Categorieën: Nieuws

Jonge Democraten gaan in binnenstad “XTC” uitdelen.

De Jonge Democraten Groningen, de jongerenpartij van D66, gaan vrijdagmiddag in het centrum van Groningen nep XTC uitdelen.

De Jonge Democraten willen al jaren dat XTC gelegaliseerd wordt. “In een vrij land mogen mensen zelf de keuze maken om XTC te gebruiken.”, aldus Berber Dotinga, voorzitter van de Jonge Democraten. “Als we XTC legaliseren kunnen mensen voor het product kiezen, voorlichting er over krijgen en begeleid worden in deze keuzes”.

Ook de grote hoeveelheden van gedumpt drugsafval spelen hierbij een rol. Voor de JD. “Door XTC te legaliseren hoeft er geen drugsafval meer gedumpt te worden. Dit zal een positieve impact hebben op mens en milieu”, zegt Dotinga.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ben benieuwd wat de negatieve gevolgen van XTC gaan worden bij een volgende generatie, verwekt door de XTC gebruikers van nu. Mutaties van genen is niet ondenkbaar. Nu langzamerhand de negatieve verschijnselen na het gebruik van wiet zich openbaren, te denken valt aan verslaving en beschadigingen van het korte termijn geheugen, zal dit na veelvuldig gebruik van XTC niet veel anders zijn.

  • wat een mafklappers ..
    Ik zou Xtra agenten inzetten en deze drugsdealers opsluiten.
    Ik wel ...

    • Welke drugsdealers? Dat is nou juist een van de voordelen van legalisatie. Gecontroleerde productie, de mogelijkheid tot het monitoren van eventuele negatieve bijwerkingen en de onttrekking aan het criminele circuit.

      Alcohol en tabak zijn in der tijd ook voor een ieder legaal verkrijgbaar gemaakt. Lang geleden. Wellicht bied xtc/mdma een alternatief voor deze bewezen schadelijke stoffen. Een die misschien wel een stuk minder schadelijk is voor de gezondheid. Beetje met de tijd mee gaan.

      • Als nu al bekend is dat 80% van de in ons land gekweekte wiet de grenzen overgaat, wat denk je dan aan wie XTC wordt verkocht/waar dat blijft? Dat gaat diezelfde grenzen over. Denk jij dat welke kweker dan ook, welke XTC producent dan ook, zijn/haar handel terzijde schuift vanaf het moment dat het in Nederland zelf legaal gekweekt en/of geproduceerd mag worden, zijn/haar handel laat lopen?

        Dat gaat op dezelfde wijze gewoon door, ook als dit gelegaliseerd gaat worden. De BV Nederland is de grip op de kweek van en de handel in hennep, de productie van en de handel in XTC en de doorvoer en de handel van heroine en cocaine kwijt geraakt en gaat dit door bevolkingsgroei en open grenzen , ook nooit meer terug krijgen.

  • Niks legaliseren. XTC kan in potentie dodelijk zijn. Men moet eens ophouden hier in dit land alles te gedogen en eens meer beginnen te waarschuwen tegen de enorme risico's die er ook kleven aan drugsgebruik. Daarvoor hoef je echt niks eerst te legaliseren. Comazuipen, lachgas, ghb, ketamine en weet ik wat al niet; ik vind het aardig ontspoord allemaal.

    • Alles gewoon verbieden, dat maakt vast indruk! Dan stoppen ze wel, die rakkers!
      En dan natuurlijk ook alcohol, sigaretten... Misschien ook wel frisdrank en vlees. Ook vreselijk ongezond allemaal!
      Laat de overheid maar ingrijpen, dan komt het vast goed......

  • Ongelofelijk, dat in dit land die verfoeilijke DRUGS worden uitgedeeld. Hoe ver zijn wij eigenlijk al gezakt? Kunnen mensen nu niet gewoon leuke dingen ondernemen of doen, waarbij je niet onder invloed van drugs of drank bent? Ik heb een heel plezierig leven, maar heb nooit drugs of drank gebruikt. Lijkt me voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid veel beter. Maar van d 66 verwacht ik niet anders. Iedereen weet, wat voor een partij dat is.

  • Het is inderdaad nogal hypocriet dat nicotine vrij verkrijgbaar is en je je zonder problemen een delirium mag drinken maar dat een love drug, evenals softdrugs, verboden zijn.
    Het gevaar zit niet in het middel zelf maar in onoordeelkundig gebruik zoals dat voor elke potentieel toxische stof geldt.

Recente berichten

Degradatiezorgen Be Quick 1887 en GRC Groningen groter geworden

Voor zowel Be Quick 1887 in de vierde divisie als GRC Groningen in de eerste…

12 minuten geleden

Jeugdwedstrijd Be Quick Onder-16 1 loopt uit op knokpartij: “Dit past niet bij onze club, dit is niet ok”

Een jeugdwedstrijd tussen Be Quick Onder-16 1 en Buiten Boys uit Almere is zaterdag uitgelopen…

21 minuten geleden

Donar naar halve finale na ruime overwinning op BAL

Donar heeft de halve finale van de play-offs om de landstitel gehaald. De Groninger basketballers…

36 minuten geleden

Motorrijder botst achterop personenauto Van Iddekingeweg

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Iddekingeweg. Dat meldt…

1 uur geleden

Waarom moest de meikermis vrijdag eerder dicht? “Dit is weer een voorbeeld van ondernemertje pesten”

De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen wil van het College weten waarom de meikermis…

1 uur geleden

Songfestivalfeest in Forum trekt volle zaal: “Jammer dat Joost werd gediskwalificeerd”

In Forum Groningen vond zaterdagavond een Eurovison viewing party plaats. De avond trok 250 bezoekers…

2 uur geleden