing kunnen zijn”

Diverse gemeenten in Nederland, zoals Rotterdam en Almelo, maken al gebruik van deze maatregel.Handhavers kunnen een op dit moment boete van 95 euro opleggen wanneer iemand op een bijplaatsing wordt betrapt.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Vaak is het in wijken waar mensen geen auto hebben, je betaald wel hoge belasting maar moet je grofvuil zelf weg brengen, laat minimaal 2x per jaar grofvuil gratis ophalen en het zal minder worden

  • In plaats van geld uitgeven aan toezicht (en veel geld voor het opruimen van gedumpte grofvuil enz.), wat dacht je van eens per kwartaal grofvuil gratis ophalen, gebruik van de vuilstortplaats gratis voor particulieren maken, en de ondergrondse containers van (kaart)slot te halen? Volgens mij zullen daardoor de dumpingen een flink stuk minder worden, en dat scheelt dus in het opruimen. Te bekostigen door OZB met een paar euro te verhogen (en natuurlijk de verlaagde opruimkosten).

  • Wat iedereen al zei, of zometeen klagen als het gewoon in de bosjes wordt gedumpt. Ik zou al blij zijn dat her gewoon naast de container staat. Dat geregel is ook zot, soms heb je maanden of jaren geen grofvuil en bij een verhuizing een keer wat meer. Pennelikkers zijn het.

    Ik heb weleens teveel gehad, belde ik 10 minuten later onder naam van de buurman omdat er een idioot had verzonnen dat je max 1 bankstel per keer mocht weggooien. Net of je dat wekelijks doet.

  • Normaal wil Groningen graag op Amsterdam lijken daar hebben ze het volgende gedaan.een soort vierkant van ca 50m2 gemaakt waar op bepaalde dagen het grofvuil mag worden geplaatst en dan wordt meegenomen.

    De gemeente Groningen denkt dat iedereen wel een auto heeft of kan organiseren om grof vuil weg te brengen. Een bank die na xxx jaren trouwe dienst in een stort is bijvoorbeeld een bekende verschijning in het segment. Dus Groni lijk nu ook een beetje op Amsterdam!

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

4 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

6 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

7 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

7 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

9 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

10 uur geleden