Categorieën: Nieuws

PVV: Journalisten zijn vuilspuiters, college is een groene sekte

Het nieuwe college van B&W is een groene sekte en de meeste journalisten zijn linkse vuilspuiters. Dat zei PVV-raadslid Ton van Kesteren woensdagavond tijdens zijn zogeheten maidenspeech.

In zijn eerste rede voor de nieuwe gemeenteraad haalde Van Kesteren meteen flink uit. Journalisten noemde hij onder meer “kletskoek verkopende koekenbakkers die beter voorzitter kunnen zijn van de Jonge Socialisten”. Er zijn volgens Van Kesteren nog wel een paar goede journalisten, maar die verdwijnen steeds meer naar de achtergrond.

De groene plannen, zoals de energietransitie, van het nieuwe college noemde Van Kesteren “geldsmijterij”.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ja, zo kun je iedereen waar je het niet mee eens bent ook bekijken...
    Een meneer met een rare kuif in de USA is er zelfs president mee geworden.
    Geroeptoeter zonder niveau of enige intellectuele diepgang.

    • Dus jij denkt dat er geen global cabal is, die geen volledige controle over media is?

      Eentje die voor open grenzen en multiculturalisme is om tot identitaire atomisering (ultieme verdeel en heers) is, en de kritische denkers die hier vraagtekens bijzetten, door propaganda-honden van zoals daar zijn RTL, NYT, NOS, BBC, CNN, NRC als nazi's worden neergezet?

      Trump is de ware opvolger van JFK. Ook eentje die de oorlog verklaarde aan de Deep State/Global Cabal. JFK werd giliquideerd met kogels, Trump met een ongekende mediale karaktermoord. Het mogelijke dieptepunt is toch wel het Trump in de schoenen schuiven van de foto van de kinderen in de cel: een foto uit 2014. De jaren dat Obama bijna vier miljoen illegalen buitenzette.
      Maar "You can grab em...", het als walgelijke hypothetische voorbeeld van dat macht erotiseert door establishment propaganda-honden (types als Huys, Jinek, Mouthaan en Bosch Rosentaal) steeds verdraaien tot een gebiedende wijs, is misschien wel goorder. Zeker omdat er totdat Trump echt een bedreiging voor de Global Cabal leek te worden (2016) nooit van ongewenste intimiteiten werd verdacht. In tegenstelling tot mediaheld en Global Cabal-voorman Bill Clinton: die werd in de jaren zeventig in Arkansas als gouverneurtje al beschuldigt van vriendschappen. (En ging afgelopen decennium een aantal keer met veroordeeld pedo-miljonair Epstein mee met privévliegtuig naar diens Lolita Island).

      Zelf nadenken aub. Als we als burgers allemaal achter propaganda aanlopen, en niet snel wakker worden kan dat nog weleens op een Nucleair Armageddon uitlopen.

      • Amusant verhaal.

        Een 'complot' of 'samenzwering' is "een geheime samenwerking tussen mensen met een kwaadaardig doel."[1] Een 'complottheorie' is een vermoeden over het bestaan van een bepaald complot. Dit vermoeden kan terecht of onterecht zijn. Hoewel er wel complotten bestaan, blijkt echter de overgrote meerderheid van de complottheorieën niet of nauwelijks op de realiteit te berusten.[2]

