Categorieën: Nieuws

Gemeenteraad beslist woensdag over verhogen OZB

De gemeenteraad neemt deze woensdag een besluit over het verhogen van de Onroerendzaakbelasting (OZB). Het College van Burgemeester en Wethouders legt dit voorstel voor aan de raad.

Het college wil de inkomsten van de OZB met tien procent verhogen. Met deze nieuwe inkomsten wil het college investeren in de gemeente Groningen. Deze maatregelen staan genoteerd in het regeerakkoord. De verwachting is dat het besluit door de raad komt, aangezien de coalitie een meerderheid heeft.

Verschillende oppositiepartijen zoals Stad & Ommeland en het CDA zijn tegen of hebben opmerkingen. De inwoners van Haren en Ten Boer zouden mogelijk een stijging van 20% krijgen sinds de herindeling.

Casper Slotboom

Bekijk reacties

  • De Groen Khmer moet haar hobby`s toch ergens van financieren. Mede te danken aan de nalatenschap van Schroor c.s.

    • Wat een onzin, die belastingverhogingen gaan rechtstreeks naar 'bevrinde' aannemers die er met dat geld dan weer voor zorgen dat allerlei infrastructurele megaprojecten - denk o.a. aan de rondweg - worden gerealiseerd. En daardoor hoeven arme chauffeurs straks niet meer in de file te staan. Dat zou jou als verknochte automobilist toch moeten aanspreken, Middenweg... de rechtse hobby's en het nepotisme..

      • De door jou aangehaalde megaprojecten worden geheel en al gefinancierd door hen welke dit gebruiken, n.l. de automobilisten in de vorm van houderschapsbelasting, bpm en accijnzen op brandstoffen. File? Welke file spreek jij over? Die paar minuten welke men nu moet wachten op het kruispunt Julianaplein? Die gaan na ombouw dan wel verdwijnen, maar om daar nu honderden miljoenen aan te spenderen, had van mij niet gehoeven, zag liever nieuwe dubbelbaans wegen vanaf Westpoort richting Friesestraatweg en in de rest van de provincie voor dat geld gerealiseerd worden, om zo de leefbaarheid in de dorpen tot in lengte van dagen overeind te houden.

        Maar dat zal jou als stadsjunk een zorg zijn.

        Fijne dag nog

      • De laten we ze voor het gemak 1% noemen, is niet links of rechts te noemen

        Als ze via energietransitie of massa-immigratie de rest kunnen uitkleden doen ze dat, maar ook oorlogen of een dranklobby zijn dingen om zijn voor hen legitieme middelen om nog meer vermogen te vergaren. Deze armoedige zielen, kennen één "ideologie" en dat is de eigen bankrekening.

  • Wat Obamacare voor de Amerikaanse middenklasse betekende, betekent energietransitie voor de Nederlandse middenklasse. Uitpersing ten faveure van de 1%.

    • De energietransitie is de banenmotor van de toekomst, maar ook nu al. Hoeveel mensen verdienen hun dagelijks brood met het slepen met zonnepanelen en windmolens? Hoeveel bedrijven gaan straks geld verdienen in de waterstof industrie? Zet dat eens af tegen het aantal medewerkers van een kolencentrale. Juist.
      Grote vernieuwingen hebben in ons land vaker voor grote economische groei gezorgd, denk aan de aardgastransitie, deltawerken, wederopbouw etc.. De conservatieve houding van een groot deel van het electoraat - aanhangers van Wilders en Baudet die blijkbaar liever in bed blijven liggen en het wel best vinden zo - gaat ons veel geld en banen kosten.
      En dan het ik het nog niet eens over de besparing van onze ' subsidies' aan o.a. Saudi Arabië en Iran. Hoe minder olie we importeren, hoe minder geld er 'weglekt' uit ons land naar dat soort schurkenstaten.... Geld dat we prima zelf kunnen gebruiken. En de schonere lucht is mooi meegenomen.

      • Waardering voor je optimistisch reactie. Sta er zelf (helaas) een stuk pessimistischer en cynischer in.
        Denk dat uiteindelijk de middenklasse er een vrije bestedingsruimte ter grootte van wat zakgeld aan overhoudt.

        Verder ben ik niet gevoelig voor hysterische Russofobie. Tot een jaar of twee geleden was er ongeveer elke dag een negatief nieuwsfeit mbt dit land. Begon op te vallen, en de hersenspoeling van de niet al te kritische nieuwsconsument was ook wel voltooid.
        De Westerse wens om de Rus te onderwerpen lijkt wel eeuwig te zijn. Poetin kraakte hier op de veiligheidsconferentie (München 2006) wat harde noten over. (Aanrader om te bekijken). Denk dat wij als Westen mbt Rusland diep door het stof moeten, daarna de hand uitsteken en duidelijk maken dat zij zelf bepalen hoe (en in welke snelheid) zij na eeuwen feodaliteit en een verschrikkelijke dictatuur, richting een burgerlijke democratie gaan die gewoon onderdeel van de Europese beschaving wordt.
        Ophouden met poging van de NAVO om het land te omsingelen met militaire bases en raketschilden, en hun gas kopen. Krijgen we er een geweldige grote en goede buur voor terug.

  • Geheel logisch dat het minimaal 10% stijgt. Ik bedoel de inflatie is minstens zo hoog. Of wacht, zou het om andere hobby's gaan die bekostigd moeten worden?

    Maar ja helaas voor de mensen met bezittingen dat veelal hun kroost stemmen op partijen die idealistisch en populistisch zijn. Slechte opvoeding in realisme.

    Gaat landelijk straks nog wat worden.

Recente berichten

Aantal daklozen neemt toe, Stadspartij wil zo snel mogelijk gesprek

Het aantal daklozen is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. De fractie van Stadspartij 100%…

2 uur geleden

Kerkhof Garmerwolde wordt biodiverser: “Nieuwe bomen en struiken en plaatsen van nestkasten”

In augustus gaat in Garmerwolde gestart worden om het kerkhof biodiverser te maken. Het gaat…

3 uur geleden

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

4 uur geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

13 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

13 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

14 uur geleden