Categorie├źn: Nieuws

160 nieuwe kunstenaars studeren af

Van 22 tot 27 juni presenteert Academie Minerva het werk van eindexamenstudenten van Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en van het Frank Mohr Institute.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 22 juni om 13.00 uur in de Voormalige Suikerfabriek in Groningen. Daar toont Academie Minerva 160 afstuderende bachelor- en masterstudenten.

Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, vormgevers en docenten. De eindexamententoonstelling heet (Un)Formed.

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

 • En ongeveer 1 procent daarvan zal straks in staat zijn om hun eigen broek op te houden.

  • Als ze 100% binnen hun afstudeerrichting blijven wel ja. Gelukkig zijn er zat kunstenaars die als ZZP'er binnen hun vakgebied actief kunnen blijven. Of kunstenaars die er een baantje naast hebben om rond te kunnen komen. Er zijn maar weinig kunstenaars die rijk worden van hun eigen werk. Maar die ambitie hebben ze gelukkig vaak ook niet.

   Het is een leuke show om te bezoeken.

   • Ik heb het helemaal niet over rijk worden, slechts de broek ophouden. De meeste klussen die ze binnen halen zijn door de overheid geleide projecten of de kunstenaar bedenkt zelf een project en tapt daarmee uit een subsidie potje.

    En inderdaad er zijn een paar kunstenaars die zelf hun broek ophouden maar daar hebben ze het papiertje van Minerva niet voor nodig.

 • Lang leve kunst!

  Ook andere Groningse afgestudeerden in het hogere onderwijs hebben al decennia een niet al te best vooruitzicht op betaald werk. Je struikelt in de studiestad Groningen over de werkloze werkzoekenden van de studies: filosofie, ruimtelijk wetenschappen (sociale geografie, spatial sciences), psychologie, bestuurskunde, sociologie, politicologie, geschiedenis etc. Als je me niet gelooft, dan kan je kijken op: http://www.studiekeuze123.nl of op http://www.studieperspectief.nl .

  De belastingbetaler betaalt drie keer. Eerst betaalt de belastingbetaler mee aan dit soort studies. Dan betaalt de belastingbetaler mee aan de uitkering van de werkloze werkzoekende. En vervolgens draait de belastingbetaler voor de niet terugbetaalde studieschuld op.

  Maar wat maakt dit nou uit? De belastingbetaler kan in China, via internet, voor een prikkie de mooiste schilderijen en de mooiste beeldhouwwerken bestellen.

  Je moet kijken onder de streep en niet boven de streep!

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

4 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

4 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

6 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

6 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

7 uur geleden