        Moraalwetenschapper Brecht Decoene onderscheidt vijf elementen van een complottheorie:[1]
        1.Een complottheorie gaat uit van grootschalig bedrog met kwaadaardige opzet, dat op geheime en illegale wijze wordt uitgevoerd.
        2.Een complottheorie concurreert altijd met wat wel het 'officiële verhaal' wordt genoemd: de consensus onder historici en andere geleerden over wat er gebeurd is, gebaseerd op verschillende vormen van (meestal veel betrouwbaarder) bewijsmateriaal. Complottheorieën worden gekenmerkt door 'zwak, tegenstrijdig of gewoonweg onbestaand bewijsmateriaal' en drijven vaak op (schijnbaar) onbeantwoorde vragen. Vrijwel altijd bestaan er ook meerdere, elkaar op cruciale punten tegensprekende complottheorieën als alternatieve verklaring naast het officiële relaas over dezelfde historische gebeurtenis. Bijvoorbeeld: volgens de officiële lezing is Al Qaida-leider Osama bin Laden op 2 mei 2011 gedood tijdens een Amerikaanse militaire operatie; volgens sommige complottheorieën was hij echter al voordien overleden of gedood en volgens andere complottheorieën leeft hij nog steeds.
        3.Een complottheorie veronderstelt dat de vermeende samenzweerders hypercompetent zijn: gezien de reusachtige schaal waarop het bedrog dient plaats te hebben gehad, zou er sprake moeten zijn van 'ongelofelijke toewijding, meesterlijke planning, allesomvattende anticipatie én een feilloze uitvoering'.
        4.Een complottheorie wordt vaak zodanig geconstrueerd dat deze onfalsifieerbaar is. Tegenbewijs wordt weggewuifd of zelfs verdraaid, alsof het juist bewijs is ten gunste van de complottheorie.
        5.In vrije, democratische samenlevingen zijn complottheorieën vaak gericht tegen de elite, ondanks het bestaan van vrije pers en vrij onderzoek. In onvrije, dictatoriale samenlevingen worden complottheorieën veelvuldig door de regimes gebruikt om minderheden de schuld te geven van problemen in de maatschappij.

        Vrijwel alle bijdragen van VSH voldoen aan bovengenoemde criteria. Is dat toeval of is er sprake van een complot?

      • @VSH, de zin 'Dus jij denkt dat er geen global cabal is, die geen volledige controle over media is?' is geen vraag want ik begon er niet over... Het is meer een retorische vraag, uw eigen verhaal.

        Hebt u trouwens enig idee waarom dhr. van Kesteren beweert wat hij beweert? Hij roept wel wat maar ik zie geen voorbeelden om zijn beweringen te ondersteunen.
        Het lijkt er toch sterk op dat hij iedereen waar hij het niet mee eens is in het kamp van links tuig plaatst.
        Lekker overzichtelijk en o zo makkelijk.

        Ik denk zelf na hoor, bedankt voor het advies! Mocht ik ooit stoppen met nadenken dan meld ik me wel bij u via dit medium.

      • @ Gerber.

        Een man als Van Kesteren, die mijn Eritreese broeders (ga mij aansluiten bij een Oosters Orthodoxe kerk) als beeld voor Islamisering gebruikt, daar kan ik weinig mee. Oninteressant ook.

        Trump daarentegen vind ik zeer interessant. Is de aanvoerder in een epische strijd tegen het kwaad in de vorm van Deep State/Global Cabal. Bijna alles waar hij door volledig geschijkgeschakelde media (operatie Mockingbird) van beschuldigd wordt, zou feitelijk zijn als het over de Bushes, Clintons en Obama ging.

        En het gehetz tegen Trump is zeer gevaarlijk. Hij wil niets liever dan ontdooien met Rusland, maar zijn tegenstanders (inclusief de bloeddorstige neocons als Bolton die hem omringen) dwingen Trump tot agressie richting Rusland.
        Het lijkt wel alsof het zo is dat zolang hij niet op de rode (nucleaire) knop drukt, zijn tegenstanders (imperalistische swamp) hem van collaboratie met Rusland blijven beschuldigen. Nu lijkt het Westen er mee weg te komen, maar opvolgers van Poetin en Lavrov kunnen weleens minder cool heads zijn. Rapen zijn dan gaar. En niet alleen de rapen.

        Conclusie: blijf vragen stellen! Zeker bij grote gevestigde media. Vragen als:

        Waarom dit nieuws? Waarom nu? Zijn deskundigen objectief of slecht vermomde propagandisten (zoals bij NAVO spreekbuis)? Waarom wordt er bij een oorlosmisdaad van de Albaneze UCK op teletekst gesproken over "de waarschijnlijk niet-Servische daders? Waarom wordt een uitdager van het partijkartel vaak van onderaf gefilmd? En eentje van de politieke rechterkant in een talkshow naast een vlot, lachend, en verontwaardigd deugmeisje gezet? Waarom is het NRC nooit diep door het stof gegaan voor de schandelijke verdraaiing van Omtzigts bijdrage bij een MH17 debat, waardoor Buma Omtzigt van dit dossier kon halen? Waarom opent het acht uur jounaal met het aanhalen van een wetenschappelijk discussie van een kandidaat raadslid van FvD, maar niet met het nieuws dat een GroenLinks kamerlid, een prominente rol bij een op Haiti actieve hulporganisatie had, en geweten moest hebben van grootschalig misbruik? Waarom nauwelijks berichtgeving over het enorme geweld tegen Franse gele hestjes? Zoals in mekaar geramde Spaanse indignados (jongeren zonder kansen) ook vrijwel geen aandacht kregen. Waarom worden Chodorkovskie en Navalny niet genoemd wat ze zijn, namelijk corrupte opportunisten?

