Categorieën: Nieuws

Groen en energiek lijsttrekkersdebat op 14 maart

De groene en energieke organisaties van Groningen slaan de handen ineen en organiseren op donderdag 14 maart in de Remonstrantse Kerk een lijsttrekkersdebat.

Tijdens het debat wordt het politieke klimaat van Groningen gepeild op de vijf grote vraagstukken voor een groene en energieke toekomst van Groningen: energietransitie – biodiversiteit – klimaatadaptatie – aardbevingen – landbouw.

Deelnemende politieke partijen aan het debat zijn in alfabetisch volgorde: CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, Partij van het Noorden, Partij voor de Dieren, PvdA, PVV, SP en VVD.

De organiserende groene en energieke organisaties zijn: Groninger Dorpen, Groninger Energiekoepel, Het Groninger Landschap, IVN Natuureducatie, Landschapsbeheer Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer.

Meer info hier.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • De Groene gekte , Groningers stem vooral niet hierop, hierdoor gaan we nog steeds verder achteruit.

    • Graag de volgende keer een beetje meer inhoudelijke onderbouwing van dit soort oproepen.
      Ik vraag me af of je het artikel wel hebt gelezen, zo'n beetje alle partijen van links tot extreem rechts doen mee aan het debat. Allerlei flauwekul van de PVV komt dus ook aan bod.

    • Gaan we achteruit dan? Niks van gemerkt. Stoppen met vervuilen en nadenken/debatteren over hoe dat vorm te geven en wat de alternatieven zijn is niet minder dan zinnig en intelligent. Jammer dat sommigen (vaak al flink op leeftijd en erg behoudend, valt me op) dat niet willen zien en zich daartegen blijven verzetten.

  • Als je tijd over hebt en je mocht je vervelen wellicht een idee om er langs te gaan. Ik ben fervent voorstander van waterstof en de mogelijkheden welke deze als brandstof geeft, zowel voor verwarming als ook voor automotoren, veel andere motorisch aangedreven voertuigen en vlieg- en vaartuigen. Blijf mij echter verbazen waarom mensen nu zo afgeven op de huidige moderne verbranding motoren en enkel hun goedkeuring kunnen geven aan het elektrisch aangedreven voertuigen.

    • Misschien komt dat omdat het gewoon ronduit onprettig is om die vieze uitlaatgassen te moeten inademen als je door de stad loopt of fietst? Het is maar een idee... Waar de notie vandaan komt dat het oke is om andermans leefomgeving te verpesten is me een raadsel, en is volgens mij ook niet meer van deze tijd. Als ik een vuilniszak in je tuin dump word je waarschijnlijk boos, maar ik mag wel in een grote vrachtwagen met grote uitlaatpijpen en roetdampen door je straat rijden en de lucht verpesten? Merkwaardig.

      • Dat zullen dan wel oudere vracht- en personenauto`s zijn. De huidige generatie stoot praktisch niets meer uit wat jij kunt waarnemen. Maar goed, de grote leider Mao Klaver rijdt zelf in een Volvo V70 diesel, klaarblijkelijk valt het dus nog best mee waar het om de uitstoot van moderne diesel aangedreven auto`s gaat.
        Trouwens als jij je een beetje beter laat of gaat informeren, dan ga je er achter komen dat veel vrachtauto`s welke regelmatig in stedelijk gebied moeten zijn, meer en meer als hybride worden uitgevoerd.
        Maar goed, vanaf morgen dan ook gelijk maar de allesbranders, houtkachels, pelletkachels, vuurkorven en barbeque`s gaan verbieden., helemaal waar dit alles in openbare ruimte wordt aangestoken, zoals het Noorderplantsoen.

        Ik wil overal aan bijdragen, maar ik laat mij niets opleggen. Voor jou gemoedsrust, in juni komt er weer een volledig elektrisch aangedreven auto op de oprit te staan, ook nog van de bekendste Amerikaanse charlatan, al gebied de eerlijkheid mij wel te zeggen dat dit puur een fiscale reden heeft.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

3 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

6 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

6 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

7 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

7 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

8 uur geleden