Categorieën: Nieuws

KNVB zet elftal Mamio uit competitie na ongeregeldheden in wedstrijd tegen ON

Het derde elftal van Mamio, dat in de reserve derde klasse speelde, is door de KNVB uit de competitie gezet wegens wanordelijkheden in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau 3 in oktober vorig jaar.

Vice-voorzitter Bobi Mileski van Mamio wist vrijdag nog niets van deze straf. “Er was trammelant in de wedstrijd tegen Oranje Nassau. We zouden eerst puntaftrek krijgen, maar de openbare aanklager van de KNVB was het daar niet mee eens en is in beroep gegaan. We kregen wel een brief dat we misschien uit de competitie genomen zouden worden”.

Volgens Mileski is er wel van alles gebeurd in de wedstrijd: “Een schoppartij, een sliding, ruzie met de scheidsrechter. Ik heb gehoord dat het van beide kanten gebeurde, maar ik ben er zelf niet bij geweest”.

Volgens elftalleider en speler Walter Sardjoe ging er nogal wat aan vooraf, voordat de definitieve straf werd uitgesproken. De aanklager van de KNVB wilde Mamio uit de competitie zetten, maar na het horen van beide partijen werd het een boete en puntaftrek. Mamio vond de boete (eerst 1250 en later 750 euro onvoorwaardelijk) te hoog en die werd later door de tuchtcommissie verlaagd naar 250 euro, waarvan 150 voorwaardelijk. Ook kreeg Mamio vijf punten in mindering, waarvan twee voorwaardelijk. Deze straf wilde Mamio accepteren. Maar de commissie van beroep vond dat de tuchtcommissie zijn werk niet goed had gedaan en zette Mamio uit de competitie.

De procedure duurde maanden en daardoor werd Mamio 3 overvallen door de uitsluiting. “Ik vind de straf veel te zwaar”, aldus Sardjoe. “Zeker omdat de aanklager eerst niet van plan was om ons uit de competitie te nemen”. Sardjoe baalt er van dat Mamio negatief in het nieuws komt. “In het verleden was er wel eens aan de hand, maar ik voetbal hier inmiddels zestien jaar en er is nooit wat gebeurd”.

De KNVB heeft inmiddels aan alle betrokken clubs een mail gestuurd waarin staat dat Mamio uit de competitie is gehaald en dat die met elf clubs door gaat. Oranje Nassau werd niet bestraft, want de club kreeg door de uitsluiting van Mamio zelfs een periodetitel toebedeeld. Door de  schorsing van Mamio 3 degradeert de club automatisch en speelt volgend jaar in de vierde klasse reserve.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • mamio is ook een club die niet echt heel erg goed bekend staat. In het verleden al invallen door de poltie geweest. O.a. een keer in de kleedkamer tijdens een wedstrijd/training als ik me niet vergis op zoek naar drugs.

  • Mario is een club waar vaak wat mee aan de hand is. Ik heb vaak tegen ze gespeeld. Soms hele leuke potten voetbal, zoals tegen een team Eritreërs, maar ook vaak dat het eindigde in schoppartijen. Veel te vaak hebben ze agressieve figuren in hun elftallen rondlopen. Bobi Mileski die aangehaald wordt in het stuk is echt enorm narcistisch en onbetrouwbaar. De KNVB heeft vast vaker klachten gehad, anders nemen ze niet zo'n besluit. Ik hoop dat ze niet bij ons in de competitie komen.

  • Goed dat dit team uit de competitie gehaald wordt. De club staat berucht om zijn incidenten. Ze zijn vaak genoeg gewaarschuwd.

  • Zeker ook weer wat te maken met de scheidsrechter die thuisfluiter van ON is ook niet vies van een glas pils en al helemaal niet als die ook nog een wedstrijd moet fluiten hadden wij ook last van met dank aan deze man die toen de wedstrijd helemaal liet ontvlammen en vervolgens met een glas pils in de rust voor de kantine even snel een slok nemen en zeggen dat het om rivela ging.

  • Jullie te horen. Weet ik dat is de reden waarom deze team uit competitie is. Door vooroordelen en bang mensen die leven van eenzijdig verhalen.
    M3 is een mooie leuk voetballende team met veel oldstars die het plezier breng bij Mamio. Dat niet alleen belers hebben de laatst tijden hebben gewonnen maar hele leuk en verrantwoordelijke zich opstellen.
    Zulke verhalen zoals die van jullie had ik valker gehoord voordat ik bij Mamio ging voetballen. Via een oude trainer van VVK ging ik bij Mamio spellen. Mijn eerst wedstrijd moesten we meer dan 15min spelen. Daarna veel mooie en minder leuk seizoenen meegemaakt tot nu speler bij Mamio 3(M3). Maar wat heb ik ongelooflijk veel oneerlijk scheidsrechters gezien. Over deze incident wedstrijd, vraag na, de scheids was gedronken. Hoe kan je eerlijk een helder zien. Hoe durft ke achteraf de mening van eem tegenstander gebruiken om ander team te straffen. Dit was het. Daar praten ze niet over. Dus dit is ook oneerlijk shit.

  • ik weet niet precies meer welk jaar het was,tussen 1975 en 1980 geloof ik, zat Mamio ook bij ons in de competitie.
    En je raad het al, altijd trammelant met die opgefokte heren , dus op een gegeven moment toen ook al uit de competitie verwijderd. We hebben trouwens wel iedere keer dat we tegen dit ploegje moesten spelen de volledige buit binnen gehaald, met Friese Boys.
    Dit wilde ik even kwijt.

Recente berichten

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

1 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

2 uur geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

2 uur geleden

Rienk Mast (22) moet NBA-droom jaar uitstellen vanwege knieoperatie

Basketballer Rienk Mast heeft besloten om zich te laten opereren aan een slepende knieblessure. Daardoor…

3 uur geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt…

4 uur geleden

Arrestatieteam houdt persoon aan na inval in containerwoning Vrydemalaan

Aan de Vrydemalaan is donderdagavond één persoon aangehouden in één van de containerwoningen voor studenten.…

4 uur geleden