        Zolang je dit soort vragen niet stelt, en Trump als boeman ziet, ben je niet kritisch aan het denken. Spiet mie donders: kan er niets anders van maken..

      • @VSH
        Zelden gezien dat je zo snel bewijs levert voor mijn stelling!
        Bedankt voor het hoge amusementsgehalte van je bijdrage.

  • De media zijn de vijand van het volk. Gesproken als een waar populist. Luister alleen naar Ton . Iedereen die een andere mening heeft is een verrader van het volk. PVV in de raad en gelijk begint het met en negativiteit en het creëren van een sfeer van achterdocht en wantrouwen, want alleen zo gedijt de boodschap van de populist. Splijten en vergiftigen.

  • Nou ...duidelijk toch ...? ( Geen woord Frans bij).
    Een man die niet op z'n mondje gevallen is en het durft te zeggen.
    De waarheid ..
    Groen links is een sekte ....die misbruikt maakt van de onkunde angst van de "gelovige" mensen ..dat de halve wereld zal vergaan.
    Maar ....de klimaat "oplossing" is een leugen ..die ons miljarden gaat kosten en domweg door onze naïeve strot lijkt te worden geduwd.
    Bij iedereen gelooft dat men enig invloed kan hebben op de fluctuaties in ons klimaat, en als men niks doet dat de halve wereld vergaat.
    Van deze angst maken de klimaat gekkies ruim gebruik door verkeerde voorlichting en ( zelfs) van door mobiliseren ze half Nederland en zelfs de voorgelogen schoolkinderen voor.

    Opbouwende kritiek was er wel ..en uiteindelijk zijn de meesten het wel met mij eens .
    Alleen publiekelijk neemt men afstand van de "ongemakkelijke waarheid".. ..
    De natuur laat zich niet dwingen.
    De menselijke geest wel ..
    Hersenspoelen heet zoiets ..
    En dat gaat ons honderden miljarden kosten
    En U laat het toe ..omdat U niet beter weet of omdat U geen keus meer hebt zegt men ..
    Betalen ..of het milieu naar de kloten ..
    FLAUWE KUL ..aan U de keus op 20 maart ...#stemzeweg

    Als je de kaart bekijkt bij een zeespiegel verhoging van 2 meter begrijp je de angst ( van deze 50%)..
    Lees dit blog ..(mijn blog) ..waar ik de (on) nodige commentaren al op heb gehad.

    http://mijnoverdenkingen.blogspot.com/2018/12/e-mailtje-posting-aan-wierd-duk-thema.html

  • toch joviaal van van kesteren om zich zo voor ons in te zetten, want als raadslid, statenlid en senator kan hij zijn transitiekosten makkelijk zelf betalen. hij zal wel gaan inzetten op extra investeringen in de schuldhulpverlening..

    • Lol, ik had dit stuk nog niet gelezen. Maar we kunnen feitelijk vaststellen dat Ton van Kesteren zelf fake nieuws verspreid en anderen dan de maat wil nemen. Dan kom je erg sterk over...proest.

  • Een typisch gevalletje van ordinaire en populistische onderbuikretoriek.
    Van Kesteren past aardig in een rijtje met Trump en Wilders (maar dan op regionaal niveau uiteraard).

  • Mooi gevalletje van iemand met een mislukte maatschappelijke carrière die uit frustratie de schuld daarvan aan anderen geeft en zich bij een dubieus gezelschap aansluit.
    Voorbeeld van radicalisering.
    Ik denk dat hij zich zo langzamerhand wel erg eenzaam moet voelen, geen normaal denkend mens gaat met dit soort lieden om.

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

3 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

4 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

5 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

5 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

7 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

7 uur geleden