Categorieën: Nieuws

Bedreigingen zetten streep door tocht Westerbork – Groningen

De organisatie van de Nacht voor de Vluchteling heeft de wandeltocht tussen Westerbork en Groningen afgelast vanwege aanhoudende bedreigingen en intimidaties. De tocht zou plaatsvinden op 15 juni.

De tocht is georganiseerd om geld op te halen voor oorlogsvluchtelingen. Met het geld hopen ze schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medicijnen te betalen. De bedreigingen, voornamelijk aan Kamp Westerbork geadresseerd, zorgen ervoor dat de veiligheid van medewerkers en lopers in het geding is. Lopers kunnen uitwijken naar een van de andere tochten.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling meldt: ‘Wij zijn sinds vele jaren betrokken bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork dat volgens ons een belangrijke rol heeft te spelen in hedendaagse discussies over oorlog en conflict, en dan uiteraard ook over vluchtelingen. Het is diep triest dat juist Herinneringscentrum Kamp Westerbork onder druk van bedreigingen deze belangrijke taak niet kan uitvoeren.’

Casper Slotboom

Bekijk reacties

  • € 2.355.986 gaat op aan kosten, salarissen, werving, beheer en administratie, ofwel bijna 25% !!
    Een verlies werd geleden van € 336.676.

    Een vorstelijke salaris van Tineke Ceelen: € 133.183, excl. lease-auto meegenomen en vergoedingen.
    We weten nu wel uit ervaring dit incl. kan aantikken tot zo’n 166.000.

    • Dus de bedreigingen zijn terecht? Leven we tegenwoordig in een maatschappij waar je met geweld je zin krijgt? Als ze jou gaan bedreigen zeg je dan ook maar ik ben ook een enorme sukkel?

      • @marc - er waren helemaal geen bedreigingen. "Je bedreigd voelen" is niet hetzelfde als daadwerkelijk bedreigd worden. De mevrouw werd tegengesproken en ze had geen argument.

    • Dit soort stichtingen zijn marketing-machines. Ik zeg niet dat ze goed of fout zijn maar met geld maak je geld. Bij dit soort partijen gaat er een groot deel van het geld richting marketing. Maar dit zorgt er wel voor dat ze bekend blijven en jaarlijks veel geld binnen halen. Meer geld dan een stichting die minder aan marketing uitgeeft. Een stichting hoort geen winst te maken, dus een beetje verlies is niet heel raar.

      Dat een topfunctionaris meer dan een ton verdiend is ook vanalles over te zeggen. Misschien is ze het wel waard. Misschien ook niet. Maar vaak zijn dit geen mensen met een 9 tot 5 mentaliteit en zijn ze erg goed in wat ze doen waardoor ze zichzelf wel terugverdienen.

    • Laat je niet voor de gek houden door mevrouw Ceelen, het schermen met bedreigingen is een standaard reflex in linkse kringen op kritiek door andersdenkenden. Er word hiervoor geen enkel bewijs daarvan aangeleverd, en zie ook op dit forum hebben sommigen niet de achterdocht die ze zouden moeten hebben.

  • Het verhaal is zo dun, ik krijg het gevoel dat het woord "bedreiging" door de leiding een beetje opgeblazen is. Wilde bijvoorbeeld de leiding ineens de holocaust bij de herdenking niet centraal hebben, en omdat die haar zin niet kreeg, alle kritiek als "bedreigend" bestempeld? Want het is tegenwoordig erg politiek korrekte passief-agressief om je tegenstander zo te proberen uit te schakelen.

  • Jammer dat die rechtse gekkies bang zijn voor iedereen die er niet als een westeuropeaan uitziet.

Recente berichten

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

1 uur geleden

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

1 uur geleden

Start Rui Mendes in de basis tegen Telstar? ‘Ik denk dat hij mooi in ontwikkeling is’

Er breekt een zeer spannende speelronde aan voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dick…

2 uur geleden

Gronings whiskyplatform European Whisky Auctions bestaat drie jaar

Begonnen als lokale start-up, uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van online whiskyveilingen. European…

4 uur geleden

Wielrenner gewond na aanrijding door vrachtwagen

Een wielrenner is donderdagochtend gewond geraakt na een aanrijding aan de Duinkerkenstraat. Dat meldt RTV…

4 uur geleden

Blauwbörgje krijgt afdeling voor jonge mensen met dementie

Zorgaanbieder Dignis opent op 15 mei in 't Blauwbörgje een nieuwe afdeling voor jonge mensen…

5 uur geleden