Categorieën: Nieuws

Gewapende overval op cafetaria Floresstraat

Een snackbar aan de Floresstraat in de Korrewegwijk is in de nacht van woensdag op donderdag overvallen. De politie zette een Burgernet-actie op touw om de daders te traceren.

De overval vond plaats rond 01.00 uur. Twee daders drongen de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. “Wat voor wapen dit is geweest is nog onbekend”, zegt politiewoordvoerder Leo Wassing. “Daarna is het tweetal waarschijnlijk te voet gevlucht in de richting van de Bedumerweg.” Het is onbekend of ze bij de overval ook iets buit hebben gemaakt.

Om de daders te traceren werden direct verschillende politiewagens de wijk ingestuurd. Het publiek werd te hulp geroepen door middel van een Burgernet-actie. Daarin werd gezegd uit te kijken naar twee ‘donkere jongens’. Eén van hen zou een grijze hoodie dragen, de ander zou een stevig postuur hebben en wat moeilijk lopen.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ik mag hopen dat als deze mispunten gepakt worden dat de uitkering/subsidiekraan stopgezet gaat worden en dat ze op deze manier gedwongen worden echt werk te zoeken? Zal wel niet vanwege zielig en kansloze jeugd gehad.

      • Dwingen? Of zelf gekozen?
        Zogenaamd "stigmatisering" is wat ze door dit soort acties zelf veroorzaken.

        De meerderheid van de mensen die in armoede leven gaat niet over tot gewapende overvallen.
        En wie zegd dat ze in armoede leven? Of ben JIJ nou aan het stigmatiseren?

      • Ik ben ook goed terecht gekomen ondanks dat mijn ouders ook van die uitkeringsvreters waren of eigenlijk nog steeds zijn. Had ik geen criminaliteit voor nodig. Toegegeven, ik had wel mensen in mijn omgeving die af en toe een schop onder mijn kont moesten geven maar dat pappen en nathouden geloof ik niet in.

    • Het komt waarschijnlijk omdat we geen buurthuis voor ze hebben geregeld. Het is àltijd de schuld van anderen, en zij hebben toch recht op een smartphone en canada-goose bontkraag.

      • Gebrek aan opvoeding, door ouders die geen kinderen hadden moeten krijgen. Klassikale opvoedcursus met serieus en zwaar examen als vereiste voor ontvangen van kinderbijslag.

        Slachtofferisme als gevolg van identity politics aangewakkerd door ongure types als Sylvana Siemons en George Soros speelt vaak ook een rolletje. Standaard dat als je iemand met meer pygment dan een kaaskop aanspreekt op gedrag, dat de racisme-kaart wordt getrokken.
        Maak een eind aan "white guilt", "white saviourism" in media, op Nederlandse scholen en "universiteiten". Sowieso arrogante, en misschien wel racistische fenomenen waarbij mensen met meer pygment als onbekwame, zielige figuren worden beschouwt.

        Tenslotte moet de uit Amerika overgewaaide gangstercultuur compleet gesloopt worden. Overal (zeker op scholen) moet het duidelijk zijn dat lachwekkend/zielig is om in Nederland Los Angeles na te doen. Tamelijk absurd dat ze in scholen gewoon met hoodies mogen rondlopen. En via andere verhalen op heldere en krachtige wijze duidelijk maken wat wel mannelijk gedrag is.

        Wat hebben de '68-ers en neo-liberalen (als dat niet voormalig '68-ers zijn) een hoop kapot gemaakt. "Elementaire Deeltjes" verplicht tentamen op alle niet beta-studies.

      • @VSH - dat je Soros erbij haalt, haalt je hele argument onderuit en legt bloot wat voor ideologie jij aanhangt.

      • Soros geen sponsor van Black Lives Matters? Een club die racistisch politiegeweld misbruikt voor identity politics.

        • Dat zegt ie niet, en wat dan nog? Soros wordt vanuit extreem rechts continu zwart gemaakt omdat hij tussen hun een hun fascistische natte dromen staat.

      • http://www.carelbrendel.nl/2016/12/19/soros-opent-nieuwe-subsidiekraan-via-stichting-democratie-en-media/

        Gaat over steun aan Moslim Broeders.

        En wat dacht je van steun van Soros aan het door op hysterische wijze "racisme" brullende, voor veel polarisatie zorgende KOZP?

        Conclusie: Soros zorgt voor verdeeldheid. Geeft allerlei lui een "reden" om kwaad te zijn, zich slachtoffer te voelen... om overvallen te plegen.

        Hoorde van een docent dat als je leerlingen met migratie-achtergrond op gedrag aanspreekt, negen van de tien keer de racisme-kaart getrokken wordt.

        Soros is bankenmannetje dat 18 miljard inzette voor social enginering. Hoofdman van de globalistische Liberale Taliban. Afkomst van Soros is daarbij volstrekt onbelangrijk.

        • Kennelijk ben jij gewoon een extreem rechtse fundamentalist VSH. Hoelang duurt het nog tot jij aanslagen gaat plegen op onschuldige D66ers vanwege je zieke wanen?

      • @ Marc.

        Ik ben een conservatief en een romanticus. Eentje die vindt dat mondiale diversiteit op alle mogelijke vlakken, het aardse bestaan nog een beetje dragelijk maakt. Figuren als Soros staan met open grenzen voor een culturele mondiale gelijkschakeling op militant-liberale wijze; Californicatie.

        Om de status quo op mondiaal cultuur gebied te doorbreken, wordt niets geschuwd. Ook al betekent dit dat vervelend/crimineel gedrag als een grote bek naar leraar of een overval op een cafetaria daardoor zelfs een ideologische lading gaat krijgen. Wannabe gangsters zetten racisme in om eigen onethische gedrag goed te praten.

        1. Verplichte opvoedexamen. 2. Ophouden met identity politics. 3. Wat ex-Bloods en Crips hierheen halen om misselijke kereltjes eens heel duidelijk te maken, dat het - in een land met kansen en voorzieningen als Nederland - te idioot is om geen goede man, maar een gangster te willen zijn.
        Denk dat die Amerikaanse gangsters gek worden als ze horen dat Nederlandse mannetjes ondanks sociale vangnetten, toegang tot onderwijs/medische zorg en relatief goede huizen, denken de Afro-Amerikanen uit grote Amerikaanse steden te moeten imiteren.

        Dit is mijn reaguursel, en daar moet u het mee doen.

  • De benoemde twee 'donkere' jongens gaan een florissante toekomst tegemoet, uiteindelijk komen ze kansloos aan de zijlijn te staan waar anderen een leven opbouwen.

Recente berichten

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

19 minuten geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

2 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

2 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

2 uur geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

4 uur geleden

Bevrijdingsvuur brandt in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

4 uur geleden