Categorieën: Nieuws

160 nieuwe kunstenaars studeren af

Van 22 tot 27 juni presenteert Academie Minerva het werk van eindexamenstudenten van Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en van het Frank Mohr Institute.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 22 juni om 13.00 uur in de Voormalige Suikerfabriek in Groningen. Daar toont Academie Minerva 160 afstuderende bachelor- en masterstudenten.

Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, vormgevers en docenten. De eindexamententoonstelling heet (Un)Formed.

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • En ongeveer 1 procent daarvan zal straks in staat zijn om hun eigen broek op te houden.

    • Als ze 100% binnen hun afstudeerrichting blijven wel ja. Gelukkig zijn er zat kunstenaars die als ZZP'er binnen hun vakgebied actief kunnen blijven. Of kunstenaars die er een baantje naast hebben om rond te kunnen komen. Er zijn maar weinig kunstenaars die rijk worden van hun eigen werk. Maar die ambitie hebben ze gelukkig vaak ook niet.

      Het is een leuke show om te bezoeken.

      • Ik heb het helemaal niet over rijk worden, slechts de broek ophouden. De meeste klussen die ze binnen halen zijn door de overheid geleide projecten of de kunstenaar bedenkt zelf een project en tapt daarmee uit een subsidie potje.

        En inderdaad er zijn een paar kunstenaars die zelf hun broek ophouden maar daar hebben ze het papiertje van Minerva niet voor nodig.

  • Lang leve kunst!

    Ook andere Groningse afgestudeerden in het hogere onderwijs hebben al decennia een niet al te best vooruitzicht op betaald werk. Je struikelt in de studiestad Groningen over de werkloze werkzoekenden van de studies: filosofie, ruimtelijk wetenschappen (sociale geografie, spatial sciences), psychologie, bestuurskunde, sociologie, politicologie, geschiedenis etc. Als je me niet gelooft, dan kan je kijken op: http://www.studiekeuze123.nl of op http://www.studieperspectief.nl .

    De belastingbetaler betaalt drie keer. Eerst betaalt de belastingbetaler mee aan dit soort studies. Dan betaalt de belastingbetaler mee aan de uitkering van de werkloze werkzoekende. En vervolgens draait de belastingbetaler voor de niet terugbetaalde studieschuld op.

    Maar wat maakt dit nou uit? De belastingbetaler kan in China, via internet, voor een prikkie de mooiste schilderijen en de mooiste beeldhouwwerken bestellen.

    Je moet kijken onder de streep en niet boven de streep!

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

9 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden