Categorieën: Nieuws

Vanaf nu ook zonnepanelen op huurwoningen met ‘gedeeld dak’

Vanaf deze week kunnen huurders van Nijestee met een gedeeld dak ook zonnepanelen laten plaatsen. Voorheen was dit alleen mogelijk voor bewoners van rijtjeshuizen.

Dankzij de afspraken die Nijestee gemaakt het met energieleverancier Grunneger Power wordt  het mogelijk voor bewoners van zogeheten ‘gestapelde bouw’ om zonne-energie op te wekken. Net als bij de individuele zonnepanelen op eengezinswoningen, betaalt Nijestee de installatie van de zonnepanelen. Dit wordt verrekend met een huurverhoging die ongeveer vijftig procent van de opbrengst is.

Als een bewoner zonnepanelen aanvraagt, wordt er een technische scan gedaan om te kijken of het dak geschikt is. Indien dit het geval is, houdt Grunneger Power een interessepeiling bij alle bewoners van het complex. Wanneer de meerderheid van de bewoners akkoord gaat, worden de zonnepanelen geplaatst. De opgewekte stroom wordt eerlijk verdeeld over alle bewoners.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Heeft financieel geen enkele zin voor (sociale) huur als je huurprijs omhoog gaat en je nog steeds aangesloten bent op gas.

    Los hier van is de (rijks)overheid ook niet te vertrouwen. Wie gaat zijn hand er voor in het vuur steken dat we over 10 jaar nog steeds subsidies zoals teruggaaf bij teruglevering hebben? Als iedereen aan de zonnepanelen gaat zitten en er ook meer mensen van het gas gaan, moet je zien hoe snel de (rijks)overheid daar accijns/belastingen op gaat gooien.

  • Men krijgt in tegenstelling tot de huidige zonneparken waar eenieder zijn haar geweten af kan kopen door een of meerdere zonnepanelen aan te schaffen daadwerkelijk echt groene stroom wat men grotendeels zelf gaat verbruiken, of het genoeg zal zijn om alle daar aanwezige huizen te v.v. zelf opgewekte stroom zal de tijd uit moeten gaan wijzen.

    De kans dat je bij aanschaf van een zonnepaneel op zo`n zonnepark als aan de Aduarderdiepsterweg ook daadwerkelijk groene stroom geleverd krijgt valt te betwijfelen doordat bijvoorbeeld RWE haar stroom aan hetzelfde verdeelstation levert.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

8 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

9 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

11 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

12 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

14 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

14 uur geleden