Categorieën: Nieuws

Verkiezingsuitslag ‘voorlopig’ tot maandag

Het verschil tussen de twee leidende partijen, de PvdA en GroenLinks, lijkt ’too close to call’. Pas aanstaande maandag volgt de definitieve uitslag. Woensdagnacht om half drie bood de provincie de laatste voorlopige uitslag aan.

De PvdA had toen 6 zetels en GroenLinks 5 zetels.  Twee uur later kwam het ANP, die meldde dat zowel GroenLinks als de PvdA vijf zetels hadden. De PvdA had wel meer stemmen namelijk 11.8% en GroenLinks 11.5%. Het is gebruikelijk dat de grootste partij de formateur voor het nieuwe college levert.

Woordvoerder Jan van der Meide van de provincie benadrukt dat de definitieve uitslag maandag bekendgemaakt wordt.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Laat PVDA en Groenlinks gewoon samen de kar trekken. Het wordt sowieso een brede coalitie zonder FvD dat niet eens een verkiezingsprogramma heeft en dus ook niet mee mag regeren. PVDA GL D66 lijken me een zekerheidje, maar dat is nog maar 12 zetels. CU en CDA er bij dan heb je er 18. Dan kun je kiezen voor of SP of VVD voor een meerheid. Samen in een coalitie lijkt me moeilijk. Alternatief voor beide partijen zou kunnen zijn Groninger Belang en PVHN er bij betrekken. Dat is wel minder stabiel.

  • Hoezo 'too close to call" tussen pvdA en GL? Jullie vergeten FvD, die gelijk met ze staat! Dat is geen 'too close to call'? Waarom wordt uit jullie berichtgeving FvD genegeerd? Is dit journalistiek?

    • FvD heeft nooit gereageerd op verzoeken van OOG om mee te doen aan de verkiezingsdebatten. FvD negeert OOG, en niet andersom. Bovendien wordt FvD niet de grootste partij in Groningen: dat worden toch de PvdA of GroenLinks.

      • Dat is geen reden om ze niet te vermelden. Jullie zijn een journalistieke organisatie en behoren de feiten weer te geven wat er nu speelt. FvD kán je nu gewoon weg niet buiten spel laten!

        • Het FvD wil helemaal niet in de coalitie. Wat ze wel willen is straks Ziejewel Kartel! Roepen. Vreemd hè als je het standpunt hebt dat de gaskraan weer vol open moet. In plaats van die 'partij' te verdedigen kun je er beter zeer kritisch tegenover staan. Bovendien krijgt Baudet in alle andere media al overmatig veel aandacht. Het is juist verfrissend dat OOG daar niet aan mee doet. Je moet je niet laten misbruiken als propaganda-instrument.

  • @Marc, het gaat niet om verdedigen. Het gaat om nieuws en feiten. Feit is dat FvD even groot is geworden als PvdA en GL, maar wordt niet vermeld. Dat is eenzijdig verslaggeving en dát is propaganda. Dat horen journalisten niet te doen. Het gaat om goede nieuwsgeving, of het nou FvD is of Jan uut Finsterwolde. Benoem de feiten zoals ze zijn en laat de journalist niet zijn/haar voorkeur doorschemeren in een nieuwsbericht. OOG maakt leuke items en goede programma's, alleen op politiekgebied toch eenzijdig.

    • ls Oog besluit alleen een artikel te schrijven over wie de winnaar wordt en dat gaat tussen twee partijen (want procentueel liep FvD duidelijk achter) dan kan dat gewoon. Als jij ze daarop aanvalt terwijl je op alle media wordt doodgegooid met Baudet en FvD dan denk ik dat jij de gene bent die wil bepalen waar OOG over schrijft. Persvrijheid is ook de vrijheid ergens niet over te schrijven. Overigens was in de stad FvD pas de 4e partij, wat in mijn ogen ook al erg genoeg is.

  • Nu de Groene Khmer niet enkel in de gemeenteraad, maar ook in de provincie Groningen voet aan de grond lijkt te gaan krijgen moeten wij ook maar aandelen Wanxiang of van een soortgelijk bedrijf aan gaan kopen.
    Aan de andere zijde, nu blijkt dat Mao himself als politiek leider van een zich Groen noemende partij in een Volvo V70 diesel rondrijdt, denk ik dat wij hierdoor mogen stellen dat het met de vervuiling door diesel aangedreven auto`s wel meevalt.
    Kan mij toch niet voorstellen dat Hij, de grote leider, nu al weer enkele jaren in een vervuilende auto rond blijft rijden en zelf een verkeerd voorbeeld na blijft lopen, als dit werkelijk zo milieuonvriendelijk is als velen ons willen doen geloven.

  • @mac is iemand die diep teleurgesteld is in de (landelijk) uitslag hij doet huilie ..huilie en zit duidelijk uiterst links..
    Eigenlijk in een hoek zeg maar zo ..waar de linkse kliek is in gemept door de klaterende overwinning van Rechts ..
    Tja ..dat is moeilijk te verkroppen en ik zie hem al tandenknarsend achter z'n toetsenbordje zitten met een zakdoekje in z'n hand.
    Wen er maar een mac...het is gebeurd met links ..de ondergang is ingezet op 20 mrt 2019 door de overwinning van nuchter Nederland...
    Heb m''n bla ..bla ..bla ..verhaaltje klaar als je wilt kun je gaan kijken ..
    Make my day mac... https://mijnoverdenkingen.blogspot.com/2019/03/wie-is-de-mol-fvd-succes-met-het-redden.html

    • In totaal hebben er niet meer mensen verwerpelijk rechts gestemd dan gebruikelijk. Het is nu alleen verdeeld over twee partijen. Verder bestaan grote partijen niet meer. Geen enkele partij heeft meer dan 20% gehaald, zoals vroeger wel gebruikelijk was (soms zelfs meer dan 1/3e).

  • LOL, al die domme arbeiders die denken met rechts te stemmen dat ze er beter van worden. Jullie krijgen allen op termijn wat je toekomt. Bekijk allen maar even goed wat op je loonbriefje staat en wat er 20 jaar geleden op stond en verrekenen dat met de inflatie over die periode, jullie worden allen genaaid waar je bij staat maar hebben geen clou wat er aan de hand is.

Recente berichten

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

3 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

4 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

5 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

5 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

6 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

7 uur geleden