Categorieën: Nieuws

Gert-Jan Segers: ‘Tippelzone Bornholmstraat was een hel op aarde’

“Een afgesloten terrein met een hek er omheen waar mannen met een auto doorheen reden op zoek naar goedkope seks. Zo cynisch.. Zo mensonterend..” Zo omschrijft ChristenUnie-partijleider Gert-Jan Segers de tippelzone aan de Bornholmstraat, die op 31 maart jl. werd gesloten.

“Vorige week sloot de tippelzone in Groningen. Eindelijk! Ik bezocht deze plek eens met de lokale politie. (..) Het was werkelijk een hel op aarde. Verslaafde vrouwen boden hun lichaam aan voor een paar euro’s die ze nodig hadden om hun verslaving te onderhouden. Het was een afgesloten terrein met een hek er omheen waar mannen met een auto doorheen reden op zoek naar goedkope seks. Zo cynisch.. Zo mensonterend..”, aldus Segers in een bericht op zijn eigen Facebook-pagina. “Door het faciliteren van een tippellocatie op een bedrijventerrein bleef te lang het maatschappelijke idee van ‘moet toch kunnen’ en de illusie van ‘vrijheid, blijheid’ in stand. Dat tij is nu gelukkig eindelijk gekeerd.”

De gemeente besloot in 2017 al om de tippelzone te sluiten. Nu de zone dicht is sluit de Gemeente Groningen niet uit dat een deel van de vrouwen aan thuis-prostitutie doet. Omdat er sprake is van complexe problematiek bij veel van (voormalige) tippelaarsters, wil de gemeente de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsinstanties intensiveren. Op 23 mei is er een gemeentelijke bijeenkomst over de voortgang van de hulpverlening voor de vrouwen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

 • Dus we hebben binnenkort weer een tippelstraat/weg dat overlast gaat veroorzaken, de oplossing zal ook weer van Zegers komen namelijk een tippelzone.

 • Die kwezel was er zeker frequent bezoeker als hij dat weet. De tippelzone is er niet gekomen om betaalde seks te faciliteren. Dat hoeft namelijk helemaal niet. Hij is er gekomen om de overlast door tippelen in de binnenstad tegen te gaan.

 • Alles dat je niet bevalt verbieden. Dan is het weg. Dat is het voordeel van macht hebben. Handig en makkelijk. Wel kort door de bocht.

 • Vroeger stonden ze op straat te tippelen met alle overlast van dien, deze vrouwen hebben grotendeels een verslaving, zo zijn ze altijd in beeld geweest bij de hulpverlening en een arts kwam ze regelmatig controleren en werden ze voorzien van voorbehoedsmiddelen etc etc..ben benieuwd hoe het nu zal gaan

 • Mensen die hun hoofd op deze wijze in het zand steken maken zelf de hel op aarde.

  • ja ..die kerken dicht ..vooral omdat ze zijn overgenomen door het geloof van DE VREDE ...

 • Nou heb je die ellende weer op straat ! Net als de muurstraat dicht gooien en het verplaats zich naar de nieuwstad ! Er moet gewoon meer hulp Komen voor mensen en een beetje minder bouwen is ook goed voor de natuur ! Je hebt tientallen mensen in de regering allemaal een Ander denk patroon en Zo gaat mooi Nederland naar de KLOTEN

  • O ja waar zijn ze gesignaleerd? De ellende die je bedoelt is de drugshandel? Daar heb ik de laatste tijd nog weinig over gehoord. Het is moeilijk mensen met een verslaving te helpen Ze willen alleen hulp hun verslaving in stand te houden, daarom doen ze wat ze doen. Als je minder bouwt worden woningen nog onbetaalbaarder en kunnen kinderen niet meer uit huis bij hun ouders. Je moet bewuster bouwen, niet minder. Je laatste zin is kennelijk een oproep voor maar een man in de regering die het voor het zeggen heeft? Wie moet het zijn Geertje of de Narcist?

 • elke verandering is nog geen verbetering in deze situatie.De tippelaars blijven er, ze zijn geld nodig voor hun verslaving.ik heb nog nooit zo"n lulkoek verhaal gehoord dan van deze meneer .Beetje de popie jopie uithangen en dat hij de redder zou zijn van al die tippelaars nou ik zal je zeggen.Die tippelzone is er gekomen omdat overlast van drugs en criminaliteit
  diefstal tegen te gaan. Heel veel hoertjes hebben hier ook bewust voor dit beroep gekozen .sluit anders de nieuwstad dan ook maar is ook mensonterend en cynisch.Die gaan ook voor 50 euro uit de kleren hou toch op man.Het is heel dom geweest om de tippelzone te sluiten .ze hadden beter kunnen investeren in de tippelzone ,zodat de tippelaars veilig hun werk kunnen doen .vaak in de stad in het plantsoen worden vrouwen benaderd .weten mannen niet of ze een tippelaarster is of niet als je naar een tippelzone gaat hoeven ze niet te twijfelen .Zie dat probleem krijg je nu al in de stad.Begrijp goed heel veel mannen houden niet van de nieuwstad die vinden het juist opwindend om een tippelaarster op te pikken .Is ook discreter voor hun .En dat hij er nooit zelf is geweest alleen met politie ondersteuning hahaha,anders kwam zijn vrouw het te weten zeker .Dus liegen kan hij ook al ,ik zal je zeggen iedereen die in de stad woont is er wel eens langs gereden misschien er wel niet doorheen .die tippelzone zat er al toen was hij nog niet eens een zaadje.Maar goed hier word weer het ene gat met de ander gedicht.

Recente berichten

‘Zondag buien, komende dagen krijgen we vaker de zon te zien’

Na een lange periode waarbij de bewolking de overhand had, krijgen we komende week wat…

4 uur geleden

Lycurgus onderuit tegen Dynamo

Nova Tech Lycurgus heeft zaterdagavond ook zijn tweede wedstrijd in de kampioensgroep verloren. In Apeldoorn…

6 uur geleden

Maarten zit uren vast op de Brennerpas: “Ik heb mijn hart wel even vast moeten houden”

Maarten Roorda is weer terug in de stad. Vrijdag leek Groningen verder weg dan ooit…

6 uur geleden

Oranje Nassau en PKC’83 uit districtsbeker geknikkerd

De eersteklassers Oranje Nassau en PKC'83 zijn zaterdag allebei uitgeschakeld in de noordelijke districtsbeker. (meer…)

7 uur geleden

Heftige verhalen en emoties bij open avond jaar na parlementaire enquête: “Vuist of tafel blijven slaan”

Heftige verhalen en emoties. Zo kan de open avond bij EM2 het beste samengevat worden.…

7 uur geleden

Be Quick 1887 sprokkelt punt tegen AZSV

Be Quick 1887 heeft in het Gelderse Aalten zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen middenmoter AZSV.…

9 uur geleden